Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Flash da Çizim

Msima

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba arkadaşlar,flashda amatörüm ve bir animasyonu frame frame çizme olayını kavrayamadım.Birinci framaye bir adam çiziyoruz diyelim ve bunu yavaşça oynatacağız bu adamı bütün framelere en başından mı farklı şekillerde çizmek gerekiyor ? bir kaç video da incelemiştim video çizilen adamı bir tuşla şeffaf hale getirip üzerinden gidiliyordu sanki kopya çeker gibi yada ben yanlış gördüm.Yardımlarınızı bekliyorum
şimdiden teşekkürler kolay gelsin.

Son düzenleme:

Benzer konular

bitamig

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.erkutguneri.tr.cx
film kareleri gibi düşün.çizdiğin adamın bulunduğu frame i kopyala yanındaki boşframe a yapıştır elini sil biraz oynat.böyle yapabilirsin.

Msima

🌱Yeni Üye🌱
Cevap için teşekkürler,bu şekilde denicem bundan sonra.

Avagado

🌱Yeni Üye🌱
Adobe Flash CS4 ile bu sorun çözüldü, bir kaç hareket noktası belirleyerek 3-4 hamlede (1-2dknızı almaz) hareket kazandırabilirsiniz.

Professional 8 de ise her seferinde frame'e kopyalayarak yeni hareket koordinatlarını belirlemeniz gerekecektir.

asit

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.hamzaerbay.com
flash cs4 den önceki sürümler için işinizi kolaylaştıracak onion skin tekniğini kullanmanı öneririm önceki frame i transparan şekilde görmeni sağlıyor böylece hareketi daha tutarlı yapabiliyorsun

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Burada neden her frame de birşey yapılmalı gibi yansıtılmış ben mi, yanlış anladım? Hareket oluşturmak için keyframelerde oynama yapmalısınız. Flash animasyonlarını ayırt eden budur zaten. Objeyi çizersiniz. Aynı objeye bir başka keyframede bu hareketi yapmış ol dersiniz. Süresini belirlersiniz. İhtiyaç olursa araya başka keyframe eklersiniz. Kaç tane frame var yoksa... PS CS 2'de layer layer çalışmak daha kolay olurdu o zaman...

Avagado

🌱Yeni Üye🌱
Burada neden her frame de birşey yapılmalı gibi yansıtılmış ben mi, yanlış anladım? Hareket oluşturmak için keyframelerde oynama yapmalısınız. Flash animasyonlarını ayırt eden budur zaten. Objeyi çizersiniz. Aynı objeye bir başka keyframede bu hareketi yapmış ol dersiniz. Süresini belirlersiniz. İhtiyaç olursa araya başka keyframe eklersiniz. Kaç tane frame var yoksa... PS CS 2'de layer layer çalışmak daha kolay olurdu o zaman...

Bahsettiğimiz şey sizinle aynı. Obje aynı, sadece framelerde kopyalama ve yeni hareketi oluşturmak için gerekli koordinatlarda çalışmamız gerekiyor. Dediğiniz gibi bunu da zamanlamaya ve hareket sayısına dikkat ederek yapıyoruz.