Arkadaşlar ai de iç gölge yok mu ben mi bulamadım

ben en çok gölge efeklerini felan kullanıyorum , yumuşak geçişleri sevdiğim için .
Mesela aşağıdaki yeşil katman gibi birşeyi nasıl yaparım, yada yapılabilir mi , ben bunu ps de yaptım yine
>Güzel cevaplarınızı bekliyorum, sizde bana ps hakkında dilediğinizi sorabilirsiniz :wink:
Resimde gösterdim nasıl yapacağını.
Birde sadece ps kullansam ne olur soruna gelelim
Sadece eklediğin afiş gibi, reklam tasarımları gibi işler yapıyorsan ps de halledebilirsin çok sıkıntı olmaz.
Ama bazı durumlarda illa vektörel olması gerekiyor.
Mesela bir ambalaj yaptın.
Bıçak izinin vektör olması gerekiyor.
Yada çok sayfalı bir iş yapman gerekti ai de yada id de çok daha rahat çalışabilirsin hem bilgisayarın kasılmaz hemde çalıştığın tüm sayfalar gözünün önünde olduğu için aralarında nesne alışverişi gibi şeyleri rahat yaparsın. Birde mesela uzun bir makale yazı olduğunu düşün 3-4 sayfaya dağılıyor mesela id de bir yazı alanı oluşturarak sayfalara otomatik dağılmasını rahatlıkla yapabilirsin.
Buraya kadar işin tasarım boyutundaki avantajları anlatmaya çalıştım...
Biraz da teknik kısımlardan bahseledim.
Sen işi ps de yaptın matbaa ya tif olarak attın.
Matbaa da biş iş basılmadan önde özellikle spot renk içeriyorsa spot renklerin kenarlarına şişirme verilir (renklerin oturmaması durumunda beyazlık kalmaması için) yada ne bileyim siyahların altını boşaltmamak için overprint verilir vs. tif olarak gönderdiğinde bunlar biraz sıkıntı. Ha sen ben hepsini ayarlar öyle gönderirim diyorsan o ayrı ama sonuçta baskı tekniğindeki ayarların yapılmasında da vektörel olması çok daha pratik.