Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Yazi bloklamaaaa çok acİlll

hale_ozln

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar Merhabalar

Sİzlere illlustrator programı hakkında bir şey danışmak istiyorum

Öncelikle İllustrator cs 4 kullanıyorum

Elimde bir dergim var hani bilirisiniz dergilerde yada gazetelerde yazılan yazılar sağdan ve soldan bloklanmıs şekildedir yani yazıların bazıları kısa bazıları uzun olmaz hepsi aynı hizada olur Ama ben nedense illustrator programında bu istediğim bloklamayı yapamıyorum sağa hizalıyo sola hizalıyo ortalıyo ama istediğim gibi hem sağdan hem soldan hizalamıyo eee durum böle oluncada yazıların biri kısa biri uzun çok kötü bir görünüm olusuyo

Buna bir çözüm bulamıyorum kafayı yemek üzereyim

İllustrator gibi bi programda böyle bir şeyin olmaması imkansız Acaba programsal mı diye düşünerekten photoshopta aradım bu bloklamayı ama oradada aynı sorunla karsıya karsıya kaldım Napıcam ben yazıları bloklayamassam dergiyi yapamam Çok acil yardımlarınızı bekliyorum

Ayrıca frehandde de denedim bu yazı meslesini ama yazıları wordden almam gerektiği için frehand yazıları kopyaladıgımda yazıları resim olarak algılıyor ve üzerinde herhangi bir oynama yapamıyorum onca yazıyıda baştan yazamam ki :(

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Sanırım bu sorun satırlardaki kelimeler (kelime kısalığı ve uzunluğu) ile ilgili programla ilgili bir sorun olmayabilir, ayrıca freehande yazıyı aktarmak için önce yazıyı photoshopa aktarın oradan da freehande aktarın (ben bu şekilde yapıyorum). Zaten dediğiniz gibi olsa bile bu sefer de kısa kalan satırlarda kelimelerden dolayı harf araları açılacaktır otomatik olarak.

hale_ozln

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Tşk

Dediğiniz yöntem kısmen işe yaradııı Helede önce photoshopa ordan frehandde aktarma işi varya tüm dertlerden kurtadı beni çünkü daha öncede bu kopyalama işleminde cok sorunlar yasıyordum teşekkür ederim ama yazıları aktardıgımda frehand yazıları bozuyor yani türkçe karakterleri kutucuklar halinde gösteriyor (Arial fontu kullanmama rağmen) tüm yazıları düzelticem gibi gözüküyo başka bi çözüm bulamıyorum :(

İllustratorde bu yazı bloklamaya çözüm getirebilecek bir arkadas varsa beni çok mutlu edicek bugunn

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
O zaman freenad de başka bir font seçin bende de mesela times fontu bozuk yazıları ne zaman freehande aktarsam otomatiktimesi seçiyor ben sürekli kullandığım fontu seçiyorum (swiss mesela) türkçe karakterler düzeliyor başka font seçerek deneyin.

hale_ozln

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Off

Olmuyor olmuyorrrr :( Ayrıca bu çalısmaları macte yapmaya calısıyorum buda bi dip not sorun mac olmasımı acaba
O zaman freenad de başka bir font seçin bende de mesela times fontu bozuk yazıları ne zaman freehande aktarsam otomatiktimesi seçiyor ben sürekli kullandığım fontu seçiyorum (swiss mesela) türkçe karakterler düzeliyor başka font seçerek deneyin.

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Mac ya da pc ile ilgili bir sorun değil, bende mac kulanıyorum word den yazı alma ile ilgili sadece font sorunu olabilir.

Bir de illustratorden photoshopa oradan freehande aktarmayı deneyin.

Son düzenleme:

MONASTERY

👑Efsanevi Grafiker👑
Öncelikle yazılarınızın olması istediğiniz alan kadar bir kare çizin, sonra type area tool ile karenizi işaretleyin ve yazılarınızı o alana yazın. Daha sonra paragraph seçeneklerinden yazılarınızı isteiğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.

hale_ozln

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Çoookk teşekkür ederim yaa süpersiniz beni öyle büyük bi dert ve düşünceden kurtardınız size ne kadar teşekkür etsem azzz Aklımda unutulmaması gereken bilgilerin yanında ilk sırayı aldı verdiğiniz bilgi :)
Öncelikle yazılarınızın olması istediğiniz alan kadar bir kare çizin, sonra type area tool ile karenizi işaretleyin ve yazılarınızı o alana yazın. Daha sonra paragraph seçeneklerinden yazılarınızı isteiğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.

kadiror

🌟Usta Tasarımcı🌟

bu şekilde rahatlıkla düzenleyebilirsiniz yazılarınızı ancak o paragraf kutucuğunu köşelerinden tutarak boyutlandıramazsınız artık. Sadece fontların puntolarını değiştirerek boyutlandırabilirsiniz. Gerçi bu bir soru cevabı değil ama konu ile ilgili diye yazayım dedim