Kardes Eline koluna saglık cok güzel olmus fikir de süper kusursuz güzellikte sen bakma bu arkadaslar böyle camur atmayı severler

mükemmel olan onlar sırf ondan
Mustafa Kemal Bey' e katılarak bir kaç ekleme daha yapmak istedim.Burda kimse çamur atmaz kimseye, ne görüyorsa o söylenir.
Ama görüyorum ki siz ne görüyorsanız, onu söylemiyorsunuz; aksine "MÜKEMMEL" diyerek hem kendi egonuzu kandırıyor ve tatmin ediyorsunuz hem de arkadaşı bu yönde yönlendirerek hatalarını görmesini engelliyorsunuz...Madem çok güzel, çok mükemmel, o zaman nesini beğendiniz, onuda belirtseydiniz de biz de bilseydik, ya da millete; "çamur atıyor" diyerek çamur atmasaydınız, daha iyi olmaz mıydı?
Şunun gibi: Çocuk babasına gelir sorar; "baba ben resim yaptım, nasıl olmuş"
resimde bir kaç hata vardır, babasının sizce şöyle demesi doğru mudur? "ımm, çok güzel harika" demesi onu teşvik edecek gibi görünsede hatalarının görünmemesine yol açaçaktır, ve düzeltilmedigi sürece TEKRARLANACAKTIR, ya da "boşver oğlum, sana çamur atıyorlar" derse kimi kandırmış olur?Halbu ki ortada yapılması gereken bir yorum ve DAHA İYİ OLABİLMESİ İÇİN düzeltilmesi gerkeken bir şeyler varsa; burda baba: oğlunun hatalarını gösterip, ona daha iyisinin yapabilecegini söyleyerek teşvik etmesi daha mantıklı ve yol gösterici olacaktır.
Demek istedigim burda da herkes aile gibi, kimse kimseye kötülük yapmak istemez, aksine amaç daha iyi neler yapılabilir bu yönde konuşup, düşünmek...ona "mükemmel" demekle ona birşey kazandırmayız, aksine kötülük yaparız. (ki bu çalışma gayet güzel; yanlış anlaşılmasın genel konuşuyorum.)
Herkes hataları belirtmiş, neler yapılabilir, ne şekilde düzeltilebilir... şeklinde yorumlar yapılmış ve arkadaşda bu yönde hatalarını düzeltecegini belirtmiş, buna "yıkıcı" değil "yapıcı yorum" yapmak diyiyoruz, Hmm..ortada bir çamur atma durumu gibi çirkin bir itham varsa, oda sizin yaptıgınız ithamdır!
Saygılar.
---
Tekrar emeğinize sağlık.