Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Adobe Photoshop CC Hakkında Bilgi Edinmek İstiyorum

OgzhnBhrDesign

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba arkadaşlar ben buraya daha yeni üye oldum bir konuda yardımınızı bekliyorum hatta bir değil birden fazla konuda öncelikle benim bir facebook sayfam var ve vector çizim istiyorlar ben corel draw'da vector logo çizebiliyorum ancak photoshop'ta vector karakter çizemiyorum bu konuda yardım edebilirmisiniz?

Ayrıca aklıma fikir de gelmiyor nasıl tasarımlar yapabilirim bu konuda da yardımcı olabilirmisiniz? Kısacası bana tamamen rehberlik edecek birşeyler öğretecek biri çıkabilir mi? Yalnız yaşım biraz küçük ücret vs talep ediyorsanız ödeyemeyeceğim :/ :(

Leviarthan

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.leviarthan.com
Photoshop ile istesen de vektör çizemezsin. Ayrıcı Photoshop CC ( Adobe Creative Cloud ) olarak geçer. CC sürümleri artık ödeme ile üye olunarak kullanılacak. Bu yüzden CC sürümlerini kullanmak için ödeme ile süreli kayıt olmak zorundasın. Diğer alt sürümleri kullanman gerek.

Sorduğun konuya tekrar dönersek söylediğim gibi vektörel çizim yapılmaz Ps'de karikatür tarzı çizimler ise yapmak istediğin. Başarılı olmak için bir grafik tablet alman lazım. Önce Photoshop'u öğrenmelisin ardından Grafik Tabletlerin nasıl kullanıldığını öğrenmelisin.

Yani bunun eğitimini alman ( şart ) olmasa da gerekli bir şey aksi taktirde etrafta Batman var ise sen ben Batman'im diye dolaşırsın ancak.
Araştırmalarında yardımcı kaynak gönderebilirm ama onun için de ingilizce bilmen gerekli.

OgzhnBhrDesign

🌱Yeni Üye🌱
Photoshop ile istesen de vektör çizemezsin. Ayrıcı Photoshop CC ( Adobe Creative Cloud ) olarak geçer. CC sürümleri artık ödeme ile üye olunarak kullanılacak. Bu yüzden CC sürümlerini kullanmak için ödeme ile süreli kayıt olmak zorundasın. Diğer alt sürümleri kullanman gerek.

Sorduğun konuya tekrar dönersek söylediğim gibi vektörel çizim yapılmaz Ps'de karikatür tarzı çizimler ise yapmak istediğin. Başarılı olmak için bir grafik tablet alman lazım. Önce Photoshop'u öğrenmelisin ardından Grafik Tabletlerin nasıl kullanıldığını öğrenmelisin.

Yani bunun eğitimini alman ( şart ) olmasa da gerekli bir şey aksi taktirde etrafta Batman var ise sen ben Batman'im diye dolaşırsın ancak.
Araştırmalarında yardımcı kaynak gönderebilirm ama onun için de ingilizce bilmen gerekli.

Ama Fatih Avcı photoshop ile vector çizim yapabiliyor,vector maskesi vs. birşeyler bahsetmişti ancak pek anlamıyorum. :(

Leviarthan

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.leviarthan.com
Ama Fatih Avcı photoshop ile vector çizim yapabiliyor,vector maskesi vs. birşeyler bahsetmişti ancak pek anlamıyorum. :(

Photoshop'ta kullanılan hiç birşey vektörel değildir. Shape ler bile vektörel değildir.
Sen eğer vektörel çalışmayı öğrenmek istiyorsan. Yada Photoshop sitede öğretici materyaller vardır. Onları çalışmanı tavsiye ederim. Yada youtube'a yazdığında da bulabilirsin. Yeterki araştırmak iste.

zafercarti

🌱Yeni Üye🌱
Nasıl vector çizim yapamazsın? Şakamısınız tabiki yapabilirsin. Daha bir kaç gün önce ben Wolksvagen'in logousnu vector olarak çizdim.

Photshop Pen Tool ile vector çizebilirsin arkadaşım. Sadece bu konuyu internet üzerinden araştır bulabilirsin.

Diğer programlar hakkında çok bilgim yok. Belki başka programlar ile daha iyi şeyler çıkartabilirsin ancak Photohop ile de yapabilirsin.

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Nasıl vector çizim yapamazsın? Şakamısınız tabiki yapabilirsin. Daha bir kaç gün önce ben Wolksvagen'in logousnu vector olarak çizdim.

Photshop Pen Tool ile vector çizebilirsin arkadaşım. Sadece bu konuyu internet üzerinden araştır bulabilirsin.

Diğer programlar hakkında çok bilgim yok. Belki başka programlar ile daha iyi şeyler çıkartabilirsin ancak Photohop ile de yapabilirsin.

Photoshop'ta kullanılan hiç birşey vektörel değildir. Shape ler bile vektörel değildir.
Sen eğer vektörel çalışmayı öğrenmek istiyorsan. Yada Photoshop sitede öğretici materyaller vardır. Onları çalışmanı tavsiye ederim. Yada youtube'a yazdığında da bulabilirsin. Yeterki araştırmak iste.

Photoshop piksel tabanlıdır doğru... çok tavsiye etmiyorum ancak shapeler ve pentool yardımıyla çizim yapabilirsiniz. Corelden fazla farklı değil kullanım olarak toollar. Kaydederken psd ve eps olarak ayrı ayrı kaydedin. Eps'yi vektörel programlarda müdahele edebilecek halde kullanabilirsiniz (tabii flatten image yapmadığınız sürece...). Psd MUTLAKA! ne olur olmaz layerlar elinizin altında hep durmalı. Yalnız hiç bir layerda hiç bir sebeple rasterize layer yapmayın direkt piksel olur... Renklere çok güvenmeyin ve ayrıca.

cem1987

🌱Yeni Üye🌱
ıllustrator da vectorel cızımler yapasınız bu logo olabılır kurumsal tarasım olabilir ama photoshopta vectorel cızım yapamazsınız eger vectorel den kastınız kes kopyala yapıstır mantıgı ıse evet photoshopta da vectorel calışmalar yapılabılır ama ıllustrator gibi degil katman farklılıgı var photoshopta afiş tasarımı yaparsınız fotgraf editörü programo oldugu için photoshop rötüşleme işlemlerinizi yaparsınız ama vectorel tasarım yapamazsınız