Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

CorelDraw'da Font Yapımı

serk002

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
inovatiff.com
1 - Boş sayfa açıyoruz ve istediğimiz bir çizim aracıyla bir A harfi oluşturuyoruz.

2 - Oluşturduğumuz şekilin bir bütün olması için Combine yapıyoruz.

3- Harfimizin içine dolgu rengi veriyoruz. (Renk farketmez. Ancak diğer oluşturulacak tüm harflar aynı dolgu renginde olmalıdır.)

4 - Daha sonra dosyayı Export'luyoruz. Dosya uzantısı TTF (True Type Font) olarak seçiyoruz.

5 - Karşımıza bir pencere çıkacak bu pencere'deki FAMILY NAME bölümüne yazı fontumuzun ismini yazacağız.

6 - Daha sonra yine karşımıza bir pencere çıkacak. True Type Export penceresi burada çizdiğimiz harf ile alfabeyi eşleştireceğiz. Çizdiğimiz büyük A harfini alfabenin olduğu bölümdende seçiyoruz. (A yerine B seçersek B harfine bastığımızda ekranda A harfi gözükecektir.)

7 - A harfi ile işlemimiz bitti.

8 - Aynı dosya içerisinde alt taraftan bir tane daha sayfa açıyoruz.

9 - 1 - 2 ve 3'te yaptığımız işlemlerin aynısını B harfi için yapıyoruz.

10 - Export diyerek kaydettiğimiz dosyanın üzerine bu seferde B'yi kaydediyoruz. Alfabe ile eşleştirmeyi yapıyoruz.

11 - Bu işlemi alfabenin tüm harfleri için uyguluyoruz. Ve işlemimiz bitiyor. Daha sonra İşletim sisteminizin fontlar bölümüne fontunuzu kaydedip kullanmaya başlayabilirsiniz.

Seyit Tiken

🏆Pro Tasarımcı🏆
Elinize, beyninize sağlık, gayet net ve sade bir anlatım oldu, teşekkür ediyoruz.

nvrm

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Teşekkürler Güzel Anlatım...

adams43

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Teşekkürler.. . .