tamam sanırım sorunu çözdüm. ama renk konusunda detaylandırmaları tamamen size bırakacağım.
Sayfayı açtık yine, yeni layer tabi bir de. Background u kapatıyoruz. Dikdörtgenimizi ya da şeklimiz her ne ise çizdik ve çizerken feather değerini 10 px verdik. Ardından çizimi yaptıktan sonra içini herhangi bir renk ile boyuyoruz. Kenarları yumuşak ve renksiz gibi olacak.
Sonra çizimin dışında kalan boş alana magic wand tool ile tıkladığımızda şekilden geriye kalan kısmı seçmiş olacağız. Ardından Ctrl +Shift + I tuş kombinasyonu ile select inverse yaptık. Şimdi içini istediğimiz renkte ve / veya gradientte boyuyoruz. Boyama işlemi bittikten sonra layer üzerine çift tıklayıp Layer Style sekmesini açıyoruz. Sağ altta stroke var, üzerine gelip tıklayıp stroke seçeneklerini açıyoruz. Oraya Size kısmına ben 5 px, Opacity için ise 50 verdim. diğer ayarlarınız bozulmadı ise önceden aynı kalacak, renk için de siyahı veya koyu griyi seçebilirsiniz. Umarım az çok yaklaşmışızdır şimdi. Aslında basit birşey ama adım adım anlatılınca kafa karıştıran bir gidişatı var. Deneyin. Yine olmazsa yine deneriz. Olmadı yapıp yollayabilirim. İyi çalışmalar