Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Görüntü boyutu değişimi

lasvetorus

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar ben matbaaya baskı için gönderilmek üzere bir broşür hazırlamaya başladım.Photoshop CS 6'da broşür boyutlarını "mm" cinsinden girdim.Renk modunu cmyk 8bit yaptım.Tasarımı yaptım herşeyi bitirdim.Şu an elimde hersayfanın bir proje dosyası "psd" türünden duruyor.Sorumsa şu ben bu çalışmalarımı psd uzantısıyla değil de resim şeklinde veya proje olmayan ve matbaanın aynı boyutlarda basabileceği bir başka uzantıda kaydedip göndermek istiyorum.Bunu nasıl yapabilirim?Jpeg olarak kaydettikten sonra resim windows'da piksel haline dönüşüyor ve kendi yazıcımdan yazdırmak isterken resmi tam sayfa yapıyor.Ancak benim belirlediğim boyutlar A4'ün yarısından küçük.Photoshoptan yazdırdığımda istediğim boyutlarda çıktı alabiliyorum ama psd den yazdırmış oluyorum.Jpeg olarak göndersem de büyük ihtimalle basamayacaklar bu yüzden sizden yardım istiyorum.

CarverTD

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
TIFF, DCS 2 veya EPS olarakta gönderebilirsin.

lasvetorus

🌱Yeni Üye🌱
TIFF, DCS 2 veya EPS olarakta gönderebilirsin.

Şu nasıl?Az önce katman üzerinden "görüneni birleştir" seçeneğine tıkladım ve bütün katmanlar birleşti.Eğer matbaadakiler benim kullandığım katmanlara ulaşamayacaklarsa bu şekilde psd olarak da gönderebilirim.Photoshopları vardır herhalde.Aynı şekilde görüntüyü basarlar.Mantıklı mı?

CarverTD

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Farklı bir isimle tek katman PSD'de gönderebilirsin...

CMFERADOR

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.500px.com
Tiff olarak kaydet ama aşağıda seçeneklerde "katmanları birleştir"in seçili olmadığından emin ol.

Hugareva

♾️Grafik Gurusu♾️
Ben sana şunu söyleyim, sen katmanları birleştir ve tiff olarak gönder. Ben bi keresinde tasarım olarak pdf halinde gönderdim matbaaya , dizgide işi mahvetmişler ve 30 bin tane basmışlar, biride çıkıpta bu baskı hatalımı diye düşünmemiş.

Sen sen ol tek katman halinde tiff olarak gönder. Zaten ps pixel olarak çalıştığı için, tiff halinde kalitede bi sorun yok.

lasvetorus

🌱Yeni Üye🌱
Ben sana şunu söyleyim, sen katmanları birleştir ve tiff olarak gönder. Ben bi keresinde tasarım olarak pdf halinde gönderdim matbaaya , dizgide işi mahvetmişler ve 30 bin tane basmışlar, biride çıkıpta bu baskı hatalımı diye düşünmemiş.

Sen sen ol tek katman halinde tiff olarak gönder. Zaten ps pixel olarak çalıştığı için, tiff halinde kalitede bi sorun yok.

Tiff olunca neyi önlüyoruz?Farketmez tiff olarak da gönderebilirim.Önemli olan benim belirlediğim boyutun aynısıyla basılması.

sea.ajans

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Photoshopta çalışılmış dosyanızın boyutları doğru ise bundan emin iseniz tüm katmanları birleştirip dosyanızı tiff formatında kaydedin ve gönderin. Neden katmanlar açık halde PSD dosyası olarak gönderiyorsunuz bunu anlam veremedim. Kaldı ki photoshopta çalışılmış broşür çalışmanızı bir vektörel programda traseye yerleşim yapma ihtiyacı duymuyormusunuz? bunu da anlamadım. Neden direkt photoshoptan gönderiyorsunuz?

lasvetorus

🌱Yeni Üye🌱
Photoshopta çalışılmış dosyanızın boyutları doğru ise bundan emin iseniz tüm katmanları birleştirip dosyanızı tiff formatında kaydedin ve gönderin. Neden katmanlar açık halde PSD dosyası olarak gönderiyorsunuz bunu anlam veremedim. Kaldı ki photoshopta çalışılmış broşür çalışmanızı bir vektörel programda traseye yerleşim yapma ihtiyacı duymuyormusunuz? bunu da anlamadım. Neden direkt photoshoptan gönderiyorsunuz?

Katmanları açık göndermek istemiyorum bu yüzden bu konuyu açtım.Photoshop'ta baskı aşamasına hiç geçmemiştim ve gerçek baskı için nelere dikkat etmem gerektiğini bilmiyordum.Sadece cmyk konusunda akıllılık edebildim.Ama söylediğiniz gibi trase'e yerleşim yapmayı ilk defa duyuyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.

Hugareva

♾️Grafik Gurusu♾️
Tiff olunca neyi önlüyoruz?Farketmez tiff olarak da gönderebilirim.Önemli olan benim belirlediğim boyutun aynısıyla basılması.

Tiff olunca sizin gönderdiğiniz boyutta basılır, tek dikkat etmeniz gerek kaydederken katmanları birleştir veya flattan image ye tıklamanız. Böylelikle resminizi tek parça halinde gönderirsiniz ve hiç bir risk oluşmaz.(cmyk çalışıp, kesim ve kırım paylarını dikkatlice ayarladıysanız tabi)

sea.ajans

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katmanları açık göndermek istemiyorum bu yüzden bu konuyu açtım.Photoshop'ta baskı aşamasına hiç geçmemiştim ve gerçek baskı için nelere dikkat etmem gerektiğini bilmiyordum.Sadece cmyk konusunda akıllılık edebildim.Ama söylediğiniz gibi trase'e yerleşim yapmayı ilk defa duyuyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.

Mesela broşürünüzün baskısı tek sayfa olarak mı basılacak, elbette ki değildir, basılacak kağıdın ebadına göre yerleşim yapmalısınız, taşma paylarını verip kesim çizgilerini eklemelisiniz vs. vs., konunun ne kadarına vakıf olduğunuzu bilmediğim için tam olarak birşey söyleyemiyorum, sormak istediğiniz varsa iletişime geçebilirsiniz, kolay gelsin.

lasvetorus

🌱Yeni Üye🌱
Mesela broşürünüzün baskısı tek sayfa olarak mı basılacak, elbette ki değildir, basılacak kağıdın ebadına göre yerleşim yapmalısınız, taşma paylarını verip kesim çizgilerini eklemelisiniz vs. vs., konunun ne kadarına vakıf olduğunuzu bilmediğim için tam olarak birşey söyleyemiyorum, sormak istediğiniz varsa iletişime geçebilirsiniz, kolay gelsin.

Anladım sağolun ilgilendiğiniz için.Bunların birçoğunu bilmiyordum.Ben sadece resim yapar gibi broşürü yapıp yazıları yazdım yani pay bırakmayı falan düşünemedim.Acaba bu şekilde basılsa sıkıntı çıkar mı?Olmazsa tekrar düzeltirim artık.

sea.ajans

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Anladım sağolun ilgilendiğiniz için.Bunların birçoğunu bilmiyordum.Ben sadece resim yapar gibi broşürü yapıp yazıları yazdım yani pay bırakmayı falan düşünemedim.Acaba bu şekilde basılsa sıkıntı çıkar mı?Olmazsa tekrar düzeltirim artık.

Sayın lasvetorus, nick isminize bakıyorum ve altında matbaacı okuyorum herhalde yanlış okuyorum, bu cümlelerin sizin tarafınızdan yazıldığına emin olamıyorum, taşmaları traş payları olmadan bir broşür nasıl basılabilir? ....bu şekilde basılsa sıkıntı çıkar mı? suali ile ciddi misiniz, sadece bunu öğrenmek istiyorum, kolay gelsin.