Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Internetin Tüm Tutorialleri (Pdf Serisi) -3

muhammed008

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bu ise 130 sayfaalık 3. kısım. Kolay gelsin arkadaşlar.

73925119.jpg

https://www.ziddu.com/download/13264987/internettintmtutorialleri_3.rar.html

Benzer konular

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
Abstract şekiller haricinde bu tür çizim/illustrasyon tutoriallerinin, illustrator/ressam olmayan çoğunluğumuza hiç bir katkısı olmayacağını söylemeliyim. Onu çizebilen adam karakalemle de yapar, freehandle de, corelle de yapar o hiç sorun değil ki. Siz hiç tutoriale bakıp çizim yapıp illustrator olan adam gördünüz mü?

muhammed008

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Abstract şekiller haricinde bu tür çizim/illustrasyon tutoriallerinin, illustrator/ressam olmayan çoğunluğumuza hiç bir katkısı olmayacağını söylemeliyim. Onu çizebilen adam karakalemle de yapar, freehandle de, corelle de yapar o hiç sorun değil ki. Siz hiç tutoriale bakıp çizim yapıp illustrator olan adam gördünüz mü?

BEN BEN BEN :) Hocam vallahi çöp adam çizemiyordum. İzmirdeyim bende bilge adam web grafik sınıfını 1. dereceyle bitirdim :) gittiğimde çöp adam çizemeyen ben muzlar elmalar gradient mesh ler derken :) başladım macbook tasarlamaya :) Yanlız şu var gradient mesh in nasıl kolaylıklarını gösterilmeden öğrenemezseniz blend mod lar efektler bunşarı da kullanmadan denemiş biryerden öğrenmeden yapılamıyor. üçüncü derse alta micky mouse resmi koydurup pen tool la çizdirmişlerdi :) Bunu her photoshop kullanan daha iyi bilir . Ama ufak bir örnek orada çok güzel bir çilek anlatıyor dersin birinde. çilek in şeklini de çemberi direct selection ile tutup bozorak yapıyor. İşte buna ufuk açma denir. belkide öle bir şeyden böle birşeyin çıkacağını çoğu kişi bilmiyor. son olarak hocamız bize bir ödev vermişti hepimiz küçümsedik . ama sonuçları bize bambaşka bir bakış acısı kazandırdı. ödev de şuydu sadece 5 cm çapında ve 10 csm çapında iki çember ile ve pathfinder ile bana 120 obje üretin. Ordan bize dsaha önce verdiği logo ödevi için tam tamına 60 şar tane şekil üretebildik kısır beyinlerimizden :) üniversitede temel tasarım dersiymiş adı :)

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
Hocam belirgin önceden verilmiş/planlanmış şekilleri çiziyorsunuz sizin katkınız yok. Sizin dediğiniz copy/pastın farklı türü.

muhammed008

🏅Acemi Tasarımcı🏅
E o zaman sürücü kursuna da gitmeyelim :) nasıl olsa araba sürmek yetenek :D
Ben bunu bilir bunu sölerim başlarda line dan başka birşey cizemezdim şimdi wacoom bamboo yu alıyorum elime gayet güzel şeyler çiziyorum. . bu arada sadece çizmek değil hatta orada çizmekle ilgili bir tutorial de pek yok. örneğin seri 1 de bir karamel nasıl yapılır gösteriyor. warp efekti cart curt. yada hangi şekili divide lıyacağın sölenmezse vahiy olarak inmicek bu bilgiler. alıştırma yapmak lazım. Hocamızın dediği meseleye geldik. Grafikerler program bilmez ama ne nasıl yapılır hızlıca bilirler. siz programı çok iyi biliyorsunuz ama hala bir logo çizemessiniz. mesela orda bir logo çizimini nerden başlamalı önce kağıda firma bilgileri yazılmalı onları bile anlatan tutorialler var. Ve hocamız devam eder derki : o zaman ne yapacaksınız vector.tut... adınıda siteye gireceksiniz gece gündüz alıştıra yapacaksınız. Belli bir şeyi yapmaya çalışırsanız karşılaştırmanız kolay olur. biir güneş çizcen ama neye göre referansın kriterin ne der. :) neyse anlıcanız böle birşeyler işte ... :)