Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

ETİKA YAPI İNŞAAT Logo eskiz ve mantığı

yoSa

👑Efsanevi Grafiker👑
aamalar.jpg

Not: Hazır Font Kullanılmamıştır.​

Bkz: KURUMSAL KİMLİK ÇALIŞMASI

Son düzenleme:

Mustafa KÜÇÜK

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.mustafakucuk.org
Logonun sunumununda fazla ayrıntıya girmişsin, logoyu yaparken aklından geçen herşeyi oraya tek tek yazmışsın sanki, daha sade ve inceleyen her kişinin anlayabileceği bir dilde sunum yapsaydın daha şık olurdu bence
Logoyu çok beğendim yeterince tatmin edici olmuş. Ama ETİKA yazsınıda fazla atraksyon var. İlk bakışda ETİCA yada ETKA diye okunuyor. Bence İ ve K harflerini hiç oynamadan düz kullanırsan bu karmaşayı en aza indirmiş olursun.
Benim ilk izlenimimde gözüme batanlar bunlar, yazdıklarım kesinlikle hata değil sadece benim şahsi fikirlerim :)

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Logonun sunumununda fazla ayrıntıya girmişsin, logoyu yaparken aklından geçen herşeyi oraya tek tek yazmışsın sanki, daha sade ve inceleyen her kişinin anlayabileceği bir dilde sunum yapsaydın daha şık olurdu bence
Logoyu çok beğendim yeterince tatmin edici olmuş. Ama ETİKA yazsınıda fazla atraksyon var. İlk bakışda ETİCA yada ETKA diye okunuyor. Bence İ ve K harflerini hiç oynamadan düz kullanırsan bu karmaşayı en aza indirmiş olursun.
Benim ilk izlenimimde gözüme batanlar bunlar, yazdıklarım kesinlikle hata değil sadece benim şahsi fikirlerim :)

Aynı düşünceleri bende paylaşıyorum.
Belki firma inşaat sektörüne hizmet ettiği için mühendislik dili kullanmak onları ikna etmek için gerekli olabilir,ancak Mustaf bey'in de dediği gibi sunumda çok fazla ayrıntıya girilimiş.Bu da bazen kafa karışıklığına sebebiyet verme riski taşıdığından bir dezavantaj olabilir.
Ancak tüm bunlara rağmen genel olarak değerlendirildiğinde, gerek çıkış noktası ve gerekse uygulama ve sonuç olarak başarılı bir çalışma olmuş.
Logonun en büyük artısı hem kurumsal renklerinde hem de siyah ve beyaz olarak kullanılmak istendiğinde herhangi bir deformasyona uğramaması.
Emeğinize sağlık.

yoSa

👑Efsanevi Grafiker👑

Merhabalar Mustafa;

Düşüncelerin için teşekkür ederim. Şahsi fikirlerine saygım sonsuz.Müsadenle birkaç şeye değineceğim;

- ETİKA yazısının okunmasında bir problem olmadığını (ETKa-ETİCA) rahatlıkla söyleyebilirim zira butip uygulamaları yaparken en azından 100 tane tasarımla ilgili olmayan insana ilk bakışta ne okuduklarını soruyorum.Cevaplar çok tatmin ediciydi.

Ek olarak, İ ve K harfine dokunmadan ETİKA gibi bir yazım yapmak K'nın sırtındaki çizgiyi çalışmaya eklemek demektir, bu fazladan çizgi bütün geometrik oranı bozacaktı,İ harfinin çizgisel yapısı K harfinin sırt kısmına eş zaten,birdaha çizgi eklemek mantıklı gelmiyor bana.

- İnceleyen herkesin anlayamama ihtimali Filozof Spinoza-geometri temel kavramları yüzündendir.Sende biliyorsun ki tasarımcı her konuda bilgi sahibi olmalıdır. Logonun son halini buraya ekleyip geçebilirdim ancak ozaman logo içerisinde barınan geometrik oran ve kavramlardan kimin haberi olacaktı? sonuçta biz bizeyiz ve butip sunumlarıda birlikte yorumlayalım diye ekliyorum.

düşüncelerini samimiyetle belirttiğin için teşekkür ederim.İyi çalışmalar.

Aynı düşünceleri bende paylaşıyorum.
Belki firma inşaat sektörüne hizmet ettiği için mühendislik dili kullanmak onları ikna etmek için gerekli olabilir,ancak Mustaf bey'in de dediği gibi sunumda çok fazla ayrıntıya girilimiş.Bu da bazen kafa karışıklığına sebebiyet verme riski taşıdığından bir dezavantaj olabilir.
Ancak tüm bunlara rağmen genel olarak değerlendirildiğinde, gerek çıkış noktası ve gerekse uygulama ve sonuç olarak başarılı bir çalışma olmuş.
Logonun en büyük artısı hem kurumsal renklerinde hem de siyah ve beyaz olarak kullanılmak istendiğinde herhangi bir deformasyona uğramaması.
Emeğinize sağlık.

Merhabalar Nihat Bey;

Sizede teşekkür ederim...Bir yanlış anlaşılma durumu seziyorum, çalışma sunumunda hiçbir mühendislik dili yoktur. Sadece çok basit geometrik oranlar var, kafa karışıklığına sebebiyet verme ihtimali olan ise bu geometrik oranların yoğun kombinasyonudur.Ki bu yoğunluğu çözmek benide epeyi zorladı.Sadece bu kısımda size hak veriyorum.

Teşekkür ederim, iyi çalışmalar.

Mustafa KÜÇÜK

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.mustafakucuk.org
Merhabalar Mustafa;

Düşüncelerin için teşekkür ederim. Şahsi fikirlerine saygım sonsuz.Müsadenle birkaç şeye değineceğim;

- ETİKA yazısının okunmasında bir problem olmadığını (ETKa-ETİCA) rahatlıkla söyleyebilirim zira butip uygulamaları yaparken en azından 100 tane tasarımla ilgili olmayan insana ilk bakışta ne okuduklarını soruyorum.Cevaplar çok tatmin ediciydi.

Ek olarak, İ ve K harfine dokunmadan ETİKA gibi bir yazım yapmak K'nın sırtındaki çizgiyi çalışmaya eklemek demektir, bu fazladan çizgi bütün geometrik oranı bozacaktı,İ harfinin çizgisel yapısı K harfinin sırt kısmına eş zaten,birdaha çizgi eklemek mantıklı gelmiyor bana.

- İnceleyen herkesin anlayamama ihtimali Filozof Spinoza-geometri temel kavramları yüzündendir.Sende biliyorsun ki tasarımcı her konuda bilgi sahibi olmalıdır. Logonun son halini buraya ekleyip geçebilirdim ancak ozaman logo içerisinde barınan geometrik oran ve kavramlardan kimin haberi olacaktı? sonuçta biz bizeyiz ve butip sunumlarıda birlikte yorumlayalım diye ekliyorum.

düşüncelerini samimiyetle belirttiğin için teşekkür ederim.İyi çalışmalar.

Tabiki tasarımcı her konuda bilgili olmalıdır ama karşısındaki kişi aynı bilgide olmayabilir. Sunumu hazırlarken karşıdaki kişinin en alt seviyede kavrama yeteneğine sahip olabileceği hesaplanarak basit ama etkileyici sunumlar hazırlanabilir. Senin logoyu oluşturmandaki evreleri sunmanı eleştirmiyorum ben sadece bu evreleri daha basitleştirerek 2 satır halinde sunabilirdim diyorum.
ETİKA yazısında sana katılmıyorum. Kullanım yerine göre algılamada sorunlar çıkarabileceğini düşünüyorum.
Logo gerçekden hoşuma gitti belkide bu yüzden bu ayrıntılara bu kadar takıldım :)

aiDesign

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
500px.com
Sanırım "logo yapımı"nı bir "type" ve baş harflerden oluşan "logo" şeklinde düşünen ve bu şekilde basite alan, kurumu ne derece doğru temsil edebileceğinden çok en kısa yoldan nasıl kabullendirebilirim ve parayı cebime atabilirim şeklinde düşüncesi olan, logo dediğin nedir ki 2 dakikada çizerim gibi adiyane fikir üreten, tüm grafiker sıfatını kendine yakıştıranlara ve bir logoya da 1.000 tl istenmez ki kardeşim deyip yapılan işi, emeği hiçe sayan müşterilere 2 dakikada çizilen ve emek verilen logolar arasındaki farkı anlayabilmeleri adına güzel bir ders olmuş inan...
Eline emeğine sağlık.

sinador

🌱Yeni Üye🌱
Başarılı bir çalışma olmuştur , emeği gecenleri tebrik ederim ..

filizdmr

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
filizcinardemirtas.blogspot.com
Çalışmada ayrıntı olması ve açıklamanın mantıklı bir şekilde yapılması çok güzel ve basite alınmadığının açıklamalı bir göstergesi olmuş,logo çalışmasında çıkan sonuçta başarılı tebrik ederim.Emeğine sağlık...

ataaa

🌟Usta Tasarımcı🌟
ne cılalarsan cılala teneke parlamaz dostum...senın o yazdıkların cok gereksız ayrıntılar olmus..cunku ortaya cıkan logo waw denıcek bır logo degıl..oyle bır logo tasarlasan zaten musterısı tamam der..bakınız kumeler falan yazmıssın cok komık olmus kusura bakma kımbılır ne hevesle yaptın ama ortaya cıkan sonuc cok göz yoruyor we o sımsıyah e harfı cok ıtıcı...halbukı ne guzel ısmı war ısletmenın...ne ısler cıkar ondan...ınsanlara guven veren sıcaklık veren degerler yumusak cızgılerle olusturulur ve ünvan acıklaması kurumsal bır font ıle yazılır..ozaman dengeyı yakalarsın..malesef cok amator kalmıs...

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Sen çok yaşa, :) Logonu da sunumu da beğendim ben. Tabii içimden "ne olur bu firma isim verirken anlamlarına gerçekten eğilmiş olsunlar" diyorum. O zaman anlaşıldıklarını düşünebilirler. Gerçi aksi bir durumda "vaaay be! neymiş bizim adımız" moduna girip, ekstra mutlu olabilirler. Ya da hiç bir şey anlamayıp, bozuntuya vermeme adına "hah! işte bu yeğenim!" tepkisi de doğabilir. Her halikarda satar bu logo :) Ellerine, fikrine sağlık. Bir yandan da üzüldüğüm atıyorum tabelada dururken bu logo kimse iç yüzünün ne kadar geniş olduğunu bilmeyecek. Belki de yapanın bilmesi her şeyden daha üstün.