Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

InDesign'da sözlük yapımı

Active Design

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar merhaba, sizlerden bir konuda fikir almak istiyorum; yakın zamanda Adobe InDesign programı ile ilköğretim çapında resimli bir sözlük yapacağım. Boyutu A5 olacak haliyle yazıların boyutu ve okunaklığı konusunda bir çok sıkıntı olabilir.
Sizce A5 boyutunda resimli bir sözlük için hangi font daha uygundur ? yada hangisi daha okunaklı bir font olabilir ?

Ek olarak Facing Pages metodu ile çalıştığım zaman 5'er mm'lik kesim payını dahil ettiğimde soldaki sayfa içindeki en sağda kalan objeler sağdaki sayfanın sol tarafına taşıyor. Bu konuda neler yapabilirim ?

Teşekkürler.

Benzer konular

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Arkadaşlar merhaba, sizlerden bir konuda fikir almak istiyorum; yakın zamanda Adobe InDesign programı ile ilköğretim çapında resimli bir sözlük yapacağım. Boyutu A5 olacak haliyle yazıların boyutu ve okunaklığı konusunda bir çok sıkıntı olabilir.
Sizce A5 boyutunda resimli bir sözlük için hangi font daha uygundur ? yada hangisi daha okunaklı bir font olabilir ?

Ek olarak Facing Pages metodu ile çalıştığım zaman 5'er mm'lik kesim payını dahil ettiğimde soldaki sayfa içindeki en sağda kalan objeler sağdaki sayfanın sol tarafına taşıyor. Bu konuda neler yapabilirim ?

Teşekkürler.

5,5 puntoya kadar okunur metin, tabiki fontunda çok önemi var mesela 9 punto yaptığın bir font ile 12 punto yaptığın farklı font aynı yeri kaplayabilir..
Font seçimi sana kalmış..
Bunun için de deneme yaparak %100 boyutta kağıt çıkış alıp görebilirsin büyüklüğünü..

Yeni döküman açarken "Bleed and Slug" kısmındaki "inside" değerini "0" yaparsanız sayfalar birbirine geçmez.
Bu menü montaj yaparken işe yarıyor ama profesyonel olmayan biri inside'ye 0 değerini vermelidir.

İyi kullanımlar..