Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

MURATTANER

🌱Yeni Üye🌱
Cevaplarsanız bir soruda ben sormak istiyorum indesing cs2 ile mac de çalışırken hp laserjet 5200 de hiçbi sorun yaşamadan renkli sayfa için çıktı alabiliyordum. ama cs3 ü kurduk pc ye ve renkli çıktı alamaz olduk. cs3 ün print ayarlarındaki output seçeneklerinde cmyk yı aktif edemiyorum. sadece composite rgb ve composite gray seçenekleri kullanılabiliyor. yazıcıyı tanımama gibi bir seçenek olabilirmi diye düşündük ama siyahbeyaz çıktı alabiliyoruz. bu yine de tanımama anlamına gelirmi? yada kurulum sırasında bir hata yapmış olabilirmiyiz yada aklınıza gelen başka bir neden olabilirmi lütfen bi el atın. (bu arada bu konuyu ikinci açışım asıl açtığım yer hiç çıktı alamayan bir arkadaşın konusuna ek olarak açılmıştı kusura bakmayın. teşekkür ederim)

meldayorum

🌱Yeni Üye🌱
bir de kesirlerin yazımında sorun yaşıyorum. Kesirleri en doğru şekilde id de nasıl hazırlayabilirim
word veya mathtypte yazıp yapıştırabiliyorum, ancak düzeltme yapmak istediğimde tıkanıyorum.

puca

🏅Acemi Tasarımcı🏅
mac kulanıcısıyım ve indesign de çalışırken bilgisayarım kilitlendi bunun sonucunda bilgisayarı kapattım.daha sonra indesign programı açılmadı "continue"die karşıma seçme şansı gelio seçtikten sonra "submit" die buton gelio tıklıorum ama yine olmuo tekrarlıo ne yapabilirim..acil yardım ederseniz sevinirim bekliorum teşekürler

hisarbuse

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
indesingn da bir nesneyi üste ve alta atma nasıl oluyor... Kesin forumdsa vardır ama arayacak vaktim yok. Şimdiden teşekkürler.

Hatice ÇAVDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.grafikerler.net
indesingn da bir nesneyi üste ve alta atma nasıl oluyor... Kesin forumdsa vardır ama arayacak vaktim yok. Şimdiden teşekkürler.

Kolay gelsin...

50100246tb7.jpg

hisarbuse

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Yapıyorum ama üste çıkmıyor. olduğu Neden olmuyor sizce.

efeda

🌱Yeni Üye🌱
indesign'da metin içerisinde sıkça kullanacağımız standart metin kutularına ihtiyacımız olduğunda menüden object/convert shape'de bulunan hazır shapeleri kullanbiliyoruz.
fakat bu hazır shapeler dışında kendimizin tasarladığı bir metin kutusunu shape olarak tanıtamaz mıyız?
örnek verecek olursam; bir kitap dizgisi içerisinde sıkça metin kutusu kullanmam gerekiyor. metin kutusunun alt kısmını indesing'da biraz oval hazırladım. metin kutusunun içindeki bazı metinler haliyle daha uzun olabiliyor. bu durumda metin kutusunu alttan tutup uzattığımızda şekil sünerek bozuluyor.
bu yüzden ya programa tasarladığımız metin kutusunu yeni bir shape olarak tanıtmamız lazım ya da programın benim bilmediğim bir özelliği var..
yardımcı olabilirseniz sevinirim.
iyi çalışmalar.

aDoBe

🏆Pro Tasarımcı🏆
Yapıyorum ama üste çıkmıyor. olduğu Neden olmuyor sizce.

objeleriniz aynı layerda olup olmadıklarını kontrol ediniz. eğer aynı layer da değil se layerların yerini değiştirerek veya objenizi ilgili layerlara tasıyarak bunu yapabilirsiniz.

bir ikinci ayrıntı ise; eğer pasteboard (yani sayfanız dısında kalan bos alanda) yapıyorsanız bu işi bir de sayfa sınırları içine alıp deneyin.

bir de kesirlerin yazımında sorun yaşıyorum. Kesirleri en doğru şekilde id de nasıl hazırlayabilirim
word veya mathtypte yazıp yapıştırabiliyorum, ancak düzeltme yapmak istediğimde tıkanıyorum.

boşuna indesignde yazarak vayt kaybetmeyin. matematiksel formüllerinizi en güzel şekli ile MathType da hzırlayın ve .eps olarak kayıt edin, indesign ye çağırın. en sağlıklı yöntem budur.

Cevaplarsanız bir soruda ben sormak istiyorum indesing cs2 ile mac de çalışırken hp laserjet 5200 de hiçbi sorun yaşamadan renkli sayfa için çıktı alabiliyordum. ama cs3 ü kurduk pc ye ve renkli çıktı alamaz olduk. cs3 ün print ayarlarındaki output seçeneklerinde cmyk yı aktif edemiyorum. sadece composite rgb ve composite gray seçenekleri kullanılabiliyor. yazıcıyı tanımama gibi bir seçenek olabilirmi diye düşündük ama siyahbeyaz çıktı alabiliyoruz. bu yine de tanımama anlamına gelirmi? yada kurulum sırasında bir hata yapmış olabilirmiyiz yada aklınıza gelen başka bir neden olabilirmi lütfen bi el atın. (bu arada bu konuyu ikinci açışım asıl açtığım yer hiç çıktı alamayan bir arkadaşın konusuna ek olarak açılmıştı kusura bakmayın. teşekkür ederim)

MAC'in en sağlıklı sistem olduğunu yinelemeye gerek yok. yazıcınızın PPD lerini rahatlıkla görebilmekte ve bu sayede yazıcınızın tüm özelliklerini kullanabilmektesiniz.

sorun bana göre programınızdan kaynaklanmıyor.

eğer mümkünse yazıcınızın doğru driverlerini kurun özelliklede yazıcının postscrip özelliği var ise lütfen pc'nize postscript driverlerini kurun. çünkü siz kurulum yaptığınız büyük ihtimalle PCL5 veya PCL6 driver yüklenmiştir.

eğer bunları bir kontrol ederseniz büyük ihtimalle sorunu halletmiş olursunuz.

indesign'da metin içerisinde sıkça kullanacağımız standart metin kutularına ihtiyacımız olduğunda menüden object/convert shape'de bulunan hazır shapeleri kullanbiliyoruz.
fakat bu hazır shapeler dışında kendimizin tasarladığı bir metin kutusunu shape olarak tanıtamaz mıyız?
örnek verecek olursam; bir kitap dizgisi içerisinde sıkça metin kutusu kullanmam gerekiyor. metin kutusunun alt kısmını indesing'da biraz oval hazırladım. metin kutusunun içindeki bazı metinler haliyle daha uzun olabiliyor. bu durumda metin kutusunu alttan tutup uzattığımızda şekil sünerek bozuluyor.
bu yüzden ya programa tasarladığımız metin kutusunu yeni bir shape olarak tanıtmamız lazım ya da programın benim bilmediğim bir özelliği var..
yardımcı olabilirseniz sevinirim.
iyi çalışmalar.

yardım etmeyi istiyorum ama,inanın defalarca okumama rağmen soruyu anlayamadım. ya da ne demek istediğinizi algılayamıyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:

ekecik1

🌱Yeni Üye🌱
merabalar.çok basit belki ama bir türlü yapamadım.çizdiğim düz bir çizginin rengini indesignde en pratik şekilde nasıl değiştiriyoruz?

ufukdural

♾️Grafik Gurusu♾️
picture2kl1.png

picture1yr8.png

Ya da Toolbar'da bulunan kontür bölümüne çift tıklayarak açılan pencereden değitirebilirsiniz.

_corelci_

🌱Yeni Üye🌱
mrb..
Şimdi sevgili Arkadaşlarım Diyelimki Dergi yada kitap yada katalog çalışmamızı yaptık Id ile
ve bunu baskıya yollama aşamasındayız matbaada çalışıyoruz yada dediki matbaa bana bunu formala gönder 4 kırımlı formalıycaz.. Bunun otomatik yapılışı varmış Id de duyduklarıma göre
buna bi açıklık getirrse bilgili bi arkadaş çok sevinicem...
Tşk.

çidi

🌱Yeni Üye🌱
çok aciiiiil inDesing cs3 serial number lazımmm yardımcı olucak insanları online beklıorm:)

grafipek

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
vektörel almak

slm.. ben ıllust. da çizilmiş birşeyi in designa alamadım, hiç görmüyor. anca tıff kaydedince. ama resim olarak görsün istemiyorum.

Yunus PARLAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.evdetasarim.net
İllustrator ile İnDesing arasında bir köprü mevcuttur. İkiside Adobe yazılımları olduğu için aralarında senkrone problemi yoktur. İllustrator de tasarladığınız çizimi kopyalayıp İnDesing a yapıştırırsanız direk olarak açılması gerekmektedir. Bu konuda sıkıntı oluyorsa çalışmanızı .eps olarak kaydedip İnDesing da açmayı deneyiniz. Saygılar.

norm

🌱Yeni Üye🌱
1000 sayfalık bir kitap hazırlanacak. Word dökümanı hazır. İndesigne atacağım ve sayfa numarası vereceğim sadece. Geri kapak işlemlerimi daim programım corelde halledeceğim. Ama indesign hakkında hiç bir bilgim yok. Bana yardımcı olabilirmisiniz.

-Word den indesigne aktarım
-Sayfa numaraları verme Resimli anlatırsanız bir kaç sayfa üzerinde çok minnettar olacağım.

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
1000 sayfalık bir kitap hazırlanacak. Word dökümanı hazır. İndesigne atacağım ve sayfa numarası vereceğim sadece. Geri kapak işlemlerimi daim programım corelde halledeceğim. Ama indesign hakkında hiç bir bilgim yok. Bana yardımcı olabilirmisiniz.

-Word den indesigne aktarım
-Sayfa numaraları verme Resimli anlatırsanız bir kaç sayfa üzerinde çok minnettar olacağım.

lütfen soru sormadan önce İnDesign program ilgili her şey bu topikte ya da İnDesign topikte arama yapıp, bulabilirsiniz...

norm

🌱Yeni Üye🌱
sağolun teşekkür ederim aradım ama anlamadım resimli bi şekilde olursa çok minnettar oalcağım

Büşra Giritoğlu

♾️Grafik Gurusu♾️
ai formatındaki yazıyı indesignde nası açabilirm? font ve punto üzerinde değiştirebilir halde olması lazım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...