josef29
🏆Pro Tasarımcı🏆
ai de gölgenin rengini değiştiremiyorum gölgeyi mavi veya kırmızı yapmak istiyorum corelede geliyor fakat symbol olarak geliyor mudehale yapamıyorsun.....
RapidShare: Easy Filehosting
RapidShare: Easy Filehosting
eğer bahsi geçen belgedeki gölgelendirmeye müdahale edemiyorsan şöyle bişe yap... Şu an var olan gölgeyi sil. Yazıyı seç, Effect/Stiylize/Drop Shadow'u aç, ve karşına gelen panele sırayla şu değerleri ver... Mode-Multiply de kalsın, Opacity nin değeri 80 olsun, X offset in değeri 20 olsun, Y offset'in değeride 20 olsun, Blur un değeri ise 5 olsun... Alttaki Kare siyah renk alanına tıklayarak kırmızı rengi seç ve okey 2-konu (Sen konuyu açarken çok acil demişsin... efoja arkadaşımızda bir an önce işin görülsün diye iyi niyetle yapmış ve belgeyi yüklemiş... yani istese burdan yönteminide anlatırdı ama iş uzayabilir diye düşünmüştür... yani sana burda "pdf yapmayı bilmiyorsun al sana pdf" denmemiş... arkadaş gayet iyi niyetle işin bir an önce hallolsun diye uğraşmış...)
gerekli bilgiiçin teşekkür ederim çok faydalı oldu bu konu bence çok saol adamın biri sayenizde illustratörü bayaa bir öğrendim çok saolasın arkadaşım kolay gelsin size .........Yüklediğin belgenin uzantısı ".svg" uzantısı. Buda şu demek oluyor bu çalışma Corel, yada illustratorun herhangi bir versiyonunda yapılmış ancak kaydederken ".svg" (Scalable Vector Grafik) olarak kaydedilmiş... Birde "RGB" olarak kaydedildiğinden anladığım şu, bu çalışma internet ortamında kullanılmak için hazırlanmış... Herhangi bir programda çalışılıp .svg uzantılı kaydedince gölgelendirme efecti otomatik olarak resim ".tiff, .jpeg, .bmp, .gif vs" oluyor... yani müdahale edilebilir vektörellikten çıkıp müdahale edilmez resim formatına giriyor... Eğer çalışmayı illustratorda yapıp orjinalliğini koruyarak ".svg" uzantılı kaydedersen, daha sonraki olası müdahaleni yine illustratorda kaydettiğin çalışman üzerinden yapman gerekiyor... Eğer photoshop bilgin varsa ordan şöyle bir örnek vereyim... Bir çalışma yapılır ve çalışma bittikten sonra çalışmanın kendisi "psd" photoshop uzantılı kaydedilir, internet veya baskıda kullanacağınıda ".tiff, .jpeg vs.." uzantılı kaydedilir... eğer sonradan bir müdahale veya değişiklik gerekecekse Photoshop olarak kaydettiğin belge açılır ordan düzeltmeler yapılır ve tekrar değişik uzantıyla kaydedilir... umarım anlatabilmişimdir...