sh3yth4n
🏅Acemi Tasarımcı🏅
Nüket Hocam aranıza yeni katıldım. bende ambalaj işinde calisiyorum. c.tesi işi bırakıyorum neyse arkadaslara guzel bilgiler vermissiniz. tesekkur ederiz. bir duzeltme yapmak istiyorum. fotosel ısıgı kırmızı demissiniz her makinede aynı degildir eski tip fotosel cihazlarında ısık rengi sabit arkasındaki ayar potansiyometreleri ile ısık ve renk ayaları yapılarak ayarlanır. yeni tip fotosellerde mavi - kırmızı - yesil olmak uzere 3 ayrı fotosel ısık rengi mevcut. ayar icin fotosel zemin uzerinde iken otomatik ayarlama dugmesine basılır onunden 1 kez fotosel benegi gecirilir rengi otomatik algılar ve ondan sonraki her fotosel benegini renginden kendisi ayırt eder. fotosel beneginin renginin sabit bir renk olması gerekmez. ornegin mavi baskılı tek renk bir ambalajda siyah benek kullanmak gerekir diye bir sart yoktur zeminden rahat bir sekilde ayırt edilebilecek baskıdaki herhangi bir renk kullanılabilir. zemin rengi acık bir renk ise baskıdaki koyu renk benek rengi olarak secilebilir aradaki renk farkından makine algılayacaktır. fotoselin calisma mantıgı yansıyan ısık miktarının elektriksel bilgiye donusturulerek benekle zemin arasındaki elektrik farkının karsılastırılmasıdır.
(bu bilgileri ambalaj firmasinda bizzat klişe tasarımı, baskı ve makineleri kullanarak soyluyorum.)
(bu bilgileri ambalaj firmasinda bizzat klişe tasarımı, baskı ve makineleri kullanarak soyluyorum.)