ThorN evet aynen cok doğru söylüyosun.. Keske bu yorumu yapacağına ayrıntılı bi açıklama yapsaydında bu konuyu diğer arkadaslar net bi şekilde anlayabilselerdi.. dedikleri logoyu ben yapabilirim.. ama başkaları nekadar yapar bilmem.. Keşke her logo tescilli olupta hepsinin bi vectorel cizimi nette olsaydıda bizlerde cizmek zorunda kalmaaydık dimi..

biraz misilleme gibi oldu ama kusura bakma...
Estağfurullah hocam biz buna misilleme değilde konunun aydınlatılması adına yapılan bi iki ufak yorum diyelim. Yoksa kimseyle misille olayına girecek kadar çaylak değilim
Anadolu Ajansı'nın logosunu bir yerden tarayıp üzerinden path ile geçemiyorsanız zaten trace seçeneğini hiç anlatmaya gerek yok çünkü path olayından daha karmaşık birşey değil mi? ki taramanın yüzeyi net ya da temiz değil ise backroundda netlik yoksa trace içler acısı bir sonuç çıkartacaktır ki bunu benim kadar sizde iyi bilirsiniz. Bu durumda ortaya çıkan vektörel kabusu düzeltmek yerine bir deve bulup hendek arasanız daha kolay olacaktır sanırım
Yani kişisel fikrim trace de kendine göre bi ustalık istiyor. Quick Trade i tıklamak herşeyi bitmiyor...
Benim yardım isteyen arkadaşa kişisel tavsiyem, trace ı kullanabilir ise bu şekilde bir ya da iki işini halledebilir ancak söz konusu kendisinin de dediği gibi "Corelı daha yenı kullandıgımdan yardımınızı rıca edıyorum" şeklinde ise bu işe trace karıştırmadan corel nasıl kullanır ile başlamalıyız ki ileride bu tarz sorunları yaşamaması için şimdiden "AA" gibi basit logolarda antreman yapmış olsun.
Serdar hocam dediğiniz gibi eğer aradığınız logo yerel bir firmaya ait basit bir şey ise netten bulmak çok zordur. Ama nereye kadar trace? En iyisi corelde bu iş nasıl yapılır? ı öğrenmeki, ardından yan programlardan destek almak.
Son olarak konuyu o yorumu yapacağıma ayrıntılı bi açıklama yapsaydım da bu konuyu diğer arkadaslar net bi şekilde anlayabilselerdi kısmına gelirsek eğer corel nedir? ne işe yarar? nasıl kullanılır? ın birçok uygulamalı dersleri forumda mevcut tekrar upload yapmaya lüzum görmemekteyim. Trace ile ilgili bir anlatım bulamadım (ya da gözümden kaçtı) artık konuda usta siz olduğunuza göre onunda dersini siz eklersiniz...
Saygılarımla
İyi çalışmalar...