Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

ahmetsxfile

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Öncelikle belirlediğimiz bir resimde nereye cam perde koyabileceğimizi gözümüze kesitirerek çalışmamıza başlayacağız. Fakat önce resmimizi -CTRL+J- ile duplicate edelim ve iki tane oluşmasını sağlayalım.

Sonrasında belirlediğimiz bu alanı dekube ediyoruz. (path tool ile seçiyouruz) Sağ click ile Make selection dedikten sonra LAYER>LAYER MASK>REVEAL ALL seçeneğine tıklıyoruz. Sonra layerımızın yanında oluşan beyaz alanda iken pen tool ile sağ click yapıp make selection seçeneğini seçiyoruz ve CTRL+I kombinasyonu ile alanın tersini seçip siyaha boyuyoruz böylese sadece seçmediğimiz alanda iş göreceğiz.

Ve çalışmalarımızı bu layer üzerinde yapıyoruz.

Şimdi fiters>blur>lens blur a girerek aşağıdaki ayarları uyguluyoruz.

Şimdi de tekrar lens blur a girerek bu seferde aşağıdaki ayarları uyguluyoruz.

Bu arada, aklıma gelmişken söyleyeyim; glass efekt vermeden önce layerınızın bir kopyasını alın. Yoksa Photoshop dosyasını kapatıp başka bir cam şekli vermek için tekrar açtığınızda son yaptığınız efektin üzerine uygulamak zorunda kalacağını için yeni yapacağınız efekt belirgin olmayacaktır...

Ve ardından fitler>distort>glass efektine giriyoruz ve istediğimiz ayarlarla ve
Aşağıdaki resimde kırmızı ile belirttiğim listedeki seçimleriniz ile camınızın şeklini seçebilirsiniz…

Ben en çok FROSTED ı sevdim :) Ama siz isteğiniz dahilinde istediğiniz cam efektini seçebilirsiniz. Ve SCALE kısmından da efektin büyüklüğünü ayarlayabilirsiniz.

Kolay gelsin…

Son düzenleme:

Benzer konular

ahmetsxfile

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
yaw herkes onlinemış yaaa :) Bende uyumuşlardır diye boş boş geziyordum, bir baktım az evvel attığım mesaj, en son konuya kadar düşmüş :)

hmm iyi iyi geç saatlere kadar çalışma var heee....

e o zaman hakkaten diğer forumlara verdiğimiz rahatsızlıktan ötürü özür dileriz :D

Gökhan TEKİN

ARTniyetli
👑Efsanevi Grafiker👑
Ahmetcim çok güzel olmuş . Çok insanın işine yarayacaktır. Sağol benimde uzun zamandır kullanmadığım bir yoldu =)

ahmetsxfile

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Eywallah kardeşim.

Bizim evin camlarını hep böyle yapıyorum da o yüzden pratiğim iyi. :D

sercansarigul

🌟Usta Tasarımcı🌟
bak mesela ben bütün programları biliyorum ama çoğukluklada photoshopu iyi kullanırım işte bunu ben bilmiyordum.vallahi güzel kaynak oldu ellerine sağlık..

belqin

🌟Usta Tasarımcı🌟
Çok teşekkürler açıkçası ben de daha önce hiç kullanmamıştım bu yöntemi. Güzel bir ders eklemişsiniz. Emeğinize sağlık.

ahmetsxfile

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
e herkes birinden bir şeyler öğrenecek değilmi burda herşeyi bilmek pek mümkün değil matematik gibi, 9' a ulaşmanın tek bir yolu yok....

Jidota

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
her geçen an değişik bilgiler ekleniyor siteye... bu işi çok seviyorum :) emeği geçen herkezede çok teşekkür ediyorum:)

Bahtınur YILDIZ

♾️Grafik Gurusu♾️
beni dinleyin Türkiye nin Grafik Platformu olacak burası diyorum herzaman :D teşekkürler ahmet

emre-kara

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
gerçekten çok guzel bi yer tşler arkadaşada cok tşk ler işime baya yarıyacak:D

barisk

🌟Usta Tasarımcı🌟
ilkkez gördüğüm bir ders saol pylaşm için :D

ceylanozturk88

🌱Yeni Üye🌱
kardeş bunun Türkçesinide anlatabilirmisn. ben Türkçe kullanıyorum. =)