Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

apollon (kara kalem çalışma)

elfturk

🌱Yeni Üye🌱
formyapollon.jpg

afroditveio.jpg

Benzer konular

Yasemin

Belgisiz Sıfat
👑Efsanevi Grafiker👑
Bu çalışmalar resim değil karakalem :)
ilgili bölüme taşıyorum lütfen konu açarken dikkat edin :)
Çalışmalarınız oldukça başarılı.
Çizginiz güzel ve özgür kullanmışsınız.
çalışmaya devam etiginizde çok daha iyi sonuçlar çıkıcaktır.
kolay geldin

elfturk

🌱Yeni Üye🌱
yauww valla şu konu hakkında bir beceremedim yeniyim ama sitede anlayın işte :) şu 15 dk süresini uzatabilirmiyiz yeniyim ya o yüzden.. :)
bu arada yorumlarınız için teşekkür ederim...

fatihcee

♾️Grafik Gurusu♾️
Çalışmalarda anatomi sıkıntısı mevcut.
Lakin çizgilerin güzel.

Benim esas takıldığım nokta ise figürlerin mitolojik ve yunan kültürüne ait olması.
Bunu sürekli öne sürdüm. Bizim kültürütmüzde çizilecek o kadar çok materyal varken neden sanatımızı onların geleneklerine göre yapalım ? Biraz bu düşünceler sanat yapmak ülkem adınada faydalı olacaktır. türkiyede sanat okulları üniversiteler vs. istisnasız hepsi yunana karakterler çizdirirler. Heykeller vs. Ben buna inat yeniçeri, padişah, cami vs çalıştım.
Sanırım dedğim noktayı anladınız. Tabi tercih meselesi benimki sadece bir öneri

elfturk

🌱Yeni Üye🌱
Evet haklısınız. Fakat Yunan Mitolojisinde tüm hatlar belirgin ve değişik bir duygu veriyor belkide bu tanrı ve tanrıçaların sadece mitolojik olmasından da kaynaklanabilir... bunun tarifi mümkün değil kendi içimde olan bir duygu... Fatih Sultan Süleyman'ı çizmek çok ayrı bir şey :) ama deneyeceğim... Yorumunuz için teşekkürler...

redeath333

🏆Pro Tasarımcı🏆
Çizgi koyulukları aynı değerde olmuş,açıklık koyuluk olsaydı daha etkili olabilirmiş ve detaya girseydin biraz..Eline sağlık ;)

darth_cygan

🌟Usta Tasarımcı🌟
çalışmanız desen anlamında bitmemiş birer eskiz (sketch) havasında. üç boyut ve gölgeleme yapılmamış. detaylarda eksiklikler mevcut.

izninizle bir iki naçizane öneri vermek isterim. kısa kısa çizgiler kullanmayın. mümkün olduğunca uzun ve rahat çalışın. bırakın birçok saçma sapan çizgi çıksın. siz rahat olun. elinizi serbest kullandıkça ve doğru formu yakalamaya çalıştıkça, çizgileriniz doğru noktalarda kesişmeye, kesinleşmeye ve yoğunlaşmaya başlayacaktır. bu da size en doğru formu verecektir. siz yeter ki elinizi serbest bırakın ve yanlış çizgiler çizmekten korkmayın. kaleminizin ucunu sürekli kesikin tutun. küt kalem kullanmamaya dikkate edin. ve bir de mümkün olduğunca büyük kağıtlarda çalışın.

Çalışmalarda anatomi sıkıntısı mevcut.
Lakin çizgilerin güzel.

Benim esas takıldığım nokta ise figürlerin mitolojik ve yunan kültürüne ait olması.
Bunu sürekli öne sürdüm. Bizim kültürütmüzde çizilecek o kadar çok materyal varken neden sanatımızı onların geleneklerine göre yapalım ? Biraz bu düşünceler sanat yapmak ülkem adınada faydalı olacaktır. türkiyede sanat okulları üniversiteler vs. istisnasız hepsi yunana karakterler çizdirirler. Heykeller vs. Ben buna inat yeniçeri, padişah, cami vs çalıştım.
Sanırım dedğim noktayı anladınız. Tabi tercih meselesi benimki sadece bir öneri

açıkçası türk kültüründe o kadar da çizilecek birşey yok. hangi doğru düzgün yeniçeri, padişah (zaten başka da birşey yok) figürünü alacaksınız ki çizmek için. hangisi doğru orantılar, estetik vs. gibi değerlere sahip modeller olabilir? al bunu çiz diyebileceğiniz bir tane adam gibi heykel, bir tane adam gibi figür var mı bu kültürde? geriye camiler kalıyor, onlar da mimar sinan'ın yaptıklarının kopyalarından başka bir anlam taşımıyor. kaldı ki mimar sinan'ın tarzı da ayasofyadan kopyadır. göçebe ve yıllarca bağnazlıkla yoğrulmuş bir milletin hangi güzel sanat kültüründen bahsediyorsunuz? ha, bu arada kültür demişken illa bir aidiyet hissedilmesi gerekiyorsa şu açıdan düşünün; arkadaşımızın çizdiği figürler de "bu toprağın" kültürüdür. yani "BİZİM" de kültürümüzdür. şunu da unutmamak lazım, sanatın milleti, milliyeti olmaz. sanat evrenseldir.

elfturk

🌱Yeni Üye🌱
çizgilerimde sorun var bunu kabul ediyorum zaten hatalarımı görebilmek için ekledim yorumunuz ve önerileriniz için teşekkür ederim.
ayrıca ben böyle sağlam bir cevap verememiştim aslında içimden geçenleri yazdınız iyi oldu teşekkürler... açıkçası yunan mitolojisinde belkide bedenler daha açık daha net belkide kıvrımları hoşuma gidiyor diye takıldım kaldım, bu demek olmuyor kendi kültürümüzü sevmiyorum neyse tekrar teşekkürler...

fatihcee

♾️Grafik Gurusu♾️
açıkçası türk kültüründe o kadar da çizilecek birşey yok. hangi doğru düzgün yeniçeri, padişah (zaten başka da birşey yok) figürünü alacaksınız ki çizmek için. hangisi doğru orantılar, estetik vs. gibi değerlere sahip modeller olabilir? al bunu çiz diyebileceğiniz bir tane adam gibi heykel, bir tane adam gibi figür var mı bu kültürde? geriye camiler kalıyor, onlar da mimar sinan'ın yaptıklarının kopyalarından başka bir anlam taşımıyor. kaldı ki mimar sinan'ın tarzı da ayasofyadan kopyadır. göçebe ve yıllarca bağnazlıkla yoğrulmuş bir milletin hangi güzel sanat kültüründen bahsediyorsunuz? ha, bu arada kültür demişken illa bir aidiyet hissedilmesi gerekiyorsa şu açıdan düşünün; arkadaşımızın çizdiği figürler de "bu toprağın" kültürüdür. yani "BİZİM" de kültürümüzdür. şunu da unutmamak lazım, sanatın milleti, milliyeti olmaz. sanat evrenseldir.

Benim söylediklerimden sanatın evrensel olmadığımı anlaşılıyor ?
Bunu anladıysanız boşuna açıklama yapmaya gerek yok , zaten algılayamamışsınız..

Teşekkürler

darth_cygan

🌟Usta Tasarımcı🌟
Benim söylediklerimden sanatın evrensel olmadığımı anlaşılıyor ?
Bunu anladıysanız boşuna açıklama yapmaya gerek yok , zaten algılayamamışsınız..

Teşekkürler

"şu onların kültürü, çizmeyelim; bu bizim kültürümüz, çizelim"... demek ki anlatamamışsınız...