Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Konser afişi çalışmam...

the_exelance

🌱Yeni Üye🌱
fakültede ki küçük konser organizasyonu için yaptığım afiş çalışması.lütfen yorumlarınızı esirgemeyin bu kardeşinizden çünkü daha ilk afiş çalışması ve sizlerden öğreneceği çok şey var...

Benzer konular

tugi

♾️Grafik Gurusu♾️
ilk çalışman olmasından olsa gerek bazı hatalarını söylemek isterim

istanbul üni. yazısında hata var yerleşiminde, keza tarihte aynı hatılı yerleştirilmiş ortalanmamış,
ne konseri olduğunu anlayamadım. fontu değiştirmende yarar var, alt kısma kullandıgın vektörler çok fazla yer işgal etmiş. onu kısıp konser yazısını büyütsen daha iyi olur.

açıkçası çok fazla karışık olmuş arkadaşım.
yinede emeğine sağlık

crazyglad

👑Efsanevi Grafiker👑
İlk çalışman olduğu belli çok fazla hazır vektör kullanmışsın
İlerde onları kendin çiziceksin

wwaslıww

👑Efsanevi Grafiker👑
çok karışık olmuş insan nereye bakacağını şaşırıyor ve çok fazla vektör kullanmışsın
asıl önemli olan şeyler bu yüzden arkaplanda kalmış
elinize sağlık

N/11

👑Efsanevi Grafiker👑
arkadaşlara katılıyorum.Çok fazla karışık ve kullandığın font hiç okunaklı bir font değil.İnsanlar ilk bakışta okuması gerekir.Bahar konseri diye.Logoda problemler var.tuginin dediklerini dikkate alman gerekir.Logonun altında da ne yazdığını okuyamadım açıkçası.

mawi06

🏆Pro Tasarımcı🏆
bence konser afişlerini incele öncellikle
senin yaptığın çalışma konser afişinden çok
kusura bakma ama kebabcı menüsüne benzemiş
daha sade bir çalışma yapmayı dene

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net
İlk çalışman olduğu belli çok fazla hazır vektör kullanmışsın
İlerde onları kendin çiziceksin

bu yorumun bu kişiye nasıl bir faydası var.. ?

bence konser afişlerini incele öncellikle
senin yaptığın çalışma konser afişinden çok
kusura bakma ama kebabcı menüsüne benzemiş
daha sade bir çalışma yapmayı dene

Keşke daha yararlı bilgiler versek ve kestirip atmadan açıklayıcı yorumlar yapsak..

________________________________*******__________________________________________

Eğer bu resmi bir afiş olarak kullanılacaksa İstanbul Üniversitesi yazının başına T.C eklenmeli ve düz bir şekilde yazılmalı bence..

İstanbul Üniversitesi ve 14 Mayıs bulundugu tabana oturmamış ..

Tarih ve yer bahar şenliği yazının yanında kaybolmuş.. ve birinin pembe birinin kırmızı gibi birbirine yakışmayan iki renk kullanılması afişi itici kılmış..

Altındaki başlık yazılarıyla okunmadıgı gibi.. Gothic Font olarak geçen bir fonttur ve baharla nasıl bir baglantısı oldugunu anlıyamadım.. :)

Afişin orta kısmındaki yogunluk acayip karmaşık vurgulanmak istenen kolonlar vurgulanamamış bile.. ama bu kadar vurgulanması gerektiği için ortaya kolonlar o kadar yanlış bir sıra halindeki ilk bakışta eski tip teypleri andırıyorlar.. Neden bir mikrofon gibi bir şey yok ?

Ayrıca koydugun mor agaç bir fotograf muhtelen ve agaçın etrafı çok kötü atılmış.. magic tool kullanarak.. detaylara hiç takılmadan atmışsın sanırım.. sizri sivri kalan kısımları çözünürlüğü düşük oldugundan kötü gözüküyor..

Bütün bunları geçtik.. Tamam sanatçılar böyle darmadağınık olması çok alıştıgımız bir şey ama neden yazılarda darma dağınık? Hangisine bakmamız lazım.. ? Hangisi daha önemli kırmızı karelerin altına sırf yazılsın diye aynı yazının 3 - 4 kez aynı yazanın tekrarı var 14 mayıs 2009 - 14 mayıs perşembe iki kere.. kimsesiz çocuklar yararına iki yere.. yer bilgileri iki kere bir sarıda bir kırmızı yerde.. 15:30 açıklaması iki kere.. öyle ambale ediyor ki insanın kafasını .. Aynı şeyleri tekrarlamadan ve hepsini bir arada yazarak bir köşede çokta büyük olmayacak şekilde toparlamayı dene..

Afiş boyutunu açıklama kısmına yazmadığın için yazı boyutlarıyla ilgili malesef yardımcı olamıyorum..

Kullandığın çogu sanatçı fotografçısının çözünürlükleri çok kötü.. Ve bir afiş basımında hiç bir şey anlaşılmayacak halde olan sahne fotografı hepsinden ayrı..

Logoya gelirsek.. Logo boyutuysa yatay duran bir sanatçının fotografına eş değer bir boyuta sahip.. Yani biraz fazla büyük olmuş..

Daha çok uğraşman lazım sanırım.. :) Kolay gelsin :)

the_exelance

🌱Yeni Üye🌱
değerli yorumlarınız teşekkür ederim bir daha ki çalışmamda dikkate alacağım...

Bütün bunları geçtik.. Tamam sanatçılar böyle darmadağınık olması çok alıştıgımız bir şey ama neden yazılarda darma dağınık? Hangisine bakmamız lazım.. ? Hangisi daha önemli kırmızı karelerin altına sırf yazılsın diye aynı yazının 3 - 4 kez aynı yazanın tekrarı var 14 mayıs 2009 - 14 mayıs perşembe iki kere.. kimsesiz çocuklar yararına iki yere.. yer bilgileri iki kere bir sarıda bir kırmızı yerde.. 15:30 açıklaması iki kere.. öyle ambale ediyor ki insanın kafasını .. Aynı şeyleri tekrarlamadan ve hepsini bir arada yazarak bir köşede çokta büyük olmayacak şekilde toparlamayı dene..

sürekli tekrar ettiğimin farkındayım. iletişim sorunu oldu biraz.ben afişi zaten hazırlamıştım ama kimlerin geleceği ve program hakkında bilgi verilmedi bana, son anda söylediler bende tabloları doldurabilmek için mecburen bazı bilgileri iki defa girdim.yorumlarınız için teşekkür ederim inş aynı hatalara tekrar düşmeyeceğim.

ByELİTE

🌟Usta Tasarımcı🌟
bie karmaşıklık var ama güzel yani eline sağlık..

oguncoskun

🌱Yeni Üye🌱
Ben bu afişi selçuk üniversitesi şenliklerindede gördüm sanırım...