Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

"GENETİKLE değil, GELECEKLE oynuyorsun!" -3

child_play

♾️Grafik Gurusu♾️
Üçüncü ve son çalışmam. Yorumlarınızı bekliyorum.

Bu arada konunun ORGANİK TARIM olmasıyla beraber; çoğu çalışmada konu olarak sadece GDO (Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar) işlenmiş. GDO, kesinlikle organik tarımla alakalıdır, buna söylenecek söz yok, ancak ORGANİK TARIM sadece GDO ile alakalı değildir. "Yarışmanın konusu" ve "Yarışmanın amacı" başlıkları altında da bu açık ve net anlatılmış. Bazı çalışmalar ORGANİK TARIM'ın sadece GDO'dan ibaret olduğu şeklinde bazı düşünceler uyandırdı bende. Bu açıdan, henüz çalışmasına başlamamış ya da tamamlamamış arkadaşlar için küçük bir hatırlatma ihtiyacı hissettim. Kesinlikle yanlış anlaşılmak da istemem. Sadece tekrar hatırlatmaydı. Kusura bakmayın. Ben de bu hatayı yapmış olabilirim. (Bu arada ben son tasarımımı BİLEREK GDO üzerine yaptım, çünkü bu gerçekle yüz yüze kalan ve market raflarında yeni doğmuş bebekleri için "GDO"lu olup olmadığını bile bilmedikleri mamaları alıp almamakta kararsızlık yaşayan insanlarımızın hallerini düşünmek bile beni ürkütmeye yetiyor. Amacım toplumun GDO konusunda bilinçlenmesine katkıda bulunmaktı. İlk iki çalışmamda "Yarışmanın konusu" ve "Yarışmanın amacı" başlığı altındaki mesajları verebilmişimdir umarım.)
Bu hatırlatma beni de kapsamaktadır. Herkese başarılar dilerim. Emeğinize sağlık. Saygılarımla...

ÖNEMLİ NOT: Arkadaşlar, yaptığımız çalışmalarda ve yorumlarda lütfen Türkçe'yi doğru kullanmaya özen gösterelim. İncelediğim birkaç çalışmada, verilmek istenen mesajın, yazım yanlışı sonucu amacının dışına çıktığı dikkatimi çekti. Lütfen bu konuda dikkatli olalım. Saygılarımla...

Benzer konular

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Lütfen yarışma şartnamesinde de belirtildiği gibi; çalışmanızın orijinal boyutunu baskıya uygun (297x420 mm ve 150 Dpi) olarak saklamayı unutmayınız.

Başarılar dileriz.
Grafikerler.net Yönetimi​

Dikkat: Önemli Duyuru!!!

artdevil

👑Efsanevi Grafiker👑
başarılar dilerim

child_play

♾️Grafik Gurusu♾️
Başarı dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum; bir iki kelime de olsa görüş, eleştiri ve önerilerinizi belirtirseniz yanlış yaptığım bir şey var ise onları görmemi sağlayacaksınız. Şimdiden teşekkür ediyor, yorumlarınızı bekliyorum. Saygılarımla...

tulips

🏅Acemi Tasarımcı🏅
müsadenizle bir iki eleştiri yapayım ozmn:)önce şunu sorayım neden siyah bir arka plan seçtiniz?beyaz seçilse ozmn o dışarıya verdiğiniz glow efektini kullanmayacaktınız ve daha hoş bir görüntü olacaktı.Diğer bir nokta fontlar için,genel olarak ikiden fazla font çeşidini kullanmazsanız daha göz yormayan bir görünüm olur.Son eleştiri de logoyu kullandığınız yer,orada logo olmamış sanki sıkışmış oraya,orta alt veya orta üstte kenarlarında nefes alması için alan bırakılarak yerleştirilse daha iyi olurdu bence.Ama bence bu küçük ayrıntılara rağmen ben beğendim,başarılı bir çalışma görsellerin yerleşimi,genel düzen açısından iyi bence.Size canı gönülden bol şanslar ve başarılar dilerim..

child_play

♾️Grafik Gurusu♾️
müsadenizle bir iki eleştiri yapayım ozmn:)önce şunu sorayım neden siyah bir arka plan seçtiniz?beyaz seçilse ozmn o dışarıya verdiğiniz glow efektini kullanmayacaktınız ve daha hoş bir görüntü olacaktı.Diğer bir nokta fontlar için,genel olarak ikiden fazla font çeşidini kullanmazsanız daha göz yormayan bir görünüm olur.Son eleştiri de logoyu kullandığınız yer,orada logo olmamış sanki sıkışmış oraya,orta alt veya orta üstte kenarlarında nefes alması için alan bırakılarak yerleştirilse daha iyi olurdu bence.Ama bence bu küçük ayrıntılara rağmen ben beğendim,başarılı bir çalışma görsellerin yerleşimi,genel düzen açısından iyi bence.Size canı gönülden bol şanslar ve başarılar dilerim..

:angel: Yorum ve eleştirileriniz için ben de size canı gönülden teşekkür ederim. :)
Gelelim sorunuza. :) Neden siyah bir zemin seçtim? Çünkü tasarımın en başında yer alan "Karar: Genetiğinin değiştirilmesine..." ifadesi ile anlatılmak istenen "kendi çıkarları için insan, toprak, hava, su, vs... gibi değerlerin sağlığını hiçe saymak" mesajını en uygun şekilde anlatan rengin siyah olabileceğini (ki olumsuzluk belirtmesi açısından) diye düşündüm. :) Glow efektini kullanmamdaki gaye de görseli "daha ön plana çıkarmak" idi. Font konusunda da şunu söyleyeyim. "Karar: Genetiğinin..." diye başlayıp "GELECEKLE OYNUYORSUN!" diye biten bölümün "daktilo ile yazılmış bir yazı" olarak görünmesini istedim. :) Ayrıca tasarımda sadece iki adet font kullandım. :)

Son olarak; logo konusunda size KATILIYORUM. :)) Çünkü logoyu sonradan ekledim. :)

Yorum, eleştiri ve beğenileriniz için tekrar teşekkürler. :) Size de başarılar dilerim. Saygılarımla...

tulips

🏅Acemi Tasarımcı🏅
:) tabiki cnm temaya uygun bir arka plan rengi seçmişsiniz,ben sizin tercihinize yorum yapamam ama arka plan koyu olduğu için glowu kullandınız,bu da benim gözüme hoş gelmedi onu belirtmek istedim,belki başka birine göre güzeldir ama bişey diyemem.Font konusunda da kusura bakmayın ben küçük yazılarıda farklı bir font sandım,özürrrrr:)

child_play

♾️Grafik Gurusu♾️
:) tabiki cnm temaya uygun bir arka plan rengi seçmişsiniz,ben sizin tercihinize yorum yapamam ama arka plan koyu olduğu için glowu kullandınız,bu da benim gözüme hoş gelmedi onu belirtmek istedim,belki başka birine göre güzeldir ama bişey diyemem.Font konusunda da kusura bakmayın ben küçük yazılarıda farklı bir font sandım,özürrrrr:)

Estağfurullah. :) Özür dilenecek bir şey yok. Her zaman eleştiriye açığım. Saygılarımla. :angel:

sanalexpress

🌱Yeni Üye🌱
grafiker yada bu işle uğraşan biri değilim, sadece hobi olarak kendimce bişeyler yaparım ama müsade varsa gözüme takılan bir şeyi paylaşmak istiyorum...
Açıklama kısmındaki ORGANİK TARIM'A EVET diye bitiyor. Yazı küçük harflerle devam edip büyüyor ve bir sloganla bitiyor.
a-ORGANİK TARIM'A EVET kısmı alta alınıp sağa ve sola yaslanamazmıydı?
b-3 tane slogan yada afişin akıllarda yer etmesini sağlamak amacıyla konulduğunu düşündüğüm sözcük grubu var. 3 tane slogan kullanmak akılda kalıcılığı azaltmaz mı? Bir tane sağlam olsa sade ve daha hatırlanıcı olmazmıydı?

Tekrar belirteyim yorumum teknik değildir bu konuda eğitimim vede bilgim yok kendi çapımda hobi olarak ps ve corelde vakit geçirmeye çalışıyorum kendimce öğreniyorum.
Saygılar başarılar dilerim...

child_play

♾️Grafik Gurusu♾️
müsade varsa gözüme takılan bir şeyi paylaşmak istiyorum...
Açıklama kısmındaki ORGANİK TARIM'A EVET diye bitiyor. Yazı küçük harflerle devam edip büyüyor ve bir sloganla bitiyor.
a-ORGANİK TARIM'A EVET kısmı alta alınıp sağa ve sola yaslanamazmıydı?
b-3 tane slogan yada afişin akıllarda yer etmesini sağlamak amacıyla konulduğunu düşündüğüm sözcük grubu var. 3 tane slogan kullanmak akılda kalıcılığı azaltmaz mı? Bir tane sağlam olsa sade ve daha hatırlanıcı olmazmıydı?

Saygılar başarılar dilerim...

Öncelikli olarak zaman ayırıp değerli yorumundan beni mahrum bırakmadığın için çok teşekkür ederim arkadaşım. Saygı bizden. :angel:
("Tekrar belirteyim yorumum teknik değildir bu konuda eğitimim vede bilgim yok") Ayrıca afişin hitap edeceği hedef kitle düşünüldüğünde; bu hedef kitlenin de büyük çoğunluğunun bu konuda eğitimi ve bilgisi olmadığı bakımından yaptığın yorumu "bu doğrultuda bir örnek" olarak değerlendiriyorum ve sana sonsuz teşekkür ediyorum. :smile:

Senin de bahsettiğin gibi "organik tarım'a evet" ifadesi "AÇIKLAMA METNİ"nde yer aldığı için "AÇIKLAMA METNİ" ile ilgilidir. Bir slogan değildir, slogan olarak ön plana çıkması hedeflenmemiştir. Eğer afişi gören hedef kitle tarafından "slogan" olarak algılanıyorsa ya da "bir slogan olarak" tasarıma yansımışsa, bu eleştirini; kendi hatamı görmek açısından doğru ve yerinde bulmakla beraber, kendimi geliştirmek bakımından da bana yardımcı olduğun için sana ayrıca teşekkür ederim, sağol. :angel: Ama dediğim gibi, sözkonusu ifade "açıklama metni"nin bir parçası olduğundan, slogan olarak kullanılmamıştır. :)

("a-ORGANİK TARIM'A EVET kısmı alta alınıp sağa ve sola yaslanamazmıydı?")
Asıl bu şekilde kullanılırsa "bir slogan" olarak algılanabilir ve kabul edilebilir. Zira, alta alınıp sağa ve sola bloklamak için punto değerini de mecburen büyütmek gerekir; ki bu da o ifadenin ön plana çıkması demektir ve slogan olarak kullanılmak istenmesi anlamını taşır. :smile:

("b-3 tane slogan yada afişin akıllarda yer etmesini sağlamak amacıyla konulduğunu düşündüğüm sözcük grubu var.")
"Üç tane slogan" ya da "sözcük grubu" ile kastettiğin; "Karar...." ile başlayıp "%100 destek" ile biten bölümü kapsıyor sanırım.
Burada, konu başlığında da belirtildiği üzere slogan "Genetikle değil, gelecekle oynuyorsun!" ifadesidir. Yarışmanın amacının, "organik tarım ve organik tarımla ilgili toprak, insan, su, gelecek, kaliteli ürün, enerji, vs... gibi olguları afişe ederek toplumun bilinçlendirilmesini sağlamak" olduğu münasebetiyle; "Karar: Genetiğinin değiştirilmesine..." cümlesi ile "insanın, toprağın, suyun, vs... kısacası DOĞA'nın ve DOĞAL'ın dengesiyle oynama kararı alan" üretim zihniyeti vurgulanarak devamında "GENETİKLE DEĞİL, GELECEKLE OYNUYORSUN!" sloganı ile bu zihniyete "mesaj gönderme" esas alınmıştır.

("3 tane slogan kullanmak akılda kalıcılığı azaltmaz mı? Bir tane sağlam olsa sade ve daha hatırlanıcı olmazmıydı?")
Dediğim gibi, slogan "GENETİKLE DEĞİL, GELECEKLE OYNUYORSUN!" ifadesidir. Bunun altında mevcut olan yazılar, açıklama amaçlıdır. Nitekim yarışmanın amacının "organik tarım konusunda toplumu bilinçlendirmek" olmasından ötürü; açıklama metninde yer alan "SON KARAR'I SEN VER, ORGANİK TARIM'A %100 DESTEK" ifadesi de "son karar'ın toplum tarafından verilmesi" yönünde dikkat çekilmek istenmesidir. Kaldı ki; "karar"dan başlayıp "oynuyorsun!"a kadar olan bölümde gerekli yerlere istenilen mesajın iletilmesi hedeflenmiştir. Seçilen yazı karakteri ve rengi de bu yöndedir.

Tekrar değerli yorumun için sana gönülden teşekkür eder, saygılarımı sunarım. Başarılar arkadaşım. :angel:

Son düzenleme:

firex

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.milcanx.com
Öncelikle başarılar dilerim. Çalışmandaki bazı fikirlerimi paylaşacak olursam:

1- “Karar: Genetiğinin değiştirilmesine…” Burada bu sözü söylemekten kasıt, var olan doğalın genetiğinin mi değiştirilmesi, yoksa genetiği değiştirilmişlerin doğala döndürülmesi mi? Bu sözü art niyette olan mı, yoksa iyi niyette olan mı söylüyor? Burada bir ikilem var gibi…
Genetiğin değiştirilmemesine... diye bitseydi; bu gidişata dur deme düşüncesi herkeste daha rahat oluşabilirdi.

2- Afişte birden fazla slogan var: “GENETİKLE DEĞİL, GELECEKLE OYNUYORSUN!”, “SON KARAR’I SEN VER!, ORGANİKTARIMA’A %100 DESTEK.” Birden fazla olması – bir de buna ek, afiş simsiyah – tüketiciye, üreticiye… Sanki : “Sessiz kalmayın lan! Koyun musunuz?” der gibi bir ifade var . (Affedersiniz) :) . Dediğim gibi suçlu genetikle oynayanlar değilde, sanki tüketici. Yoksa bunun son çalışman olmasından dolayı aklına gelen tüm sloganları kullanmak mı istedin? :)

3- Organik tarım logosunu sanki, çalışma sona ermiş, sonra bakmışın logo masa üstünde duruyor:

- Aaaa… şimdi logoyu nereye koyayım? Tüh! :)

Deyip de oraya yerleştirmişsin gibi.

4- Siyah zemine sebzeler, beyaz glow ile çok hoş oturmamış sanki. İnsanı genetiğin değiştirilme konusundan çok, afişe bakma konusunda baya sıkıntıya düşürüyor.

5- “Karar” ve “SON KARAR” kelimeleri siyah zemin üzerine gri olması bir sıkıntı; beyaz yazıların yanında fazla bir fark uyandırmaması ikinci bir sıkıntı gibi geldi.

Emeğine sağlık, senin eleştirilerin güzeldi. Sana eleştiriyi kim yapacak diye düşündüm. Umarım faydalı olmuşumdur. Saygılarımla… :) :)

NOT: Hiçbir eleştiriyi okumadan direkt yazdım. Aynıları var ise şimdiden kusuruma bakmayın. :)

Son düzenleme: