Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Aklımda 1-2 Soru İşareti Var

AlkanGraphic

🌱Yeni Üye🌱
Ben kendi çapımda 5 yıldır tasarım yapıyorum. Kendim kurcalayarak öğrendim. Bu sene bu işi ciddi yapmaya karar verdim. Ama aklımda bi kaç soru var;

1) Mesela ben afiş, logo, albüm kapağı, kitap kapağı, bilet, menü tasarımlarından herhangi birini yaptım diyelim. Bunları baskıya verirken kalitesini kesin olarak hd ve net istiyorum ne yapmam lazım.

2) Yaptığım (afiş, logo, albüm kapağı, kitap kapağı, bilet, menü tasarımı) tasarımı bitirdim ve bunu internete atmak istiyorum ama mesela facebook'a attığımda kalite çok bozuluyo ve kötü gözüküyo. Yaparken yanlış ebatlardamı yapıyorum (1920x1080 ya da 1280x720 yapıyorum) yoksa farklı bir şekildemi kaydetmem lazım?

3) Logom profil fotoğrafımda gördüğünüz şekildedir. Bunu daha sade ve beni anlatan bişey olarakmı yapayım (nike logosu gibi) yoksa bu güzelmi sizce?

Cevapları bekliyorum şimdiden teşekkürler :)

yenerberktas

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
goo.gl
Öncelikle logo sana kalmış yapanda kullananda sensin çünkü.Facebook resim atarsan yükleme sonrası illaki site tarafından kalite düşürmesi yapılacaktır.Baskıya iş gönderme konusunda ise kullandığın yazılım formatında gönderirsen kalitede bozukluk olmaz.