Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

DVD Kapağı Tasarımı Hakkında

aXeNT

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.geniusturk.net
Arkadaşlar ben arşiv yaptığım bir dizi için DVD kapağı tasarlıcam. 2'li DVD kutuları aldım. Photoshopta biraz istediğim tasarımı gerçekleştirdim. Bastırmak için gittiğimde boyutları büyük ayarladığımı söylediller ve tekrar düzenlediler bu seferde görüntü bulanık çıktı. Resolution'dan dolayı olduğunu söylediler. DVD kutusunu boyutları 28x19 cm nasıl bir döküman üzerinde çalışmamı öneririsiniz? Yani resolutionı ne yaparsam çıktı alırken daha net bir görüntü elde ederim?? Önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...

Benzer konular

fberber

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
300 dpi çözünürlükte, CMYK modunda çalışmanızı öneririm...

Çalışma alanınızın ölçüsünü belirmek için Image>Canvas Size... komutunu kullanın. 28 x 19 cm olarak ayarlayın. Eğer bu ölçü bitmiş ölçü ise kenarlardan 3 mm taşma payı vermenizi öneririm. Bunun için de sayfa ebadınızı 28,6 x 19,6 cm olarak vermenizi tavsiye ederim.

Çünkü taşma payı işin son ebadı hazırlanırken kesimden sonra hafif kaymalardan kaynaklanan beyazlıkların önlenmesini sağlar. Özellikle zeminli işlerde çok önemlidir.

aXeNT

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.geniusturk.net
Çok teşekkür ederimn hocam önerilerinizi dikkate alıcam. Yaptıktan sonra çalışmalarımı buraya eklerim ;)

baytar26

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar selamlar. Dvd Kapak ölçüleri tam olarak nasıl olmalı? Tamam 28x19 olarak yapılacak ama Ön Kapak, Arka Kapak ve Ara Bölüm olarak 3 kısım var. Bunların tam ölçüsünü bilen var mı acaba? Hepsini ayrı ayrı yapıp, sonradan birleştirmek istiyorum. Yada tek parça yapacaksam bu tek parçayı nasıl doğru şekilde 3e bölebilirim. Yardımcı olursanız sevinirim.

seckwotr

🏅Acemi Tasarımcı🏅
baytar26 sanırım ölçüler dvd kutusunun kaçlı olduğuna göre değişiyor. Konu madem bu şekilde ilerliyor. Benimde bir sorum olacak . Nero gibi programlarda Cd Cover denilen kısım bu işi görüyor dimi?

baytar26

🌱Yeni Üye🌱
Tekli standart bir dvd kutusu olacak. Aşağıdaki tarzda;

30.023.1227.002801t4.jpg

harunemre88

🌱Yeni Üye🌱
kapak ölçüsü

arkadaşlar alacaksınız elinize cetveli ölçeceksiniz ya bu kadar zormu konu bile açılmış tamam anlıyorum dpi nın ne olması gerekir falan sorularınıda ölçü sorusuda sorulmazki ya.. bi cetvellik işi var.:crying: bildiğim kadarıyla ölcüleri 2li olan için 28,5*17,7..