Sayın
altug68;
internetten bir pgoramram felan varmıdır hat sanatı yapabileceğimiz varsa paylaşırsanız çok sevinirim
Ne döküman, ne kitap ile öğrenilecek ve basite alınacak kadar kolaydır hat, hat emek ve sabır ister

Bu işe ömrünü veren insanlar var, ince eleyip sık dokuyan, ilmik ilmik işleyen...böylesine zahmetli bir uğraşı nasıl kolay öğrenilebilir ki...
Hat emek ister, zaman ister...en önemlisi sabır ister. O kamışı elinize aldıgında insan duygularını yansıtır herşeyiyle... Harfleri tek tek kazır beynine, işler, öğütür, yoğurur... Ne çok mutludur, ne de çok üzgün; yani kalemi ne çok sert tutar, ne de çok hafif... Çıkan ürün verdigi değer kadardır. O ona ilgi göstermeyince, kalemide ona göstermez; o zaman ne o iyi yansıtır, ne de eserini. Yani önemli olan emek vermektir. Ben de bir zamanlar uğraşmak istedim, gittim izledim... İzlemek bile o kadar rahatlatıyorki insanı, ama uğraşması ayrı bir rahatlık veriyor insana... Ama öğrenmek çok zaman ve SABIR istiyor... ben şahsen o kadar zaman ve sabır bulamadım kendimde

Yani size tavsiyem madem bu kadar isteklisiniz; hattat'ın yanına gitmeniz ve ondan bu işi öğrenmeye çalışmanız...yani işin ehlinden =)
İnternetten ve kitaplardan sadece öğrenebileceğiniz kadarını öğrenirsiniz, unutmayın ki sanal alemin DUYGULARI YOKTUR

Önce o duygunun aşılanması lazım
Kolay gelsin...