Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

İndesign Karakter Stili

holy84

🏅Acemi Tasarımcı🏅
İndesign'da hazırlamış olduğumuz Karakter Stililerini nasıl kaydediyoruz. Bilgisi olan var mı? Teşekkürler.

Benzer konular

ThreeBuddha

🏆Pro Tasarımcı🏆
İndesign'da hazırlamış olduğumuz Karakter Stililerini nasıl kaydediyoruz. Bilgisi olan var mı? Teşekkürler.

Karakter stil menüsünü açıp yandaki küçük oktan "New Character Style" ı seçin ve herhangi bir isim verip ayarlarınızı yapın, bu kadar.

holy84

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Çalıştığım sayfa için hazırladığım karakter stillerinde sorun yok ancak ben hazırlamış olduğum stilleri diğer işlerimdede kullanmak istiyorum.Yani kalıcı bir stil dosyası oluşturmaktan bahsediyorum. Sizin dediğiniz yöntemle yaptığım zaman sadece o sayfada geçerli oluyor ve yani bi çalışma sayfası açtığım zaman o stili kalmıyor. Mesela renk paleti oluşturduğumuzda ve kaydettiğimizde .ase uzantılı bir dosya oluşuyor ve bunu her çalışmamda kullanmam mümkün oluyor. Bu tarz bir kaydetmeyi kastetmiştim. Eğer bilginiz varsa yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.

holy84

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Çalıştığım sayfa için hazırladığım karakter stillerinde sorun yok ancak ben hazırlamış olduğum stilleri diğer işlerimdede kullanmak istiyorum.Yani kalıcı bir stil dosyası oluşturmaktan bahsediyorum. Sizin dediğiniz yöntemle yaptığım zaman sadece o sayfada geçerli oluyor ve yani bi çalışma sayfası açtığım zaman o stili kalmıyor. Mesela renk paleti oluşturduğumuzda ve kaydettiğimizde .ase uzantılı bir dosya oluşuyor ve bunu her çalışmamda kullanmam mümkün oluyor. Bu tarz bir kaydetmeyi kastetmiştim. Eğer bilginiz varsa yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim..

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
Benim bildiğim indesignde character styles ve paragraph styles dışarı aktaramıyoruz;
ama şöyle bir yol mevcut ,daha önce yapmış olduğunuz bir çalışmanızı stylesler beraber .indd formatında kaydetmişseniz bunları tekrar başka bir çalışmada kullanmayı düşünüyorsanız yapmanız gereken yol şöyle yani çalışmanız

Açılan pencereden daha önceki çalışmanızı sectiğiniz takdirde içindeki
character styles ve paragraph styles göreceksiniz

istediklerinizi secip OK basmanız yeterli olacaktır

holy84

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Teşekkür ederim. Anlatmış olduğunuz yöntemle sorunu hallettim. Ancak bu yöntemle bir çok indd. uzantılı kaydetmek zorunda kalacağız.

Ama bu şekilde bir yöntem yerine Karakter ve Paragraf stillerini dışa aktarıp kaydetmek daha mantıklı olurdu diye düşünüyorum.

ThreeBuddha

🏆Pro Tasarımcı🏆
Çalıştığım sayfa için hazırladığım karakter stillerinde sorun yok ancak ben hazırlamış olduğum stilleri diğer işlerimdede kullanmak istiyorum.Yani kalıcı bir stil dosyası oluşturmaktan bahsediyorum. Sizin dediğiniz yöntemle yaptığım zaman sadece o sayfada geçerli oluyor ve yani bi çalışma sayfası açtığım zaman o stili kalmıyor. Mesela renk paleti oluşturduğumuzda ve kaydettiğimizde .ase uzantılı bir dosya oluşuyor ve bunu her çalışmamda kullanmam mümkün oluyor. Bu tarz bir kaydetmeyi kastetmiştim. Eğer bilginiz varsa yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim..

Biraz geç döndüm kusura bakmayın. Kalıcı olarak stillerinizi tabiiki kaydedebilirsiniz tek yapmanız gereken herhangi bir doküman açmadan ilgili stil paletine gelin ve stilinizi hazırlayıp kaydedin. Artık stiliniz default olarak kayıtlıdır ve her yeni doküman açtığınızda stil paneline gelecektir.

holy84

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Teşekkür

Biraz geç döndüm kusura bakmayın. Kalıcı olarak stillerinizi tabiiki kaydedebilirsiniz tek yapmanız gereken herhangi bir doküman açmadan ilgili stil paletine gelin ve stilinizi hazırlayıp kaydedin. Artık stiliniz default olarak kayıtlıdır ve her yeni doküman açtığınızda stil paneline gelecektir.

Teşekkür ederim aradığım bilgi buydu.