Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Bunu nasıl yapabilirim ?

Benzer konular

Sahadagiy

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
sahadagiy.net
uzun bir ders ama basit bir şekilde çizebilirsiniz gölgeleri ve çizgileri embos ile yapabilirsiniz size bir ders hazırlarım yalnız ancak yarına

dioxyd

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadas dogru soylemiş, tek tek anlatılsa da bi noktadan sonra kafa karısıklıgı yaratacaktır.
Yine de basitçe anlatmayı deneyeyim; sayfaya yeni layer açıp, kenarları filletlı dikdörtgenler (Rectangular marquee tool - M) (feather değeri 20 olacak gibi) çizip içlerini düz renk boyayıp şekil haline getirmeniz, ardından emboss veya gradient özelliklerinden birini dikkatle kullanıp arka plandan kolaylıkla ayrılabilecek hale getirmeniz gerekli.
Bahsettiğim adımları ayrıntılı halde ve tek tek bulabileceğinizi düşünüyorum dersler başlığı altında.
İyi çalışmalar.

djilkay

🌱Yeni Üye🌱
dioxyd dediğini yapmaya çalıştım ama pek başarılı olamadım.Gradient te foreground renkgini griye yakın bir renk yaptım .Marque nun feather 20 yaptım .ama olmadı aynı şekil. Emboss ile denedim.seçtiğim diktörtgenin içini kapalı griye boyadı. Bu arada cenkerbey bana bu konuda döküman hazırlarsan gerçekten memnun olurum.
içindeki çizgiler önemli değil.kutu yu yapayım ben yeter :)
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

dioxyd

🏅Acemi Tasarımcı🏅
boyutunu kaça kaç yapmak istiyorsunuz? birebir uygulayarak yardım etmeyi deneyeceğim bakalım.

dioxyd

🏅Acemi Tasarımcı🏅
tamam sanırım sorunu çözdüm. ama renk konusunda detaylandırmaları tamamen size bırakacağım.
Sayfayı açtık yine, yeni layer tabi bir de. Background u kapatıyoruz. Dikdörtgenimizi ya da şeklimiz her ne ise çizdik ve çizerken feather değerini 10 px verdik. Ardından çizimi yaptıktan sonra içini herhangi bir renk ile boyuyoruz. Kenarları yumuşak ve renksiz gibi olacak.
Sonra çizimin dışında kalan boş alana magic wand tool ile tıkladığımızda şekilden geriye kalan kısmı seçmiş olacağız. Ardından Ctrl +Shift + I tuş kombinasyonu ile select inverse yaptık. Şimdi içini istediğimiz renkte ve / veya gradientte boyuyoruz. Boyama işlemi bittikten sonra layer üzerine çift tıklayıp Layer Style sekmesini açıyoruz. Sağ altta stroke var, üzerine gelip tıklayıp stroke seçeneklerini açıyoruz. Oraya Size kısmına ben 5 px, Opacity için ise 50 verdim. diğer ayarlarınız bozulmadı ise önceden aynı kalacak, renk için de siyahı veya koyu griyi seçebilirsiniz. Umarım az çok yaklaşmışızdır şimdi. Aslında basit birşey ama adım adım anlatılınca kafa karıştıran bir gidişatı var. Deneyin. Yine olmazsa yine deneriz. Olmadı yapıp yollayabilirim. İyi çalışmalar

Son düzenleme:

djilkay

🌱Yeni Üye🌱
tamam bben bir kendim uygulamaya çalışayım . çok teşekkür ederim.olmazsa tekrar yazarm buradan :) sağolun

dioxyd

🏅Acemi Tasarımcı🏅
tamam deneyin. ben yine cevaplamaya çalışırım.

djilkay

🌱Yeni Üye🌱
Magic wand tool ile seçtiğimde bütün alanı seçiyor.Tamam dediğiniz gibi içini boyayınca kenarları yumuşak ve renksiz oluyor. Fakat sonra magic wand tool ile seçince tolerance ı 3 olduğu halde tüm sayfayı seçiyor. Çok değişik bir şekil çıktı. Size zahmet olmazsa yapıp psd şeklinde yollayabilirmsiniz.en azından anlamam için güzel olur.

dioxyd

🏅Acemi Tasarımcı🏅
tamam mesajınızı yeni gördüm. yapıp yolluyorum fakat boyutlarını kendiniz ayarlayın. İyi çalışmalar

djilkay

🌱Yeni Üye🌱
Çok güzel olmuş , elinize sağlık fakat ben bunu Rectangle MArque tool ile kopyalayıp yeni sayfada 220*300 yazıyorum boyutları.kopyala diyorum kenarlıklar ve resimle alakalı birşey kalmıyor..Yeniden boyutlandırın derken farklı bir yolu var mı ?

lanyard

🌱Yeni Üye🌱
bu tarz geometrik şekiller çizimin en kolay şekilleridir. her programda hazır olarak çizilmişi mevcuttur bence sen grafik programlarıyl uğraşma aç powerpointi orda yap bunda anlatacak ya da zorlancak bişey yok ya da coreldraq portable bul bi kare çiz gri renkte degrede ver sana yeterli olacaktır en nihayetinde sen bunu bi katalog için kullanmıcaksın ofis ortamında bişey yapıcaksın bu kadar uzun yola gerek yok

djilkay

🌱Yeni Üye🌱
Öğrenmenin kısası uzunu yoktur ki ,öğrenmek istiyorum sadece . Bir web sitesi için kullanacağım.Belki ileride bir daha lazım duyacağım ;)

dioxyd

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Ölçek mm mi cm mi bilemedim ama 220*300 hali birazdan yuklenecek. Bence de ama bugün bu lazım olur yarın başka bişey, ufaktan takıldığın yerleri google a bile sora sora kendini geliştirmeye başla ama. Her zaman birileri yardım etmez, etse bile başarılı olamazsın. Anladığım kadarıyla yolun başındasın. Başladığın işi de bitirmeyi istiyorsun. Çok daha ilerde çok başarılı olabileceğini düşünüyorum arkadaşım:)
Birazdan yüklenecek dosya. İyi çalışmalar

djilkay

🌱Yeni Üye🌱
Ben web tasarımı yapıyorum asp.net ile. Smart Pro da eğitim almıştım fakat daha öncesinde web tasarımla ilgilenmedim.Şimdi elime bir iş geldi de bende o grafiği beğendim.Sitemi de oona kutucuklara göre adapte ettim. Yavaş yavaş öğrenmeye başlıyorum :) Herşey için teşekkür ederim :)