Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

İndesing'de katalog yapımı için sayfa dizilimi

ladybug34

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar, ortadan zımbalı katalog yapıcam ama baskıda hata oluyor. Sayfanın sağı solu farklı sayfada oluyor. İlk önce 1. sayfadan sonra en sonuncu sayfadan alıp birleştirme yapıyorduk. Devamıda çapraz olarak böyle gidiyordu. 32 sayfa olduğu için karıştırıyorum. İnternette çok aradım ama bulamadım. Bununla ilgili program bilen varsa söylebilirse çok sevinirim. :crying:

Benzer konular

alicinki

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.alicinki.com
En kolayı elinize bir A4 alıp katlayın. Sonra buna sayfa numaralarını yazıp geri açın. Buna göre montajınızı yapın. Eğer konuyla ilgili bir alışkanlığınız yoksa en garantili yol budur. Baskı öncesinde görmek için maket oluşturuyorsanız zaten bunu baskı alan yerler kolayca yaparlar. Kendinizi hiç yormayın.

ladybug34

🌱Yeni Üye🌱
Evet haklısınız ama mesleğim bu olacak, şimdilik 32 sayfanın maketini yaparım ama 200 sayfalık bir kitabın maketiyle uğraşmak zaman kaybı. Önceden matbaacıma pdf sayfalarımı veriyordum o katalog halinde çıktı alıyordu. Ve onun programı var direk diziyor otomatik sayfaları. Geçenlerde bu işlerle uğraşmanın parayla olduğunu söyledi bende şimdi gitmiyorm. Kendim bulmaya çalışıyorum o programı, bilen biri varsa söylesin lütfen :crying:

kadiror

🌟Usta Tasarımcı🌟
Evet haklısınız ama mesleğim bu olacak, şimdilik 32 sayfanın maketini yaparım ama 200 sayfalık bir kitabın maketiyle uğraşmak zaman kaybı. Önceden matbaacıma pdf sayfalarımı veriyordum o katalog halinde çıktı alıyordu. Ve onun programı var direk diziyor otomatik sayfaları. Geçenlerde bu işlerle uğraşmanın parayla olduğunu söyledi bende şimdi gitmiyorm. Kendim bulmaya çalışıyorum o programı, bilen biri varsa söylesin lütfen :crying:

bütün matbaalarda montaj programları vardır. Mecburen vardır. pdf den montaj yaparlar. Eğer orada iş bastırmayacaksan dediği doğrudur.Montaj için para alır ama işi oraya bastıracaksan ve senden montaj için para istiyorsa hemen oradan uzaklaş. Para istemeyecek milyonlarca matbaadan birine git. O aç matbaaya da selamlarını söyle

Designerrr

🌟Usta Tasarımcı🌟
preps arkadaşım. Sayfa montajındaki en yaygınn ve pratik programdır diyebilim.
Kodak preps 6 yı indir.
200 sayfa demişsinya yarım saat hadi bilgisayarın kasması falan derken 1 saatte halledersin preps'le

1- kağıt ebadını, baskı türünü (etek-makas yada normal revolta - ön-arka her neyse) belirliyorsun.
2- pdf'ini çağırıyosun ve bir tuşla montajın hazır.
3- scala,kros,montai bilgisi vs. sürükle bırak yöntemiyle ekledikten sonra pdf olarak montajını kaydediyosun.
Hepsi bu kadar.

Yalnız işin tekniğini de biraz bilmek lazım yani sonuçta montajı yapan işin nasıl basılacağını hatta mücellitinin nasıl olacağını da belirlemiş olur.
Sadece montaj programını bilmek yetmiyor.

Olsinwe

🌟Usta Tasarımcı🌟
hocam 200 sayfalık bir derginin montajından bahsediyorsunuz hoş güzel şeyler ifade etmissiniz sanırım arkadaşın montaj konusunda iyi - kötü azda olsa biraz deneyimi var ama yeterli olcağını sanmam en iyisi çalıştığı reprodiksiyon firmasıyla irtibata geçmesidir. Filmcideki grafiker arkadaşlar montajı hallederler.