Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Bioetanol

gem@il

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bio.jpg

Bioetanol nedir die mrk edenler varsa bitkilerden doğal yakıt üretimidir. Ülkemizde yeniyeni uygulanmaya başlayacak yorumlarınız için şimdiden tşk ederim.

yoSa

👑Efsanevi Grafiker👑
-Renk olarak (bazılarında düzen ve font) BP logosu çağrışımı var, bundan kesinlikle kaçınılmalı...
-Keşke numara verseydiniz çalışmalarınıza...
-Ayrıca bukadar benzer ve çok çalışma yaparken harcadığınız süreyi iyi bir araştırma sonucunda tasarlayacağınız bir tek logoyla hedefi 12 den vurarak değerlendirmeniz daha mantıklı olacaktır.İlginizi ve dikkatinizi 12 logoya ayırmak var , 1 logoya ayırmak var...Hangisi daha iyi sonuç verir? Ama yok alternatif olsun diyorsanız 12 rakamını 3 e düşünürün, ve bu 3 tanesinde de ayrı ayrı mantıklar kullanın derim...(tavsiye)

-Soldan sağa 1. ve 2. fena değil. 3.( başka bir logo çağrışımı yaptı ancak hangisi olduğunu hatırlayamadım şuan) ve 6. da hoş bence (ancak 6. nın okunurluğunda sorun var) , genel olarak biraz daha ilgiye ihtiyaçları var...

İyi çalışmalar dilerim...Yakıtı biraz inceleyin, bitliker hangi aşamalardan geçiyor, hangi bitkiler seçiliyor vs vs ...Araştırma süreciniz size iyi fikirler sağlayacaktır.

Son düzenleme:

gem@il

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yormlar için tşk ederim. yosa bp logosunun renklerini anımsattığının farkındayım ama bitkileri başka hangi renkle özdeşleştirebilirsin ki; ayrıca şu an fikir aşamasındalar aklımdaki esintileri kaybetmemek adına hemen bunları çizdim.

yoSa

👑Efsanevi Grafiker👑
Dünya üzerinde kaç milyon bitki çeşidi var? Çağrışım adına hepsinin rengini yeşil yapsaydık nolurdu? hepsinin rengi yeşil midir? gibi sorular geliyor aklıma...

Birde merkımı bağışlayın ama bir logo yapımı esnasında aklınıza 12 tane esinti mi geliyor? Yeteneğiniz süper...Bence birkaçtanesi hariç diğerleri esinti değil...

Bp çağrışımına gelince sadece renkten bahsetmiyordum...font yapı benzerliği, font düzeni (sonuçta sizinkide B ile başlıyor)

İyi çalışmalar dilerim.

gem@il

🏅Acemi Tasarımcı🏅
tabiki bir anda gelmiyor bp ile size benzer gelmiş olabilir karman çorman şeylerden hoşlanmam ki bp de sade ve düz hatlara sahip logosu var

N/11

👑Efsanevi Grafiker👑
Aralarında en iyi bence üstteki sağdaki çalışma.Diğerlerin geneli karakter ve bir kaç oynama var.Elinize sağlık

mawi06

🏆Pro Tasarımcı🏆
işte budur logo dediğin sade ve okunur olmalı
hepsi de çok güzeller ama içlerinden illa seçmek gerekirse
1,2,3 ve sağ en alltaki logo diğerlerinden ayrılıyor
ellerine sağlık diyorum örnek olacak bir iş çıkarmışsın

darth_cygan

🌟Usta Tasarımcı🌟
ilk baktığımda alttaki yazıyı okumadım ve logolara baktım. ilk aklıma gelen kesinlikle bitki ile ilgili birşey. ama benim düşündüğüm bitkisel ilaç ya da benzeri birşeydi. sonra alttaki yazıyı okuyunca işler değişti.

açıklama yapmışsınız bunu yeni bir teknoloji olduğuna dair ancak yine de daha anlaşılır olması açısından öncelikle bir şey sormak isterim:
"bioetanol" bir yakıt firması mıdır, yoksa bir firmanın markalaştırılacak bir teknolojisinin ismi midir veya piyasaya süreceği yeni bir ürün müdür? bu konuyu daha açık yazarsanız sanırım daha doğru yorumlar yapılabilir.

ama yakıtla ilgili olduğuna göre, 3. logonuın fontu ve son logonun fontu uygun gibi. ama bence 3.nün fontu daha tercih edilesi. yaprak figürünü (özellikle 1. ve 2. kullandıklarınız gibi) kullanmayın derim. gerçi tam olarak ne olduğuna göre bu fikrim değişir ama bu haliyle ilaç ya da bitki özlü herhangi bir yiyecek ya da temizlik/bakım ürünü gibi. Ama yeşil bence mutlaka olmalı. "bitki" ve "doğal" işin içine girdi mi, yeşil renk kullanılmalı. YoSa belki de haklı ama, burada bizim algımızdan çok halkın algısından bahsediyorsak, yeşil renk herzaman bitki ve doğallığı çağrıştırır.

iyi çalışmalar

gem@il

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bioetanol reklam olmasın x firmasının kendi bünyesinde açacağı bu yakıtın kendilerinin verdikleri isim

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
6 numaralı logonun okunurluğundaki sorunu giderirseniz diğerlerinden daha güzel durur gibime geliyor.

darth_cygan

🌟Usta Tasarımcı🌟
bence kesinlikle 3. logonun fontu (italik haliyle) kullanılmalı. çünkü hızı ve gücü çağrıştırıyor. ve fontlar içinde bence yakıt ile ilgili kullanılabilecek en iyisi bu. yeşil renk kalmalı. ancak bir amblem de kullanmayın. sadece harflere ufak bir espiri ya da harflerin birini (a, e, b den biri olabilir) yaprak türü birşeye de çevirebilirsiniz (güzel durur mu bilmem, denemek lazım, sadece fikir veriyorum). tabii bunu öyle bir tasarlamalısınız ki, olur da diğer logo ile beraber kullanılırsa herhangi bir sorun falan yaratmasın.

iyi çalışmalar.

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net
3. ve 7. logoların fontunu sevdim.. ikisinden birinin fontunu degerlendirin derim.. Bunun dışında 6. çalışmayı begenenleri görünce bir kez daha baktımda.. neden bilmiyorum 6. logonun amblemi bana notayı anımsatı ilk bakışta.. Amblem olarak ilk iki logonun amblemleri iyi fakat bir petrol ofisine uygun mu ona karar veremedim.. Bitki oldukları çok belli oluyor tamam ama .. sanki sera çicekçi falan gibi bir yerin logosuymuş izlenimine kapılmalarını istemessin sanırım insanların.. 4 yapraklı yoncada çok krişe geliyor bana.. Daha sade birşeyle çözmeni öneririm amblemi.. belki tek bir yaprakla.. yada onun gibi bir şey.. emeğinize ve ellerinize sağlık.. Teknik açıdan pek kusur olmamasıda hala logonun ne oldugunu bilen insanların var olduğuyla ilgili mutlu etti beni :) tekrar ellerinize sağlık ..

gem@il

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yorumlarınız için tşk ederim. yoncaya benzettiğin biraz çarpraz hale gelmiş şeker pancarıdır yani bitkim belirli dikkat ederseniz yoncaya benzettinizi göreceksiniz

...grafixo...

🏆Pro Tasarımcı🏆
bence çalışmalarınız gayet iyi ben en çok üçüncüyü ve altıncı çalışmayı beğendim. Altıncı çalışmada biraz fontuyla oynanırsa gayet iyi olacağının kanaatindeyim emeğinize sağlık.