Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

beğenilmeyen reklam çalışmalarım

vahdetipek

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.vahdetkarakaya.com
müşteriler tarafından beğenilmeyen bazı reklam çalışmalarım;

ertan3.jpg

elif3k.jpg

ankaya.jpg

atlantis.jpg

aliusta2.jpg

Erkan ERGEN

🏆Pro Tasarımcı🏆
atlantisin beğenmemesi normal. benim bildiğim atlantis zaten karakaşın pırlanta üretimi için çıkardığı bir marka. o nedenle görsel daha çok pırlanta ile ilgili olmalıydı. Diğerlerinin beğenilmemesi tabiki müşteri tercihi ama güzel çalışmalar. elinize sağlık iyi çalışmalar.

Erkan ERGEN

🏆Pro Tasarımcı🏆
bence de bu daha güzel ama. elinize sağlık.

gizli

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.nanorator.com
Müşterilerinde görmek istediği reklam çalışmaları belki kendi düşünceleri farklıdır müşteri her zaman haklıdır politikasıyla beğenilmeyebilirler normaldir.

Çok fazla kafaya takmamak lazım eline emeğine sağlık güzel çalışmalar yalnız.

Başarının devamını dilerim.

vahdetipek

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.vahdetkarakaya.com
teşekkür ederim.zaten çabamız bizim uygun gördüğümüz çalışmaları müşteriye ikna edici dille onaylatabilmek.hatta bana göre müşterinin memnun olmasından çok bizim işi beğenmemiz lazım.çünkü müşteri tasarımcı gözüyle bakamaz.

b_ozturk31

🌱Yeni Üye🌱
Güzel çalışmalar yapılmış. Müşteriyi de kafaya takmamak gerekir. Sonunda grafiker olarak müşterinin istediği şeyi yapmak zorundayızdır. Senin beğenmediğin bir fikir çalışma müşteri için daha cazip gerebilir. Böyle durumlar da çıkmıyor değil.

workmedya

🌟Usta Tasarımcı🌟
konyada grafiker olmak....
iki kere düşünmek lazım

Mustafa KÜÇÜK

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.mustafakucuk.org
konyada grafiker olmak....
iki kere düşünmek lazım

bencede:) daha önce ankarada da dergi çıkarmıştım bu kadar zorlanmamıştım...

Bir kere düşünmekden iyidir diye düşünüyorum, müşterin seni tasarım konusunda ne kadar yorarsa o kadar kendini geliştirebilirsin. Herşeye tamam diyen bir müşteri ne seni ileriye götürür nede çalıştığın yeri...
O yüzden herşeyi kabul eden bir firma yerine beni zorlayan bir firmayı tercih ederim. Zorlasınki daha iyilerini çıkarabileyim, zorlasın ki kolay iş yapmayı unutayım :)
Bence sorun müşterilerde değil, bu işi ayaklar altına alan bu sektörün içindeki kişilerde, kaldı ki Konya'da 500 e yakın ajans,matbaa,reklamcı vs var ve bunların %70 i piyası bulandırmakdan başka hiçbir iş yapmıyor. Haliyle müşteride alternatif çokluğundan zor iş beğeniyor. Ama şöyle bir durumda da var, düzgün sistemde çalışan, iyi işler çıkaranları zaten düzgün iş isteyen, düzgün firmalar bulur :)
Çalışmaların gayet temiz ve şık imaj reklamları ama bazıları sadece görsel zengilik içeriyor, anlatımları zayıf
iyi çalışmalar...

vahdetipek

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.vahdetkarakaya.com
teşekkür ederim.1 yıllık deneyimim var grafik sektöründe.bu yüzden bu foruma bakıyorum.eleştirilsinki yaptığım çalışmalar nerde eksiğimiz varsa bilelim.

kasapcarlos

🌟Usta Tasarımcı🌟
Müşteri her zaman haklıdır mantığına katılmıyorum.Dolayısı ile fazlada müşterinin esiri olmamak lazım.Nitekim yapılan çalışmalara müşteri sürekli kritik geçiyor vede müdahale ediyorsa durum müşterinin bırakın ne istediğini ne istemediğinin göstergesidir.Sağlam 3 çalışm ayaptınız ve halen müşteri kem küm ediyorsa kafasında çizdiği resmi kağıda dökmesi için kendisine doğru soruları sorun ancak bu şekilde doğru cvp ları alabilirsiniz.Kesinlikle kafasında bir görsel var ısrarla sizin çalışmalarınızı onla kıyaslayıp hayır diyordur.işte o resmi açığa çıkarıp grafiğe dökün fazla dikte etmeyin.Çünkü olay alacağım paraya bakarım safhasındadır.Köre renk beğendiremezsiniz.

vahdetipek

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.vahdetkarakaya.com
kesinlikle haklısınızda müşterinin kafasında oluşturduğu çalışma derginin imajıyla çakıştığında çıkmaza giriyoruz. sonuç olarak psikolojik olarak beni çökerten bir meslek.insanları memnun etmek çok zor.en zoru ise biz insanlara hayal satıyoruz.reklam göreceli bir kavramdır ne kadar belirli standartları olsada.bunu ancak reklam sonrasında şirket bütçesinin artışıyla anlayabilirler.

workmedya

🌟Usta Tasarımcı🌟
Bir kere düşünmekden iyidir diye düşünüyorum, müşterin seni tasarım konusunda ne kadar yorarsa o kadar kendini geliştirebilirsin. Herşeye tamam diyen bir müşteri ne seni ileriye götürür nede çalıştığın yeri...
O yüzden herşeyi kabul eden bir firma yerine beni zorlayan bir firmayı tercih ederim. Zorlasınki daha iyilerini çıkarabileyim, zorlasın ki kolay iş yapmayı unutayım :)
Bence sorun müşterilerde değil, bu işi ayaklar altına alan bu sektörün içindeki kişilerde, kaldı ki Konya'da 500 e yakın ajans,matbaa,reklamcı vs var ve bunların %70 i piyası bulandırmakdan başka hiçbir iş yapmıyor. Haliyle müşteride alternatif çokluğundan zor iş beğeniyor. Ama şöyle bir durumda da var, düzgün sistemde çalışan, iyi işler çıkaranları zaten düzgün iş isteyen, düzgün firmalar bulur :)
Çalışmaların gayet temiz ve şık imaj reklamları ama bazıları sadece görsel zengilik içeriyor, anlatımları zayıf
iyi çalışmalar...

konyada birşey begenmiyorlar anlamında söylemedim her türlü sorun çıkıyor bunları tek tek yazmayayım şimdi.sen anladın beni:rofl:

ADVISORY

🌱Yeni Üye🌱
Bence en son "beğenilmeyen çalışman" içeriği çok iyi anlatıyor. İnsanları anlamak güç.

zazi7337

🌱Yeni Üye🌱
Ben böyle durumlarda öncesinde çok uğraşmamak adına müşteriye soruyorum görmek istediğiniz şey nedir diye; önce müşteriyi konuşturuyorum bolca, sonrasında çalışma daha net ortaya çıkıyor. denemenizi tavsiye ederim yoksa boşa geçen onca zaman, yazık...

vahdetipek

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.vahdetkarakaya.com
Ben böyle durumlarda öncesinde çok uğraşmamak adına müşteriye soruyorum görmek istediğiniz şey nedir diye; önce müşteriyi konuşturuyorum bolca, sonrasında çalışma daha net ortaya çıkıyor. denemenizi tavsiye ederim yoksa boşa geçen onca zaman, yazık...

haklısınız.ama bununda bi işe yaramadığı zamanlar oluyor...