Yapıyorum ama üste çıkmıyor. olduğu Neden olmuyor sizce.
objeleriniz aynı layerda olup olmadıklarını kontrol ediniz. eğer aynı layer da değil se layerların yerini değiştirerek veya objenizi ilgili layerlara tasıyarak bunu yapabilirsiniz.
bir ikinci ayrıntı ise; eğer pasteboard (yani sayfanız dısında kalan bos alanda) yapıyorsanız bu işi bir de sayfa sınırları içine alıp deneyin.
bir de kesirlerin yazımında sorun yaşıyorum. Kesirleri en doğru şekilde id de nasıl hazırlayabilirim
word veya mathtypte yazıp yapıştırabiliyorum, ancak düzeltme yapmak istediğimde tıkanıyorum.
boşuna indesignde yazarak vayt kaybetmeyin. matematiksel formüllerinizi en güzel şekli ile MathType da hzırlayın ve .eps olarak kayıt edin, indesign ye çağırın. en sağlıklı yöntem budur.
Cevaplarsanız bir soruda ben sormak istiyorum indesing cs2 ile mac de çalışırken hp laserjet 5200 de hiçbi sorun yaşamadan renkli sayfa için çıktı alabiliyordum. ama cs3 ü kurduk pc ye ve renkli çıktı alamaz olduk. cs3 ün print ayarlarındaki output seçeneklerinde cmyk yı aktif edemiyorum. sadece composite rgb ve composite gray seçenekleri kullanılabiliyor. yazıcıyı tanımama gibi bir seçenek olabilirmi diye düşündük ama siyahbeyaz çıktı alabiliyoruz. bu yine de tanımama anlamına gelirmi? yada kurulum sırasında bir hata yapmış olabilirmiyiz yada aklınıza gelen başka bir neden olabilirmi lütfen bi el atın. (bu arada bu konuyu ikinci açışım asıl açtığım yer hiç çıktı alamayan bir arkadaşın konusuna ek olarak açılmıştı kusura bakmayın. teşekkür ederim)
MAC'in en sağlıklı sistem olduğunu yinelemeye gerek yok. yazıcınızın PPD lerini rahatlıkla görebilmekte ve bu sayede yazıcınızın tüm özelliklerini kullanabilmektesiniz.
sorun bana göre programınızdan kaynaklanmıyor.
eğer mümkünse yazıcınızın doğru driverlerini kurun özelliklede yazıcının postscrip özelliği var ise lütfen pc'nize postscript driverlerini kurun. çünkü siz kurulum yaptığınız büyük ihtimalle PCL5 veya PCL6 driver yüklenmiştir.
eğer bunları bir kontrol ederseniz büyük ihtimalle sorunu halletmiş olursunuz.
indesign'da metin içerisinde sıkça kullanacağımız standart metin kutularına ihtiyacımız olduğunda menüden object/convert shape'de bulunan hazır shapeleri kullanbiliyoruz.
fakat bu hazır shapeler dışında kendimizin tasarladığı bir metin kutusunu shape olarak tanıtamaz mıyız?
örnek verecek olursam; bir kitap dizgisi içerisinde sıkça metin kutusu kullanmam gerekiyor. metin kutusunun alt kısmını indesing'da biraz oval hazırladım. metin kutusunun içindeki bazı metinler haliyle daha uzun olabiliyor. bu durumda metin kutusunu alttan tutup uzattığımızda şekil sünerek bozuluyor.
bu yüzden ya programa tasarladığımız metin kutusunu yeni bir shape olarak tanıtmamız lazım ya da programın benim bilmediğim bir özelliği var..
yardımcı olabilirseniz sevinirim.
iyi çalışmalar.
yardım etmeyi istiyorum ama,inanın defalarca okumama rağmen soruyu anlayamadım. ya da ne demek istediğinizi algılayamıyorum.