Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

honda plaza uzuner

modysns

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bir grafikerle bir ayakkabıcı arasında fark vardır, müsteri bir ayakkabıcıya nasıl bir ayakkabı istediğini rahatça söyleyebilir. Bir grafikere bunu söylemesi, hele bir grafikerin bunu söyletmesi, o grafikerin mesleği hakkında bir daha düşünmesini gerektirir. Eğer siz bir sanatçıysanız zaten bunları söyletmezsiniz ve eğer bir müsteri sizi aşırı şekilde yönlendiriyorsa, sanatçı değil zanaatçısınız demektir.

Ben bu düşüncenize hem katılıyorum hemde şiddetle karşı çıkıyorum. Neden katılıyorum. Çünkü tasarımcı olaya kendi bilinç altında yatan gizli güçten birşeyler katmalı ki o tasarım olsun. Yaratıcı fikir ortaya çıkabilsin.

Diğer yandan neden katılmıyorum; çünkü her insan tipi aynı değildir. Kimi tasarımcının insiyatifine bırakır çalışmayı, kimide kendi kafasında canlandırdığı bir olayı yaptıracağı işte görmek ister. Bu da müşterinin en doğal hakkıdır. Siz onu "şu olsa daha iyi olur" şeklinde yönlendirebilirsiniz ancak. Ayrıca tasarımcının sizin tabirine göre tam bir sanatçı olabilmesi için bazı maddi konularda içinin rahat olması gerekmektedir kanaatimce. Bunları da göz ardı etmemek gerekir. Kimsenin mesleği hakkında tekrar düşünmesine de gerek yok bence.

DeFacto

🌟Usta Tasarımcı🌟
Sevgili modysns Grafikersiniz...

Siz o müşterinin görmüş olduğu tasarımlardan daha çok görmüşşünüzdür 1 - 0 önde başladınız. Elbette parayı veren müşteri oda bildiği düşündüğü üzere fikirlerini anlatacak... Ama unutmayın müşteriyi başarıya, doğruya siz taşıyacaksınız... Kazandıracaksınız kısaca... O zaman sizin o kişiye bir doktor edasında yaklaşarak durumunu ifade etmelisiniz... Eğer siz yanlış reçete yazarsanız hastayı kaybedersiniz... Bizim işimiz Grafikerlik, bizim işimiz Tasarımcılık, Bizim işimiz Para Kazandırmak...

modysns

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sayın DeFacto kesinlikle katılıyorum. Zaten yukarıdaki yazımda da belirttim. Bizim müşteriyi yönlendirmemiz gerekmektedir. Ancak bazen öyle müşteriler geliyor ki dediğim dedik çaldığım düdükten başka laf bilmiyor. Neyse onlar konumuz dışı.

Burada benim tepkimi çeken kişinin mesleğini tekrardan gözden geçirmesi gerektiği inancının yanlış olduğudur.

DeFacto

🌟Usta Tasarımcı🌟
Cahit Hocamdan özür diliyerek, onun adına konuşmak gibi olasın ama bein orada anladığım; bence oradaki "gözdengeçirmek" kelimesi mesleğini değiştirmesi değil yaptığı işin farkına varmasınır. Yanliş anlamadıysam... Mesajı bir daha en azından o cümleyi tekrar okursanız, aceleye gelmiş bi yanlış anlama olduğunu anlıyacaksınız Sevgili modysns ...

modysns

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bende o şekilde algıladım ancak Cahit beyin affına sığınarak o sözün orada biraz ağır kaçtığı düşüncesindeyim.

Cahit GÜLDEN

Eğitimci Grafiker
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.cahitgulden.com
Diğer yandan neden katılmıyorum; çünkü her insan tipi aynı değildir. Kimi tasarımcının insiyatifine bırakır çalışmayı, kimide kendi kafasında canlandırdığı bir olayı yaptıracağı işte görmek ister. Bu da müşterinin en doğal hakkıdır. Siz onu "şu olsa daha iyi olur" şeklinde yönlendirebilirsiniz ancak. Ayrıca tasarımcının sizin tabirine göre tam bir sanatçı olabilmesi için bazı maddi konularda içinin rahat olması gerekmektedir kanaatimce. Bunları da göz ardı etmemek gerekir. Kimsenin mesleği hakkında tekrar düşünmesine de gerek yok bence.

Benim sözünü ettiği şey meslek etik kurallarıdır. Her meslekte olduğu gibi grafikerlik mesleğindede etik kurallar vardır. Sen eğer mesleğinde isim yapmak tanınan bir grafiker olmak istiyorsan bu etik kurallara bağlı kalmalısın. Müsterinin seni nereye kadar yönlendirebileceğinin sınırlarını kırmızı çizgilerle belirlemelesin, eğer kırmızı çizgilerin ihlal ediliyorsa ben yine sözündeyim "Mesleğinle ilgili şeyleri bir daha gözden geçirmende" Eğer gözden geçirmiyorsan sen sanatla zanaat arasında bir yere sıkışmışsın demektir.

Saygılar....

g5 dual

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bence hos bir is olmus
siyah tarzını ben severim
kırmızı ve beyaz zaten siyahta patlayan renkler
tebrikler bir honda hayranı olarak güzel olmus

ibracan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bence "select" ibaresi yerine türkçe birşeyler yazabilirdin ama tasarım genel anlamda hoş başarılarının devamını dilerim

ibracan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
pardon yaaa
derginin adı olduğunu bilmiyordum bak şimdi çok utandım

designed by ofa

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Benim pek hoşuma gitmedi. Bilemiyorum neden ama bir eksiklik var belki renklerde belki başka bişeyde açıkcası içime sindiremedim. Nedenleri aklıma gelince açıklarım ...

N/A5

🌟Usta Tasarımcı🌟
vallaha güzel gözüküor ama siyah insanın içini kapatıor ama yinede güzel olnum

ananke

🌱Yeni Üye🌱
daha iyi olabilir.biraz daha iddalı olabilirdi bence...

bykod

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
hoş çalışma ama biraz daha eski havası vermiş olsaydın diğer yerlerede dahada hoş olurdu siyah yerine başka bi renkte olabiirdi ... başarılar

acemi_grafiker

🌱Yeni Üye🌱
Güzel hoş bir tasarım. Ellerine saglik. Ama....
Ben olsaydım kenarlardaki sihah zeminleri dört taraftanda eşitlerdim. Böylece tasarım tam gorunur. Yani sayfaya ortalanmış olur ve direk göze batardı anlatmak istediğin. Mesela, altta çok fazla siyah var,ama buna karşın üst taraftan da gazete kipürünü kesmişsin... Bence gazete kipürünükesme aşagiya dogru al tüm tasarımı sag ve soldan da eşitlemeyi unutma tabi...Kolay gelsin...

TaBeLaTöR

🏅Acemi Tasarımcı🏅
görmüş oLduğum KALİTE caLışmaLardan bir tanesi. eLLerinize sağLık.
müşteri doğruLtusunda biLe bu kadar kaLiteLi iş çıkaran bir tasarımcıyı aLkışLamak Lazım. en cok hoşuma gidense HONDA PLAZA UZUNER 10 YAŞINDA cümLesinin tipografik bir havayLa vurguLanması amaca tam isabet oLmuş.
sadece gözüme takıLan çok küçük bir detay var soL tarafta boşLuk biraz fazLa olmuş..

mavitayfa

🏆Pro Tasarımcı🏆
Gazete sayfası ardındaki kırmızılık olmasa daha iyi olur bence, kırmızılıkları alelacele kaldırdım:: Ancak anladığım kadarıyla kırmızı zemin gazete taslağının bir parçasıydı tasarımın eksildi ama sen yine de bi bak bakalım?

selectha5.jpg

Son düzenleme: