Logonun sunumununda fazla ayrıntıya girmişsin, logoyu yaparken aklından geçen herşeyi oraya tek tek yazmışsın sanki, daha sade ve inceleyen her kişinin anlayabileceği bir dilde sunum yapsaydın daha şık olurdu bence
Logoyu çok beğendim yeterince tatmin edici olmuş. Ama ETİKA yazsınıda fazla atraksyon var. İlk bakışda ETİCA yada ETKA diye okunuyor. Bence İ ve K harflerini hiç oynamadan düz kullanırsan bu karmaşayı en aza indirmiş olursun.
Benim ilk izlenimimde gözüme batanlar bunlar, yazdıklarım kesinlikle hata değil sadece benim şahsi fikirlerim
Merhabalar Mustafa;
Düşüncelerin için teşekkür ederim. Şahsi fikirlerine saygım sonsuz.Müsadenle birkaç şeye değineceğim;
- ETİKA yazısının okunmasında bir problem olmadığını (ETKa-ETİCA) rahatlıkla söyleyebilirim zira butip uygulamaları yaparken en azından 100 tane tasarımla ilgili olmayan insana ilk bakışta ne okuduklarını soruyorum.Cevaplar çok tatmin ediciydi.
Ek olarak, İ ve K harfine dokunmadan ETİKA gibi bir yazım yapmak K'nın sırtındaki çizgiyi çalışmaya eklemek demektir, bu fazladan çizgi bütün geometrik oranı bozacaktı,İ harfinin çizgisel yapısı K harfinin sırt kısmına eş zaten,birdaha çizgi eklemek mantıklı gelmiyor bana.
- İnceleyen herkesin anlayamama ihtimali Filozof Spinoza-geometri temel kavramları yüzündendir.Sende biliyorsun ki tasarımcı her konuda bilgi sahibi olmalıdır. Logonun son halini buraya ekleyip geçebilirdim ancak ozaman logo içerisinde barınan geometrik oran ve kavramlardan kimin haberi olacaktı? sonuçta biz bizeyiz ve butip sunumlarıda birlikte yorumlayalım diye ekliyorum.
düşüncelerini samimiyetle belirttiğin için teşekkür ederim.İyi çalışmalar.
Aynı düşünceleri bende paylaşıyorum.
Belki firma inşaat sektörüne hizmet ettiği için mühendislik dili kullanmak onları ikna etmek için gerekli olabilir,ancak Mustaf bey'in de dediği gibi sunumda çok fazla ayrıntıya girilimiş.Bu da bazen kafa karışıklığına sebebiyet verme riski taşıdığından bir dezavantaj olabilir.
Ancak tüm bunlara rağmen genel olarak değerlendirildiğinde, gerek çıkış noktası ve gerekse uygulama ve sonuç olarak başarılı bir çalışma olmuş.
Logonun en büyük artısı hem kurumsal renklerinde hem de siyah ve beyaz olarak kullanılmak istendiğinde herhangi bir deformasyona uğramaması.
Emeğinize sağlık.
Merhabalar Nihat Bey;
Sizede teşekkür ederim...Bir yanlış anlaşılma durumu seziyorum, çalışma sunumunda hiçbir mühendislik dili yoktur. Sadece çok basit geometrik oranlar var, kafa karışıklığına sebebiyet verme ihtimali olan ise bu geometrik oranların yoğun kombinasyonudur.Ki bu yoğunluğu çözmek benide epeyi zorladı.Sadece bu kısımda size hak veriyorum.
Teşekkür ederim, iyi çalışmalar.