Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

illustratör datasındaki degradelerin açılarıyla oynamak

josef29

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bayrakci.com
illustratör datasındaki gradident açılarıyla oynayarak açıları değitirmek ve step aralıklarını göremk için ne yapmak lazım....ekteki dosya gradietentinde bu olayı gerçekleştiremiyorum lütfen dosyayı indirip incelermisiniz özellikler hande hanım ve kasta

RapidShare: Easy Filehosting

Grafik34

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
gradient panelini genişletilerek ( show options)

kurdeledeki degradenin değerini ögrenmek istersen bana PM at.objeyi native arttan çıkartmak için .

Moderatör tarafında düzenlendi:

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
her şey güzel:D ama dosya'nın limit bitmiş.. tekrar atarmısın deposit'e

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Görselin kaç değerden başlayıp hangi değere gittiğini eyedropper tool ile kolayca öğrenebilirsiniz. Degrade açılarını değiştirmek içinse graident tool size yardım eder.
Çizdiğiniz alan seçiliyken graident i seçin ve mouse ile istediğiniz yöne çekip bırakın.

Kasta görsel aşağıda
drops1m.jpg

Grafik34

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
neden size PM atacakmış? eğer konu forumda açıldı zahmet olmazsa bizimle de paylaşin....

Tamam paylaşayım :smile:

Kurdelenin göbeginin degrade renk değerleri: Beyaz,Mavi
C:94,12
M:100
Y:29,41
K: 20,39
Açısı: 127 degra

Step aralığı sırayala : mavi 0, mavi 7.27 , beyaz 63,07 ,mavi 100

Kurdelenin kuyruğunun degrade renk değerleri:
Mavi
C:94,12
M:100
Y:29,41
K: 20,39
diğer renk
C:17,25
M:27,06
Y:3,53
K: 0

Açısı: 45 degra

Step aralığı sırayala : mavi 0, mavi 3.64 , diğer renk 35.55 , mavi 81.21,mavi 100

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
dosyanız indirdım... sanırsam bu çalışma Corelde yapılmış bunun için burada gradient ilgili hiç bir bilgi sahip olamıyoruz...

kendiniz de bakabilirsiniz: soldaki obje seçtım - Object - Clipping mask - Release dedım... daha sonra Window - Link dedım... gördüğünüz gibi tüm gradient resim halinde...

Grafik34

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
dosyanız indirdım... sanırsam bu çalışma Corelde yapılmış bunun için burada gradient ilgili hiç bir bilgi sahip olamıyoruz...

kendiniz de bakabilirsiniz: soldaki obje seçtım - Object - Clipping mask - Release dedım... daha sonra Window - Link dedım... gördüğünüz gibi tüm gradient resim halinde...

Resim değildir , paht dir. Tekrar gözden geçiriniz :wink:
Linktede gözükmez.
Ayrıca corelde yapılmış değildir PDF olarak getirilmiş AI ye.

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
Resim değildir , paht dir. Tekrar gözden geçiriniz :wink:
Linktede gözükmez.
Ayrıca corelde yapılmış değildir PDF olarak getirilmiş AI ye.

nasıl PDF? dosya indirdiğim zaman EPS olarak kayit edilmiş...

aslında soru o değldı....

gradident açılarıyla oynayarak açıları değitirmek ve step aralıklarını göremk için ne yapmak lazım..

dosya tekrar bakıyorum

----------------------

35991069.jpg

burada her renk arasında aire içinde seçtiğim Graient Slider... Location kutusunda % 50 yazıyor.. bu demek tüm renkler orantılı yer almışlar...

kendiniz o Gradient Slinder istediğiniz yere taşıdığınız zaman renk arasında yumuşaklık küçültüm artırabilirsiniz... ... ayrıca renk kutucuklar üzerine gelip tıklayarak Swatch paletinen renk seçip üzerine taşıyabilirsiniz (renk değiştirmiş olursunuz)

Son düzenleme:

Grafik34

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ekteki dosya gradietentinde bu olayı gerçekleştiremiyorum lütfen dosyayı indirip incelermisiniz özellikler hande hanım ve kasta

RapidShare: Easy Filehosting

Arkadaşımızın sorunu dışardan import edilen bir vektorel bir objenin editlenememesi.
Sizin belirtiğiniz 50 location değeri iki renk arasındaki dağılım yerdir, step yeri renk kutucuğuna tıklarsak görebiliriz.

26486072.gif

josef29

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bayrakci.com
Slm Arkadaşlar Aprance bölümünde o gradidentde Non native art diye seçenek çıkıyo hiç bir şekilde değişmior ilaveten zemin degradeside aynı şekilde açıları gözükmüyor herkes şikayetçi bu illustratörden özellikle film atolyeleri gelen işe hiç bişekilde istedikleri gibi mudahele edemiyorlarmış benim şu an mudahele edemedigim gibi degradelere kolay gelsin arkadaşlar umarım bi çözüm yöntemi vardır bu degradeleri

se.seyma

🌱Yeni Üye🌱
sen illüstratör kaç kullanıyosun eğer CS4 kullanıyosan gradiente yeni bi özellik geldi. O senin için daha bi kolaylık olur. Açılarını ayarlamak için.

Grafik34

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Slm Arkadaşlar Aprance bölümünde o gradidentde Non native art diye seçenek çıkıyo hiç bir şekilde değişmior ilaveten zemin degradeside aynı şekilde açıları gözükmüyor herkes şikayetçi bu illustratörden özellikle film atolyeleri gelen işe hiç bişekilde istedikleri gibi mudahele edemiyorlarmış benim şu an mudahele edemedigim gibi degradelere kolay gelsin arkadaşlar umarım bi çözüm yöntemi vardır bu degradeleri

Ben şikateyçi değilim :smile:
Ayrıca çözümü yukarda mesajda yazmıştım okumadınız galiba.
İllustratör profesyonelce baskı aşamalarını kontrol eder.Renkler baskıda diğer programlardan basılan işlerden daha gerçekçi çıkar.
Türkiye şartlarına uygun bir program değil, yani acilen yapılacak hemen bitir bu işi gibisinden işlere gelmez:sweating:. onlar için corel freehand benzeri programlar kullanılır.

josef29

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bayrakci.com
Arkadaşımızın sorunu dışardan import edilen bir vektorel bir objenin editlenememesi.
Sizin belirtiğiniz 50 location değeri iki renk arasındaki dağılım yerdir, step yeri renk kutucuğuna tıklarsak görebiliriz.

26486072.gif

grafik34 arkadaşım burdaki gibi gelmiyor benim makineye işaretlediğim degradenin açıları çıkmıyor görüntüdeki gibi non native art diye kapalı bi seçenek çıkıyor cs3 kullanıyorum bundan dolayımı acaba

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
grafik34 arkadaşım burdaki gibi gelmiyor benim makineye işaretlediğim degradenin açıları çıkmıyor görüntüdeki gibi non native art diye kapalı bi seçenek çıkıyor cs3 kullanıyorum bundan dolayımı acaba

sanırsam ilk dosya açtığın zaman benim gibi hata yaptın: yeni dosya açtın daha sonra Place dedın....

Open demisilin daha sonra kendi olan dosya çağır:)

o zaman resimdeki gibi dörüntü olacak

josef29

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bayrakci.com
sanırsam ilk dosya açtığın zaman benim gibi hata yaptın: yeni dosya açtın daha sonra Place dedın....

Open demisilin daha sonra kendi olan dosya çağır:)

o zaman resimdeki gibi dörüntü olacak

Kasta selam open ile dosyayı açtım ve değişen bişey yok yine aynı şey çıkıyor bir hatamı yapıyorum görselle bi anlatım yaparmısın

26486072.gif

Kesinlikle ekteki gibi gelmiyor apparanceye

çözdük ufak üçgene tıklayıp show option yapınca oluyormuş.....

çözdük ufak üçgene tıklayıp show option yapınca oluyormuş.....

yok çözülmedi adamın biri bide sen bakarmısın

Moderatör tarafında düzenlendi:

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
Renkler baskıda diğer programlardan basılan işlerden daha gerçekçi çıkar.
Buna katılmıyorum. Hangi programı kullanırsanız kullanın neticede film çıkış için bir Postscript belgesine ya da PDF belgesine çevirmek durumundasınız. Çalışmanızdaki renkler CMYK ise (raster nesneler de dahil) ve renk yönetimi uygulamadıysanız çıkışta renkler değişmeyeceği için "renkleri daha gerçekçi çıkarmak" gibi bir kavram da yoktur.

Bu dosyadaki non-native art sorununda anlamadığım şey şu. Adobe Illustrator CS3 te kaydedilmiş bir EPS dosyasında nasıl oluyor da non-native art gibi bir nesne kalabiliyor? Bu gradient içeren nesne büyük ihtmialle Quark ya da başka bir programdan pdf yapılıp AI'ye alınıp EPS kaydedilmiştir diye düşünüyorum. Bilmiyorum doğru mu düşünüyorum?

Son düzenleme:

josef29

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bayrakci.com
kursad sen anlasıldı yakında illustrator blogda yaprsın sana gönderiyim onuda degradelerin stepleri gözükmüyor dosya ıllustatör dosyası