Abstract şekiller haricinde bu tür çizim/illustrasyon tutoriallerinin, illustrator/ressam olmayan çoğunluğumuza hiç bir katkısı olmayacağını söylemeliyim. Onu çizebilen adam karakalemle de yapar, freehandle de, corelle de yapar o hiç sorun değil ki. Siz hiç tutoriale bakıp çizim yapıp illustrator olan adam gördünüz mü?
BEN BEN BEN

Hocam vallahi çöp adam çizemiyordum. İzmirdeyim bende bilge adam web grafik sınıfını 1. dereceyle bitirdim

gittiğimde çöp adam çizemeyen ben muzlar elmalar gradient mesh ler derken

başladım macbook tasarlamaya

Yanlız şu var gradient mesh in nasıl kolaylıklarını gösterilmeden öğrenemezseniz blend mod lar efektler bunşarı da kullanmadan denemiş biryerden öğrenmeden yapılamıyor. üçüncü derse alta micky mouse resmi koydurup pen tool la çizdirmişlerdi

Bunu her photoshop kullanan daha iyi bilir . Ama ufak bir örnek orada çok güzel bir çilek anlatıyor dersin birinde. çilek in şeklini de çemberi direct selection ile tutup bozorak yapıyor. İşte buna ufuk açma denir. belkide öle bir şeyden böle birşeyin çıkacağını çoğu kişi bilmiyor. son olarak hocamız bize bir ödev vermişti hepimiz küçümsedik . ama sonuçları bize bambaşka bir bakış acısı kazandırdı. ödev de şuydu sadece 5 cm çapında ve 10 csm çapında iki çember ile ve pathfinder ile bana 120 obje üretin. Ordan bize dsaha önce verdiği logo ödevi için tam tamına 60 şar tane şekil üretebildik kısır beyinlerimizden

üniversitede temel tasarım dersiymiş adı