Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

diderot

🏅Acemi Tasarımcı🏅
freehand de text editor sorunu

freehand de yazı yazmaya baslarken text editor paneli karsıma cıkıyor ve bunu bi türlü cıkmamasını engelleyemiyorum cok acil yardım lazım

Tollyver

🏆Pro Tasarımcı🏆
Edit > Preferences seç..

Üstten Text sekmesini (başlığını) seçince, en üstteki "Always Use text Editor" İşaretini kaldır :D

diderot

🏅Acemi Tasarımcı🏅
allahmmmm cok tesekkür ederim kanser olmustum burda yaaa allah razı olsun cok cok tesekkürlerrrrrrrrrrrr

grafiQer

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar merhaba.. Ben Corel kullanıcısıyım fakat Freehand öğrenmek istiyorum..

Fakat bi sorum olacak başka bi konuda; gerçi başka bir arkadaşım sormuş ama benim sorum biraz daha spesifik sanırım..

Bize fh mx'de dosya geliyor, montajı corelde yaptığımız için dosyayı corele aktarmamız gerekiyor.. Sorum şu, fh'den degradeler sorunlu-çizgili olarak geliyor.. Tekrardan degradeleri corelde uygulamam gerekiyor..

Bnun için bir çözümünüz var mı? :sadsmile:

AYDA

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhaba. Freehand'de metin yazarken ilk harfin otomatik büyük bold olmasını sağlamak için herhangi bir seçenek var mı? Ayrıca Türkçe karakter sorunum var....

Selma gibi.

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com

window> transform
paletlerimizi inceleyelim
1- objenizi yatay ve dikey verdiğiniz değer kadar taşımanıza yarar x yatay y
dikey taşımanız içindir buralara değer girip paletteki MOVE ikonuna tıklayıp uygulayabilirsiniz -değer aşağı + değer girersenizyukarı taşır.

2- Angle bölümüne gireceğiniz + değer objeyi saat yününün tersine açısal olarak döndürür - değer ise saat yönüne döndürür 90derece gibi değerler girip uygulamak için palatteki APLLY i tıklarız.

3- objemizi yüzdesel oranda büyültüp küçültmeye yarar.

4- objemize vereceğimiz bazı açısal değerlerle yatay ve dikey eğim vermemizi sağlar h yatay v ise dikey eğimi belirler uygulamak için gene APPLY i tıklarız.
5- objeyi ok ile tutup reflect axis bölümüne gireceğimiz değerle objemizi istenilen değerde yansıtırız uygulamak için APPLY i tılarız.

bu paletin kısayolu mac ler için elma+m pcler için ctrl+m dir. bu paletler yapmak istediğimiz transform hareketiyle aynı anda objeyi veya resmi istediğimiz sayıya çevirmeye olanak tanır. bu paletin içindeki küçük kutucuğa istediğimiz sayıyı yazarız ve apply yaptığımız anda bir bakmışız objelerimiz çoğalmış... hem de istediğimiz transform hareketiyle olmuş bu. krosları da böyle tek bir hareketle atabiliriz böylece. bunun için paletimizin move kısmından ve x y orjinlerinden faydalanmalıyız.

pi_nar

🏅Acemi Tasarımcı🏅
merhaba
ben corel ve photoshop kullanıyorum. freehandi de öğrenmek için çalışıyorum..
benim sorunum şu freehand de 2 resmi yan yana koyduğumda geçişi nasıl yumuşatabilirim. yani ps deki feather özelliği freehande nasıl yapılır..

Tollyver

🏆Pro Tasarımcı🏆
freehand de onu yapamazsın.. corel hem vektörel hem de pixel ile çalışan bi uygulama.. onda yapman normal.. aynısını pixel tabanlı photoshopta da yaparsın.. freehand sadece vektörel olduğu için onu yapman zor.. hatta imkansız gibi bişe belkide.. bi tekniği varsa da bilmiyorumdur :S

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Merhaba. Freehand'de metin yazarken ilk harfin otomatik büyük bold olmasını sağlamak için herhangi bir seçenek var mı? Ayrıca Türkçe karakter sorunum var....

Selma gibi.

Freehandde ilk harfler şöyle sonrakiler böyle olsun diye bir kalıp oluşturulamıyor bildiğim kadarıyla. ancak konvert yapmadan her harfle ayrı ayrı uğraşma bold yapma, boyut değiştirme hatta font değiştirme şansınız var. hatta aralarındaki uzaklıkları bile değiştirebilirsiniz. hatta şöyle söyleyerek özetleyeyim. tek bir harfi seçip koca bir cümlede ya da kelimede yapabileceğiniz herşeyi yaparsınız. yapmanız gereken tek şey istediğiniz harfi seçili duruma getirip; text paletine el atmak. Türkçe karakter sorunum var demişsiniz. pc kullanıyorsanız eğer pc nin genel dil ayarlarına bakın derim. bazen kısa yollar yüzünden değişebiliyor kendiliğinden. özellikle shift ve alt kombinasyonu buna yol açabiliyor. bir bakın bakalım...

martis

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba,

Freehand'te geometrik şekil çizimleri yapmam gerekiyor. Üçgenlerle ilgili problemlerim var. Poligonun kenar sayısını 3 olarak belirleyip üçgeni çiziyorum, ancak açılarını istediğim gibi ayarlayamıyorum. Mesela, üçgenin bir açısı 70, bir açısı 30, bir açısı 80 olsun istiyorum ancak gridlerden faydalanmak dışında bir çözüm bulamadım. Var mıdır bir çaresi, kısayolu?

Teşekkürler

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Merhaba,

Freehand'te geometrik şekil çizimleri yapmam gerekiyor. Üçgenlerle ilgili problemlerim var. Poligonun kenar sayısını 3 olarak belirleyip üçgeni çiziyorum, ancak açılarını istediğim gibi ayarlayamıyorum. Mesela, üçgenin bir açısı 70, bir açısı 30, bir açısı 80 olsun istiyorum ancak gridlerden faydalanmak dışında bir çözüm bulamadım. Var mıdır bir çaresi, kısayolu?

Teşekkürler

Ctrl+M Rotate sekmesinden faydalanabilirsiniz. Ancak bunu çokgen aracıyla değil; çizgi ile yapmalısınız. Bir çizgi çizin; 80 derece döndürün; Yeni çizgilerle diğer açıları da belirleyin. Çizgilerin açılarını doğru yerleştirirseniz eğer istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz.

emesencik

🌱Yeni Üye🌱
Freehand font sorunu acil yardım

Arkadaşlar
Bugün İmac satın aldım, 24 inch, 3.06 İşlemci
Üzerinde MAC OX Version 10.5.2 yüklü
Freehand in içine bir yazı yazdığımda harfler kare nokta şeklinde çıkıyor.
Çok acilen yardıma ihtiyacım var.

Ne yapmam gerekiyor.
Yardım edebilecek birisi varsa telefonunu veya mailini bırakırsa çok sevinirim veya ne yapabileceğim hakkında bir şey söylerse.

Not: Bilgisayarı aldığım Türkiye distribütörü ile görüştüm, sorunun adobe den kaynaklandığını söylediler. Adobe ile görüşmem gerektiğini söyleyip işin içinden çıktılar.

Ben freehand de nasıl türkçe yazı yacağım ? şaka gibi valla yaa

garip_bulbul

🌱Yeni Üye🌱
Merhabalar
bu siteyi hazirlayip ilgilenenlere cok tesekkur ediyorum
Ben freehand mx kullaniyorum Yaptigim calismalari eps formatina cevirip photoshopa (CS3 kullaniyorum) atamiyorum kopyala yapistir hic olmuyor maclerde hic sorun yok ama pcde hic olmuyor arastirmalarimdada netice alamadim gozden kacirdigim bi nokta varsa yardimlarinizi bekliyorum bu konuyla ilgili konularida okudum elimden geleni yaptim olmadi simdiden tesekkurler

ufukdural

♾️Grafik Gurusu♾️
exporttan eps yaptığın dökümanı photoshopta open ile açabilirsin. Uzantısı olup olmadığını bir kontrol et.

BUYUDUKCE

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Kartvizit ölçüsü 8x5 olamaz ya 9x5 dir yada 8,5x5 dir. 8x5 çok küçük olur.

garip_bulbul

🌱Yeni Üye🌱
export yaptim yine sizin dediginiz gibi open dan denedim yine olmadi

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Az önce ben denedim "mx ile cs3 sorun yaşıyor mu?" diye eps Photoshop'u açtım. Aşağı simge durumuna indirdim. Fh11'de save as le eps yaptığım dosyayı direk sürükledim. Açtı Photoshop. Eğer elinizde Illustrator varsa onda açın Eps'yi ve kaydedin yine Eps olarak...sorun ortadan kalkar belki.Bir de Export dediniz. Save as deneyin.