ahmetsxfile
⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Öncelikle belirlediğimiz bir resimde nereye cam perde koyabileceğimizi gözümüze kesitirerek çalışmamıza başlayacağız. Fakat önce resmimizi -CTRL+J- ile duplicate edelim ve iki tane oluşmasını sağlayalım.
Sonrasında belirlediğimiz bu alanı dekube ediyoruz. (path tool ile seçiyouruz) Sağ click ile Make selection dedikten sonra LAYER>LAYER MASK>REVEAL ALL seçeneğine tıklıyoruz. Sonra layerımızın yanında oluşan beyaz alanda iken pen tool ile sağ click yapıp make selection seçeneğini seçiyoruz ve CTRL+I kombinasyonu ile alanın tersini seçip siyaha boyuyoruz böylese sadece seçmediğimiz alanda iş göreceğiz.
Ve çalışmalarımızı bu layer üzerinde yapıyoruz.
Şimdi fiters>blur>lens blur a girerek aşağıdaki ayarları uyguluyoruz.
Şimdi de tekrar lens blur a girerek bu seferde aşağıdaki ayarları uyguluyoruz.
Bu arada, aklıma gelmişken söyleyeyim; glass efekt vermeden önce layerınızın bir kopyasını alın. Yoksa Photoshop dosyasını kapatıp başka bir cam şekli vermek için tekrar açtığınızda son yaptığınız efektin üzerine uygulamak zorunda kalacağını için yeni yapacağınız efekt belirgin olmayacaktır...
Ve ardından fitler>distort>glass efektine giriyoruz ve istediğimiz ayarlarla ve
Aşağıdaki resimde kırmızı ile belirttiğim listedeki seçimleriniz ile camınızın şeklini seçebilirsiniz
Ben en çok FROSTED ı sevdim
Ama siz isteğiniz dahilinde istediğiniz cam efektini seçebilirsiniz. Ve SCALE kısmından da efektin büyüklüğünü ayarlayabilirsiniz.
Kolay gelsin
Sonrasında belirlediğimiz bu alanı dekube ediyoruz. (path tool ile seçiyouruz) Sağ click ile Make selection dedikten sonra LAYER>LAYER MASK>REVEAL ALL seçeneğine tıklıyoruz. Sonra layerımızın yanında oluşan beyaz alanda iken pen tool ile sağ click yapıp make selection seçeneğini seçiyoruz ve CTRL+I kombinasyonu ile alanın tersini seçip siyaha boyuyoruz böylese sadece seçmediğimiz alanda iş göreceğiz.
Ve çalışmalarımızı bu layer üzerinde yapıyoruz.
Şimdi fiters>blur>lens blur a girerek aşağıdaki ayarları uyguluyoruz.
Şimdi de tekrar lens blur a girerek bu seferde aşağıdaki ayarları uyguluyoruz.
Bu arada, aklıma gelmişken söyleyeyim; glass efekt vermeden önce layerınızın bir kopyasını alın. Yoksa Photoshop dosyasını kapatıp başka bir cam şekli vermek için tekrar açtığınızda son yaptığınız efektin üzerine uygulamak zorunda kalacağını için yeni yapacağınız efekt belirgin olmayacaktır...
Ve ardından fitler>distort>glass efektine giriyoruz ve istediğimiz ayarlarla ve
Aşağıdaki resimde kırmızı ile belirttiğim listedeki seçimleriniz ile camınızın şeklini seçebilirsiniz
Ben en çok FROSTED ı sevdim
Kolay gelsin
Son düzenleme: