Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Grafiker olmanın yaş sınırı var mıdır?

Grafikerin olmanın yaş sınırı var mıdır?

  • Grafikerin yaş sınırı yoktur.

    Oy: 317 87.3%
  • Grafiker 40 yaşından sonra mesleğini yapmamalıdır.

    Oy: 46 12.7%

  • Kullanılan toplam oy
    363

fatmacan3434

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
21 Ocak 2008
Mesajlar
26
Tepkime puanı
0
bence 40 yaşından sonra daha verimli olunur.yani belli bir bilgi birimi olduğu için.oren arkadaşımada sonuna kadar katılıyorum,insan istedikten sonra her yaşta herşeyi yapabilir.
 

N. Eser ULUHAN

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Katılım
3 Nis 2009
Mesajlar
163
Tepkime puanı
3
Web sitesi
www.ajhans.net
Yaş sınırı olmamalıdır. Önemli olan tecrübedir bence :) Önemli olan üretmektir. Programları çok iyi bilmen hiçbir fayda etmez :) Üretmek :)
 

ruzgaryeli20

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Katılım
23 Mar 2009
Mesajlar
102
Tepkime puanı
0
bence yaş sınırı olamamalı
önemli olan öğrenme isteğiniz ve çabalarınızdır.
en önemlisi de bu işi sevmek.......
 

gulum352

🏆Pro Tasarımcı🏆
Katılım
21 Nis 2008
Mesajlar
578
Tepkime puanı
28
yas sınırı yok bence cekırdekten yetısme dedıgımız grafıkırler kucuk yaslarda baslamıslar v bu ıse gonul vermıslerdır.
 

deepcrimson

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
30 Haz 2009
Mesajlar
37
Tepkime puanı
0
Arkadaş ben 40 yaşında bir grafikerim. 18 yaşımdan beri yani 22 yıldır bu işi yapıyorum. Hala çalışıyorum, hala yeni şeyler öğreniyorum, hala kendimi geliştirmek için yapılan başka örnekleri inceliyorum. Ben bu işe başladığımda elimizde tepegöz merceklerle ışıklı masayla trigrami montaj yapardık. Şimdiki gençler yaptığımız çalışmaları görse herhalde 1 gün bile çalışmaz kaçıp giderlerdi. Tasarım bilgisayarda 1-2 program örenerek yapılmaz. İnsanın içinde birazda sanatçı ruhu, zengin bir bakış açısı gerektirir. İddia ediyorum her gence bir ayda gerekli tüm grafik tasarım programlarını öğretebilirim. Ama bir grafiker yapamam. Beceri ve sanatsal bakış açısı yoksa ondan hiçbirşey olmaz. Sitede görüyorum bazı işler çamur, bazıları ise gerçekten becerikli işler. Gördüğüm herhangibir işten yapanın becerisini, program biligisini, yaşını hatta cinsiyetini bile çıkarmam mümkün. En son şunu söyleyeceğim değil 60 yaşına kadar ölene kadar bu işi sürdüreceğim...
 

gfb_cnn_1907

👑Efsanevi Grafiker👑
Katılım
9 Mar 2009
Mesajlar
2,173
Tepkime puanı
42
hayal gücü asla bitmez :) ama yas ilerledikçe tasarımlar değişebbilir renklendirmeler olsun herşey fikrimize zihnimize göre olur yani 18 yasında birinin kullandıgı renkleri yas ilerledikçe 50 yasındaki bir tasarımcı daha koyu tarz seçme ihtimali var :) bence heryasın bir güzelliği var. oldugumuz noktada mutluysak yas sorun değildir derim :)
 

deepcrimson

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
30 Haz 2009
Mesajlar
37
Tepkime puanı
0
yerden göğe kadar katılıyorum

Meslegimle, 16 yaşımda tanıştım...20'li yaşlarımda sedat17 gibi telaşlanmıştım.... Çok iyi hatirliyorum. Bu meslek mankenlige benziyor elimi çabuk tutmam gerek fobim olmuştu :)
Eh doğanın gereği bende yaşlanıyorum...Benim için yaş tecrübe demektir.
Her meslekte oldugu gibi bizim meslegimizdede yaş ilerledikçe tecrübe kazanan kişi meslek hayatında da yükseliyor. Art oluyor, iş sahibi oluyor gibi...Bu doğal bir süreç.
Bende meslegime, masa silerek, çay servisi yaparak fotokopi çektirmeye giderek başladım. 10 yıl bu meslege ben verdim. ikinci 10 yılık bölümü bitirmek üzereyim. Bu dönemde artık maddi ve manevi olarak ben kazanmaya başladım.
Meslek hayatim boyunca çok çeşitli grafiker modelleri gördüm...En güzelide tekloji gelişmesi aşamasini birebir yaşadım. Ben meslege basladigimda bilgisayarlar sektörümüze yeni yeni giriyordu. Bir takım grafikler korktu ve bu bilgisayar programlarını red ederek mesleki hayatlarına son verdiler...
Yeni nesil ise çok daha sanslı 5 yasinda bilgisayar oyunu oynarak el pratigi olarak bu meslege basliyor. Tek hatasi ise mesleginin tamanını bilgisayar ötesine götürememek...
Gençler benim nesilimden çok daha uzun süre bu meslekte kalacaklar. Çünkü benim nesilimden çok daha cesurlar ve kendilerine güveniyorlar.
Uzun lafın kısası,
Günümüzde bir patron,
35 yasında tecrubeli bir elemana ödeyecegi yüklü maas yerine, 3 tane toy grafikeri tercih eder... (bende tercih ederim). Nedeni ise, güç her zaman kutsaldır. Günümüzde ucuz ve genç grafiker bulmakta çok kolay...
İstisna gerçeklerde var. Benim yakın cevremde var olan meslektaslarım ne yazik ki bu forum sayfalarına henuz gelmediler. 35 ile 50 yas arası hala sektorde çok iyi firmalarda çok güzel fiyatlara sanat yönetmeni, müdür, şef biçiminde emek veriyorlar. Sessiz sakin kendi köselerinde....
İnsanlar ne yazıkki ki bütün hayatı kendi yaşadıkları kadar, çevreleri kadar biliyor... :(

Benim görevim, yeni yetisen nesile yol vermektir. Hatta benim yanımda üç beş kişi alıp yetiştirmemdir. Gerçekten innandim kişiler bulursam bunu yapacagimdan emin olabilirsiniz..

Hislerime ve düşüncelerime tercüman olmuşsunuz. Teşekkür ederim. Arkadaş alındım yahu bu ankete. 40 yaşında biri tasarımcı olarak işi mi bırakayım yani. Ben çoluk çocuk sahibi bir insanım. Yapmayın etmeyin. Bu yaştan sonra meslek mi değiştireyim? Bu mesleğe gönül vermiş biri olarak evime ekmek götürebildiğim sürece kusura bakmayın yapmaya devam edeceğim. :)
 
Son düzenleme:

redeath333

🏆Pro Tasarımcı🏆
Katılım
29 Kas 2007
Mesajlar
830
Tepkime puanı
11
Geç başlamamak lazım ben onu biliyorumda,ileride ne olur onu kişinin kendisi bilir..
 

daynexweb

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
2 Eyl 2009
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
Web sitesi
www.daynex.com.tr
Neden 40 yaşından sonra yapmamalı yaratıcılıklarını kaybettiğinimi düşünüyorsunuz. Bence 40 yaşında sonra hayat başlıyor :) 40 yaşına kadar eziyet :) çokmu iyimser oldu ne ... :)
 

onba

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
24 May 2010
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Resamların yaş sınırımı vardır ki :)
 

elifex

🌟Usta Tasarımcı🌟
Katılım
16 Eki 2008
Mesajlar
293
Tepkime puanı
32
40 yaşından sonra bu meslekle tanışmış bir şoför tanıyorum gerçekten çok güzel işler çıkarttığına şahit oldum...öyle ki yetiştirdiği kişiler de çok iyi iş çıkartıyorlar şu an...
 

vatandas2009

🌟Usta Tasarımcı🌟
Katılım
3 Tem 2009
Mesajlar
398
Tepkime puanı
10
Bir insan isterse 40 yaşına kadar hiç grafikerlik nedir hiç bir şey bilmesin. İsterse bu yaştan sonra pek tabii grafiker olabilir. Ama bazı örümcek beyinliler olmaz dedimi bitti olay. bizim türkiyede genç nüfusumuz fazla olduğundan hep genç ve dinamik taze beyinlere ihtiyaç duyulur doğal olarak.İlanlara bakın sadece grafikerlik değil tüm sektörlerde 30 yaşını geçmemiş ibaresi mutlaka her iş dalında vardır. yanlış zihniyet:smile:
 

__EvAnEsCeNcE__

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
15 Ocak 2011
Mesajlar
31
Tepkime puanı
0
bence yoktur insan doğuştan yetenekliyse yavaş yavaş yeteneğini ortaya koyar.. :angel:
 

mozturk1989

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
22 Eki 2012
Mesajlar
9
Tepkime puanı
0
Artık herkes grafiker. buna patronlarda dahil. corelde yazı yazıp bir kaç efect vermeyi öğrendikten sonra " ne var ki bunda yapamayacak " diye düşünüyorlar.... işte onlar tabiri caizse bu işin fırçasını yemeden ekmeğini yemeğe çalışanlar...Ve bu kişiler bende grafikerim diyebilmek için ucuz maaşa çalışarak piyasayı alt üst eden kişilerdir. Patronlarda genelde ucuz olduğundan bunları tercih ettikleri için yaşı ilerlemiş bu yaşa gelene kadar bilgi ve tecrübe kazanmış ve bu tecrübenin karşılığını isteyen usstaları maaliyet nedeniyle tercih etmemektedirler... bu yüzden göremiyoruz 30 yaş ve üzerini.. Büyük işler yapan, küçük bir hatada dahi büyük masraflar çıkan firmalarda ve genellikle CTP firmalarında rastlıyoruz böyle ustalara....
 

serkansinanoglu

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
12 Tem 2016
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
Bence grafiker olmanın bir yaşı yok. Kendini geliştirdiği ve tecrübesi olduğu sürece hala piyasada iş yapabilir.
 

ThreeBuddha

🏆Pro Tasarımcı🏆
Katılım
26 Ağu 2011
Mesajlar
546
Tepkime puanı
8
Bu soruyla karşı karşıya kaldığımda muhtemelen "grafikerden siz ne anlıyorsunuz?" diye karşı bir soru sorardım. Sonuçta bu mesleğin çok manipüle edildiği, istismara uğradığı bir sistemde yaşıyoruz.
Bu arada ankete yaş sınırı yoktur cevabı verdim.
 
Üst