Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Çakmak-belen termal otel logo çalışması

hubeyb_aydin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar çakmakbelen soyadı üzerine yaptığım hayli bir logo çalışmasıdır görüşlerinizi bekliyorum koınu açılmadı aşağıya tekrar gönderdim
trme.jpg

trmn.jpg

Benzer konular

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
çalışmalarını hazırlamadan önce araştırma yap... Ben kaç yıldır grafik ile ilgileniyorum ama ben bile aylarca araştırma yapıyorum... Bu kadar basit görmeyin bu işi...

N/11

👑Efsanevi Grafiker👑
arkadaşım yanlış anlama ama ben burda herhangi bir logo göremiyorum.Sadece x bir fontla yazılan yazıyı görüyorum ki yazıyıda ters yazmışsın.Yukardan aşağıya değilde aşağıdan yukarı olması gerekir.Bence örnek çalışmaları biraz incelemen gerek...

hubeyb_aydin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar çakmakbeleni ayırdım çakmak görsel olarak belen ise yazı ile ya bu işde anlayamadım karışık yaptım çok karışık dediniz sade yaptım burda hiç bişey yok dediniz nasıl iş bu mavide suyu temsil ediyor daha ne olsun büyük şirketlerin logolarına bakın adam üç tane daireyi iç içe geçirmiş logo yapmış bankaların kimisi sade fontlarla logoya sahipler onlarınki oluyoda bizimkisi neden olmuyo acaba herkese kolay gelsin

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
arkadaşlar çakmakbeleni ayırdım çakmak görsel olarak belen ise yazı ile ya bu işde anlayamadım karışık yaptım çok karışık dediniz sade yaptım burda hiç bişey yok dediniz nasıl iş bu mavide suyu temsil ediyor daha ne olsun büyük şirketlerin logolarına bakın adam üç tane daireyi iç içe geçirmiş logo yapmış bankaların kimisi sade fontlarla logoya sahipler onlarınki oluyoda bizimkisi neden olmuyo acaba herkese kolay gelsin

Kaç kere dememiz gerekiyor araştır diye...
Şuna bak ya birde profesyonellerle kıyaslıyor kendini...Yeter artık yeter !
Ya şu beynindekileri düzelt yada bilen insanların senin iyiliğin için yaptığı yorumlara 'ADAM GİBİ' cevap ver...
Sen buraya bizden fikir almaya değil, bizim eleştirilerimizi eleştirmeye gelmişsin resmen...

hubeyb_aydin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Daha Yapıcı Olalım

Arkadaşlar yavaş olun biraz ya bu ne böyle olmadı idam sehbasına çıkarsydınız bari benim yaptığım logo gibi aynı mantıkla yüzlerce logo var belki bana diyosunuz ama siz bakın Türkiyedeki logolara tek fontla logosu oaln dolu firma var onlara gelince oluyoda bu neden olmuyo ben derimki biraz yavaş gidin çok tırpanlıyosunuz yok ortada logo yok filan bakın madem kendinizi burada bilir kişi olarak görüyosunuz size bir şey hatırlatıyım küçük çocuklar vardır iki tane adam çizer bir ağaç yapar ve yakınlarına gösterir heyacanlıdır çünkü resim yapmıştır yakınlarının ona olan yaklaşımına göre yaptığı işe devam eder veya o işten soğur.Bakın bizde zaten bu işe yeni başlayanlar olarak bazı paylaşımlar yapıyoruz belki bir çizgi bile bizim için önemli sizden ricam bu şevki kırmayın destek olun ve yapıcı önerilerde bulunun teşekkürler hepinize kolay gelsin

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
Bak arkadaşım derin bir nefes alıp sana son kez anlatıyorum...
Bu söylediğin yani millet 2 çizgi atıyor oluyor peki benimki neden olmuyor dediğin konu hakkında böyle düşünmek yerine derinlemesine düşünmeli ve nerede eksik yaptıgını anlamaya çalışmalısın,anlayamazsan bize sor biz bunun için buradayız...
Küçük çocuklara gelince ;ben her zaman yeni başlayanlara ters tepkiler veren insanlara karşı sizleri savunan bir insanım ama bravo beni bile çileden çıkardın...
Senin gibi olan diğer arkadaşların şunu yapıyor...
çalışmayı ekliyor.
Yorum yapıyoruz.
Yorumlara göre değişikliklerini elinden geldiğince yapıyor.
Anlayamazsa bize soruyor yardımcı oluyoruz.
Ve bu şekilde güzellikle ilerliyorlar...

Sen ise ;
Çalışmanı ekliyorsun.
Yorum yapıyoruz.
Yorumlarımıza yorum yapıyorsun...

Bu şekilde hiç biryere varamazsın... Biz nasıl herkesi çevremize dahil ediyorsak sende bizi o şekilde görmelisin...
Herşeye alınırsak daha çok insanın ters tepkisini görürsün...

Zynopsis

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bormat.net
şeymayla katılmakla birlikte bende yeni başlayan arkadaşları savunuyorum.. Yapıcı eleştirilerde bulunuyorum... Yaptığınız çalışmaya gelince de bence o bahsettiğiniz "iki çizgilik" çalışmalardan çok uzak.. çok kötü renk seçiminden tutunda karakter seçiminize kadar.. biraz font araştırın birazda kurumsal tasarımlara bakın derim.. Kimsenin de çileden çıkmasına gerek yok. Önce düşünün sonra hareket edin oldu bittiye gelecek bi olay değildir grafik tasarım.. yeri geldiğinde aylarca logo tasarımları sürer katalog dizaynları sürer.. Oldu bittiye gelse keşke.. Biraz vizyonunuzu geliştiriniz ve araştırma yapınız...
saygılarımla daha iyi ve kurumsal işleri sizden bekliyorum

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Evet doğru birçok büyük firmanın sadece yazıdan ibaret olan logoları mevcut.Ancak o logoların herbir renk ve harfi birşeyleri ifade ediyor.Bence düz bir mantıkla onların oluyorda benimkisi niye olmuyor diyeceğinize o logoları araştırıp ne anlatılmak istendiğini araştırmanızı tavsiye ederim.Yukardaki çalışma logodan ziyade üçüncü sınıf bir otelin tabelasına benzemiş.Biraz araştırma yaparak logolar hakkında bilgi edinmenizde fayda var.

hubeyb_aydin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
graficim bu ne sinir ? evet ne güzel biz siniriz daha öncede bahsettiğim kişilerden biri sizdiniz RDD çalışmasına ortada bir şey yo diyen Amacınız bizi buradan uzaklaştırmaksa bunlara gerek yok biz gidelim sanki hepiniz ağız birliği yapmıssınız kendinizi bilir kişi ilan edip darbeleri sıralıyosunuz bakın ben burada belki şunuda aşıyorum eleştirilre alışmak mutlaka eleştiri olacak ama siz her şeyi yok sayıyosunuz bizi eleştirenlerin yaptıkları çalışmalarıda görüyoruz merak etmeyin ben çalışmaya devam edecem etmeliyim sizde yapıcı eleştirilere devam edin Evet size soruyorum peki bu çalışma nasıl olabilirdi? madem yol göstermek istiyosunuz buyrun.

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
graficim bu ne sinir ? evet ne güzel biz siniriz daha öncede bahsettiğim kişilerden biri sizdiniz RDD çalışmasına ortada bir şey yo diyen Amacınız bizi buradan uzaklaştırmaksa bunlara gerek yok biz gidelim sanki hepiniz ağız birliği yapmıssınız kendinizi bilir kişi ilan edip darbeleri sıralıyosunuz bakın ben burada belki şunuda aşıyorum eleştirilre alışmak mutlaka eleştiri olacak ama siz her şeyi yok sayıyosunuz bizi eleştirenlerin yaptıkları çalışmalarıda görüyoruz merak etmeyin ben çalışmaya devam edecem etmeliyim sizde yapıcı eleştirilere devam edin Evet size soruyorum peki bu çalışma nasıl olabilirdi? madem yol göstermek istiyosunuz buyrun.

Arkadaşım logoyu yaparken bazı unsurları gözönünde bulundurarak çalışmalısın.Ben sana bazı tavsiyelerde bulunacağım.Bu yolu takip edersen güzel bir logo ortaya çıkarabilirsin.Öncelikle eğer kullanacaksan bir figür belirlemelisin.Bunu da şuradan hareketle tasarlayabilirsin;
1.İsimden hareketle (örneğin Belen kelimesi neyi ifade ediyorsa o mana doğrultusunda bir figür oluşturusun)
2.Faaliyet alanı üzerinden bir figür oluşturabilirsin.
3.Vermek istediğin mesajdan yola çıkarak bir figür oluşturabilirsin.

Bundan sonra ise uygun karekterde bir yazı ile logotype ni oluşturursun.Burada dikkat etmen gereken amblem ve logotype nin uyumlu olmasıdır.Tabi renk seçimini de unutmaman gerekir.
Umarım açıklayıcı olmuştur.Kolay gelsin.

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Arkadaşlar... Kurallara riayet etmenizi öneririm. Lütfen kurduğunuz cümlelerde duygularınız ile değil doğru şekilde haraket ediniz ki karşınızda bu işlere yeni başlayan insanalarda doğru olanı anlayabilsinler...

hubeyb_aydin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşım tavsiyen için sağolasın ama soyad olarak çakmakbeleni kullandım çakmağı görsel belen'i ise yazı olarak ifade etmeye çalıştım sağolun bu tür yaklaşımlar bana yarar sağlar ama daha çalışma üzerinden yardımcı olsanız sizin önerileriniz çok genel olmuş emeğinize sağlık ilginiz için teşekkürler

umut_39

🏅Acemi Tasarımcı🏅
hubeyb_aydin bu şekilde çok amatörce işler yaptıktan sonra böyle yorumlar alınca tereyağı gibi üste çıkmaya çalışıyorsun :S biraz dinlesen söylenenleri belki birşeyler anlıyıcaksın .. bütün açtıgım konularda eleştiri ve yorum istiyorum çünkü biliyorum benim için önemli olacaklar ! fakat sana gelince afedersin burnundan kıl aldırmıyorsun.. yaptıklarının bir şeye benzediğini sanıyorsun.. ve daha hayla profesyonellerin yorumları hakkında yorum yapıyorsun.. onlar kimseyi buradan atmaya kovmaya çalışmıor her yeni olanada eleştiri yapıyorlarsada bir çogunda hhaklılar .. bende yeniyim !? ama senin gibi kasınmıyorum bir şeyler kapmaya çalışıyorum.. kaç kez tekrarlıyorsun çakmağı böyle yaptım soyadı oraya koydum falan die olmamış işte arkadaş daha neyini ısrar ediyorsun :S çalış biraz daha logo tekniklerini oku forumdan bişiler kap sonra yap bu kadar kolaymı bu iş yahu :S k.gelsin..

hubeyb_aydin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
logoda değişiklik

Arkadaşlar yaptığım logoyu değiştiriyorum hepinize kolay gelsin
akmak.jpg

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
şu şekilde söylemeliyim ki;
Bu çalışmayı sen hazırladığın için firma adını okumakta güçlük çekmezsin fakat başkaları yani müşteriler v.s. bu isimi uzak bir mesafeden okumakta zorluk çekerler...
Profesyonel bir logo;
Okunması kolay
Sade
Anlaşılır olmalıdır.(ve söylemediğim bir kaç şey daha...)
Çizgilerini daha sade ve anlaşılır hale getirmelisin...
İyi çalışmalar...

umut_39

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yeni logo bumu ? ya bide bana yorum yapıyorsun arkadaşım ya.. ben ne diyim bilmiyorum. ok kısaca göze hiç hoş gelmeyen okunamayan karışık daireler olmuş başka bişi yokmalesef

Son düzenleme:

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
Kişisel atışmaları bırakalım artık...
İyi tasarım yapamamak , göz zevkinin olmaması değildir...

umut_39

🏅Acemi Tasarımcı🏅
akmak.jpg

bu tasarımı görüpte beğenmeyince benim mi göz zevkim olmuyor ? bide ben iyi tasarım yapıyorum falan dememiştim ?.