Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

''Labirent Logo'' Yeni kurulan ajansımızın logosu

labirentrklm

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
8 May 2013
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Merhaba;
Yeni kurulmakta olan reklam-organizasyon şirketimizin kurumsal logo çalışması olumlu olumsuz eleştirileriniz için teşekkürler.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Benzer konular

emrekayack

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
5 Kas 2012
Mesajlar
75
Tepkime puanı
0
reklam organizasyonun fontu değişmeli
 

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Katılım
17 Haz 2008
Mesajlar
7,974
Tepkime puanı
104
Merhaba;
Yeni kurulmakta olan reklam-organizasyon şirketimizin kurumsal logo çalışması olumlu olumsuz eleştirileriniz için teşekkürler.

Kesinlikle değiştirilmelidir. İnternet üzerinden sadece labirent logo diye arattırdığınızda bile yüzlerce benzer tasarım ortaya çıkıyor.

Madem ki yeni bir oluşum, yeni bir başlangıç. Çalışmalarında hak ettiği gibi yapılması gerekiyor.
 

rehberan

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Öncelikli olarak isim konusunda problem olduğunu düşünüyorum. Bu isim tescilli mi yoksa henüz karar aşaması mı ? Eğer karar aşaması ise değiştirilmesi uygun olur diye düşünüyorum. Hem söylemesi zor hem de kalıcılık anlamında sıkıntı olabilir. Logoya gelince arkadaşlarıma katılıyorum. Vurgu eksikliği mevcut. Kalıcılık problemi logoda da var. Dediğim gibi isim konusu kesinse ona göre bir logo çalışması yapılsın ve reklam vurgusu ön planda olsun. Ama yok isim değişebilirse daha farklı şeyler ortaya çıkabilir.
 

yazarcizer

🏆Pro Tasarımcı🏆
Katılım
2 Mar 2009
Mesajlar
657
Tepkime puanı
26
Öncelikle bu labirent labirent değil. Karakteristik labirent formunda "çıkmaz sokaklar" da olur:

e0dd70401e243741ce9bf940f045fa5f.png


ways-maze-logo1.jpg


2fae7ad4b2f42af36cd9ac1feb898717.png


Tipografi ve biçim ilişkisi pek kurulamamış. Nitekim B harfi niçin tam kapı girişine izalanmış, LA yı tutan çerçeve niçin gri; işbu rastgeleliklerin mâkûl bir izahı görünmüyor.

5b21f08cdb8a1fc2de793ca732e830cb.png


669b31df70f6e84df85b3a13a68bee84.png


Destekleyici alt metinler ise kaligrafik fontlarla yazılmamalıdır. Hele ki kullanıla kullanıla suyu çıkarılmış "harc-ı alem" olanlar hiç tercih edilmemeli,

agaoglulogo_atasehirweb_500.jpg


kontür ise asla uygulanmamalıdır. Hem gövde kalınlıkları değişken karakterlere, sabit kalınlıkta (programca atanan) kontür uygulandığında orantısız bir görüntü oluşmasına neden olur, hem de büsbütün karmaşıklaşır ve okunmazlar.

de2453688f4cc5efe98a664804df2796.png


01b087f35f11fc28b1c5d73f9b42e238.png


6409d96d114ce57804c3ae88d7135257.png


MAJİSKÜL bir logoda minüskül i harfinin kullanılması ve izalama hataları gibi problemlere girmeye gerek yok. Kısacası, grafik tasarım ve tipografi prensipleri en baştan sabırla öğrenilmeli, sonra işe kalkışılmalıdır:

Bkz.
Logo Tasarımına Dair
Pratik Tipografi Notları
Türkiye'deki yazı ve tipografi problemlerine dair.
 
Son düzenleme:

labirentrklm

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
8 May 2013
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
üstad sizin ve diğer arkadaşların yorumlarına teşekkür ediyorum ve ders niteliğinde eleştirilerinizi dikkate alıyorum. Yalnız sizin yorumunuz daha çok ilgimi çekti ve sizin çalışmalarınıza merak uyandırdı. Eğer yanlış anlamazsanız sizin Labirent reklam&organizasyon ile ilgili bir çalışmanızı görmem mümkün mü? gerekirse ücret karşılığında.
 

yazarcizer

🏆Pro Tasarımcı🏆
Katılım
2 Mar 2009
Mesajlar
657
Tepkime puanı
26
Grafik tasarım ve tipografi prensiplerinin ışığında yorum yapılan burası, iş alıp vermek için pek uygun bir zemin değil sanırım.

Ancak yine de yukarıda bahsettiklerimizin çerçevesinde ufak bir fikir verecek olursak:

labirent.jpg


(Bülent Erkmen'in çalışmalarını da hatırlayalım)

https://www.iksvtasarim.com/?urun-105-iSTANBUL-BUYUK.html

https://www.acikgazete.com/sizden/2...0-cikolatasina-pentawards-odulu.htm?aid=37764

https://www.bek.com.tr/images/0bb70ef91d.jpg

Marka ismi meselesine dair diğer arkadaşların uyarılarına ek olarak ise:

Madem ki tasarım; problem çözme ve "çıkış yolu bulma" gayretinin bir sonucudur, öyleyse işbu ismi kullanmakta da bir beis yoktur diyebiliriz. Yani en azından "seçkin müşteri kitlesi" ile muhatap olmak isterseniz karşılığını bulacaktır. Ancak marka isimlerinin yegâne/biricik olması gerektiğini de göz önüne alırsak, benzerleri arasında karambole gitme riski de bâkîdir.

Daha da önemlisi, marka adı özgün ve az bulunur (hatta hiç bulunmaz) olmalıdır. Beğenin veya beğenmeyin, Tayyip böyle bir marka adıdır. Oysa Mehmet öyle değildir. Strateji-Mori’nin yaptığı araştırmaya göre Mehmet adı Türkiye’de kullanılan erkek adlarının oransal olarak başında yer alıyor. Hem de açık ara farkla...
| Mehmet mi Tayyip mi? ~ A. SELIM TUNCER | DIYALOG

Her marka ismi; fonetik yapısı, semantiği ve çağrışımlarıyla markanın kimliğini, kişiliğini ve tüm değerlerini temsil eder/etmelidir. Bu nedenle marka ismi tasarımı, markalaşma sürecinin ilk stratejik adımlarından biridir. Öyle ki, markanızı konumlandırmadan önce verdiğiniz bir marka ismi, konumlandırma stratejinizi belirleyebilecek, sınırlandırabilecek, hatta engelleyebilecek kadar önemli rol oynar. Yeniden konumlandırma (re-positioning) süreçlerinde de isimden bağımsız hareket edemezsiniz. Jack Trout’un dediği gibi “alabileceğiniz en önemli pazarlama kararı, bir ürüne ne ad vereceğinizdir.” Adam daha ne desin?
| Evrensel nitelikler taşıyan marka isimleri tasarlayabilmek... ~ A. SELIM TUNCER | DIYALOG

Ayrıca seyredilebilir:
https://www.dailymotion.com/video/x...iyer-rehberi-yetkin-basarir_tech#.UYx-2Mq8rVU
https://yetkinbasarir.com/

Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Üst