Ben pek öyle olduğuna inanmıyorum yani söz meclisden dışarı hayal gücümde bir eksilme olmasının ancak üst - üst seviye işlerde tamamen işinde art direktörlüğünü yaptığın durumlarda bir etkisi olabilir.
Zaten temel kurallar, ve iyi kötü uyulan baskı tasarım ilkeleri var buna uyduktan sonra biraz da tecrübe ile günlük baskı-web işleri rahatlıkla çıkar.
Atıyorum kurumsalı logosu olan bir firmaya kartvizit yaparken hayalgücü mü lazım oluyor? Bana doğrusu hiç olmuyor hayal gücümü zorlamam için ya gerçekten sağlam bir illustrayon yada ne bileyim özel bir kompozisyon yapmam gerekiyor. Sınırları aşabilmem gerekiyor, bunlar gerçekten yaratıcılık isteyen işler.
Kurumsal kimlik, broşür, katalog yaparken asıl ihtiyacımızı olan tasarım bilgisi, tecrübe, iyi operatörlük becerileri bunlar yoksa George lucas, Steven spielberg gibi hayal gücün olsun ne işe yarar
Ben de daha tecrübesizken hayal gücü ve yeteneğimin zayıf olduğunu düşünürdüm ama meslekte tecrübem arttıkça olayın bilgi olduğunu keşfettim. Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok herşeyin kuralı yöntemi belli zaten.
Müşteriden aldığın brief + senin tecrüben ve bilgin x yaratıcılık= iş.
Bu folmülde hayalgücü yaratıcılık önemli gibi ama çarpının solundaki 0 ise yaratıcılık 100 üstünden 100 de olsa bir işe yaramaz.