Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Karizma Nedir?

Value

Hasta la vista
👑Efsanevi Grafiker👑
Karizma Nedir ?
Yürüyüşünüzdeki ve davranışlarınızdaki karizma tarzı, yaşadığınız şehrin bir semtine has olabilir.
Hatta bazı anketlerde karizmatik bile seçilebilirsiniz.
Ancak, gerçek manada karizmadan bahsedecekseniz, Bakın karizma nasıl olur gösteriyor bizzat kendini...

İnternette elden ele dolaşan hatta televizyon programlarında gösterilen bir Atatürk fotoğrafı var: Masada davetliler ve merkezde Atatürk yer alıyor. Fotoğrafın altında "Yıl: 1928. Türkiye Cumhuriyeti henüz beş yaşında. Atatürk'ün masasında tam 32 kral ve 62 cumhurbaşkanı var. Ama bütün gözler Atatürk'ün üzerinde" yazıyor. Oysa araştırmacı Avni Özgürel, fotoğrafın Sovyet Devrimi'nin yıldönümünde Rus Elçiliği'nde çekildiğini söylüyor. Masadakiler de davete katılan Rus diplomatlarıdır. Alıntıdır

577719_384170268297375_873421906_n.jpg

Benzer konular

harunirgin

♾️Grafik Gurusu♾️
lider olmak böyle birşey...

Value

Hasta la vista
👑Efsanevi Grafiker👑
Çok yerinde bi tespit olmuş hakikaten..
Bu kadar devlet büyüğünün içinde duruşumuzla fark yaratmak gurur verici tabi..

harunirgin

♾️Grafik Gurusu♾️
Allah vergisi bazı şeyler..
Lider sonradan olunmuyor, doğuştan öyle..
Bütün masanın komutanı gibi :) çok farklı...

Güzel paylaşımın için tekrar teşekkürler asker ;)

F3roo

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Herşeyin Göründüğü Gibi Olmadığını, Bildiğinize inanıyorum..

alicinki

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.alicinki.com
Karizma tamam ama olayı abartmaya gerek yok. Çünkü abarttıkça karizmayı komediye dönüştürürüz.

Dikkat ederseniz katılanların neredeyse hepsi eşleriyle katılmış. Hadi biz 2/3'ünün eşleriyle katıldığını düşünelim. Basit bir hesap yaparsak;
32 Kral + 62 Cumhurbaşkanı = 94 kişi
Bunların 2/3'ünün eşleriyle katıldıklarını hesap edersek (94*2)/3= 63 (62,6)
Genel Toplamı alırsak: 94+63 = 157
Atatürk'ün sağ tarafında aşağı yukarı 15 kişi var. 15 kişi de karşısında olsa, etti 30.
157/30 =5 (Kendimi Devlet Bahçeli gibi hissettim.)
Bu sonuca göre masanın görünmeyen tarafı görünen tarafından 4 kat daha uzun demektir ki bu uzunlukta bir masayı hayal edemiyorum.

Diyelimki masa o kadar uzun. Bu durumda Atatürk masanın kenarlarında bir yerde kalmış olur ki hiç sanmıyorum öyle olacağını.

Ayrıca; tarih bilgime çok güvenmiyorum ama acizane fikrim, tarih boyunca ne bu masada ne de başka bir masada 32 kral ve 62 cumhurbaşkanının eşleriyle birlikte bir araya gelmiş olabileceğine aklım ermiyor. Belki büyük salonlarda bir organizasyonda olabilir. Ama böyle samimi bir masada...?

grafiker_emrah

♾️Grafik Gurusu♾️
Ya konuyu dallanıp budaklandırmaya gerek yok kısa ve öz Atatürk gibi bir lider görmedi bu türkiye şuan başımızdaki hariç...Çok güzel bir kare çok güzel bir açıklama tebrikler...
Karizma = Türk Olmak ;)

Value

Hasta la vista
👑Efsanevi Grafiker👑
Karizma tamam ama olayı abartmaya gerek yok. Çünkü abarttıkça karizmayı komediye dönüştürürüz.

Dikkat ederseniz katılanların neredeyse hepsi eşleriyle katılmış. Hadi biz 2/3'ünün eşleriyle katıldığını düşünelim. Basit bir hesap yaparsak;
32 Kral + 62 Cumhurbaşkanı = 94 kişi
Bunların 2/3'ünün eşleriyle katıldıklarını hesap edersek (94*2)/3= 63 (62,6)
Genel Toplamı alırsak: 94+63 = 157
Atatürk'ün sağ tarafında aşağı yukarı 15 kişi var. 15 kişi de karşısında olsa, etti 30.
157/30 =5 (Kendimi Devlet Bahçeli gibi hissettim.)
Bu sonuca göre masanın görünmeyen tarafı görünen tarafından 4 kat daha uzun demektir ki bu uzunlukta bir masayı hayal edemiyorum.

Diyelimki masa o kadar uzun. Bu durumda Atatürk masanın kenarlarında bir yerde kalmış olur ki hiç sanmıyorum öyle olacağını.

Ayrıca; tarih bilgime çok güvenmiyorum ama acizane fikrim, tarih boyunca ne bu masada ne de başka bir masada 32 kral ve 62 cumhurbaşkanının eşleriyle birlikte bir araya gelmiş olabileceğine aklım ermiyor. Belki büyük salonlarda bir organizasyonda olabilir. Ama böyle samimi bir masada...?

Yahu bukadar matematiğe gerek yok zaten yorulmayın :wink:

Ufak bir düzeltme o halde..

Kral değil Rus diplomat
İnternette elden ele dolaşan hatta televizyon programlarında gösterilen bir Atatürk fotoğrafı var: Masada davetliler ve merkezde Atatürk yer alıyor. Fotoğrafın altında "Yıl: 1928. Türkiye Cumhuriyeti henüz beş yaşında. Atatürk'ün masasında tam 32 kral ve 62 cumhurbaşkanı var. Ama bütün gözler Atatürk'ün üzerinde" yazıyor. Oysa araştırmacı Avni Özgürel, fotoğrafın Sovyet Devrimi'nin yıldönümünde Rus Elçiliği'nde çekildiğini söylüyor. Masadakiler de davete katılan Rus diplomatlarıdır. Alıntıdır

alicinki

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.alicinki.com
Fotoğrafın gerçekte nerede çekildiğini buldum. Açıklamasında şöyle yazıyor.

Türkiye Tarafından Türkiye Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk ve Türkiye Başbakanı İsmet İnönü, SSCB Tarafından SSCB’nin Türkiye’deki Büyükelçisi Y.Z.Surits’in katıldığı diplomatik bir resepsyon, Rusya Büyükelçiliği binası, 7.11.1927.

Bizim 32 kral ve 62 cumhurbaşkanı, en kabadayısı büyükelçi olan bürokratlarmış meğer. Karizmayı komediye dönüştürmek dediğim işte buydu.

İyi niyetinizden şüphem yok ama;

Atatürk hayranlığı yapacaksanız lütfen bilgili ve bilinçli yapın. Internet safsatalarıyla ona ihtiyacı olmayan payeler vermeyin.

Kendinizle birlikte onu da komik duruma düşürmeyin. Internette gördüğünüz her şeye inanmayın. Önce bir akıl süzgecinden geçirin. Söz konusu olan Atatürk olunca sevginiz gözlerinizi kör etmesin. Aksine daha da açık gözlü olun. Aşırı sevgiyle hareket etmeden önce birazcık düşününce o masada 32 kral ve 62 cumhurbaşkanı olmayacağını zaten herkes görebilirdi.

Unutmayın; "Bu tür körü körüne bağlanmaları bu millete yasak eden oydu" demiyor muyuz? O zaman onun yasakladığı şekilde ona bağlanmak niye?

Biz, bizi uyarmazsak bizi kimse uyarmaz sadece halimize bakıp gülerler. Eleştirilerimi dostça bir tavsiye olarak değerlendirmenizi umuyorum.

Rusya Federasyonu Türkiye Büyükelçiliği sitesinin bu sayfasındaki linklere tıklayarak fotoğrafa ulaşabilirsiniz.
Yok ben arayamam diyorsanız. Fotoğrafın kendisine buradan ulaşıyorsunuz.

Value

Hasta la vista
👑Efsanevi Grafiker👑
Fotoğrafın gerçekte nerede çekildiğini buldum. Açıklamasında şöyle yazıyor.

Türkiye Tarafından Türkiye Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk ve Türkiye Başbakanı İsmet İnönü, SSCB Tarafından SSCB’nin Türkiye’deki Büyükelçisi Y.Z.Surits’in katıldığı diplomatik bir resepsyon, Rusya Büyükelçiliği binası, 7.11.1927.

Bizim 32 kral ve 62 cumhurbaşkanı, en kabadayısı büyükelçi olan bürokratlarmış meğer. Karizmayı komediye dönüştürmek dediğim işte buydu.

İyi niyetinizden şüphem yok ama;

Atatürk hayranlığı yapacaksanız lütfen bilgili ve bilinçli yapın. Internet safsatalarıyla ona ihtiyacı olmayan payeler vermeyin.

Kendinizle birlikte onu da komik duruma düşürmeyin. Internette gördüğünüz her şeye inanmayın. Önce bir akıl süzgecinden geçirin. Söz konusu olan Atatürk olunca sevginiz gözlerinizi kör etmesin. Aksine daha da açık gözlü olun. Aşırı sevgiyle hareket etmeden önce birazcık düşününce o masada 32 kral ve 62 cumhurbaşkanı olmayacağını zaten herkes görebilirdi.

Unutmayın; "Bu tür körü körüne bağlanmaları bu millete yasak eden oydu" demiyor muyuz? O zaman onun yasakladığı şekilde ona bağlanmak niye?

Biz, bizi uyarmazsak bizi kimse uyarmaz sadece halimize bakıp gülerler. Eleştirilerimi dostça bir tavsiye olarak değerlendirmenizi umuyorum.

Rusya Federasyonu Türkiye Büyükelçiliği sitesinin bu sayfasındaki linklere tıklayarak fotoğrafa ulaşabilirsiniz.
Yok ben arayamam diyorsanız. Fotoğrafın kendisine buradan ulaşıyorsunuz.

Bilgi için teşekkürler, yardımsever yanınız var mıydı sizin ya :wink:

Ya o değil de sonuç değişti mi onu anlayamadım?

alicinki

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.alicinki.com
Bilgi için teşekkürler, yardımsever yanınız var mıydı sizin ya :wink:

Ya o değil de sonuç değişti mi onu anlayamadım?

Cevabı Atatürk versin;
"Tarih yazmak, tarih yapmak kadar mühimdir yazan yapana sadık kalmazsa, değişmeyen hakikat, insanlığı şaşırtacak bir mahiyet alır."

Duruma göre "şaşırtacak" yerine başka kelimeler de konulabilir diye düşünüyorum.
Güldürecek, ağlatacak, kahredecek, üzecek.... vs.

(Yardımseverlik konusunu anlayamadım. Yoksa kötü bir imajım mı var :) )

Value

Hasta la vista
👑Efsanevi Grafiker👑
Cevabı Atatürk versin;
"Tarih yazmak, tarih yapmak kadar mühimdir yazan yapana sadık kalmazsa, değişmeyen hakikat, insanlığı şaşırtacak bir mahiyet alır."

Duruma göre "şaşırtacak" yerine başka kelimeler de konulabilir diye düşünüyorum.
Güldürecek, ağlatacak, kahredecek, üzecek.... vs.

(Yardımseverlik konusunu anlayamadım. Yoksa kötü bir imajım mı var :) )

Hımm.. Her zaman olduğu gibi çok güzel söylemiş Atamız..

Lakin sayılar ve sıfatlar ile bu karede anlatılmak istenen arasında bağ olmadığı gibi, yine söylediğinizle konu arasında pek bağlantı göremiyorum..

Yinede teşekkür ederim :wink:
Bende iyi bir imaja sahip olduğunuzu söyleyemicim :wink: