Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
matbaaya baskıya gönderirken lak uygulanacak alanları ayrı mı göndermem lazım
evet önce çalışmayı son hali ile kaydedip sonra laklı kısımlar kalacak şekilde hiç yerleri ile oynamadan çalışmada lak harici yerleri silerek lak kısmınıda lak olacak diye belirterek ayrı göndermeniz gerekir. Aksi halde çalışma size bütün olarak döner
çok çok tşkler birde kusura bakma sorlarım çok oluyor ama broşür çalışmasıda yapıcam pentone koymak zorundayım değilmi peki bunu neye göre belirliyorum broşürde fotolar falan olacak yemek şirketine ait birde kartvizittede gönderecekmiyim ben gofreli laklı çalışma yapmadım o yüzden bilmiyorum yarcımcı olduğun için tşkler
Şİmdi tam olarak anlayamadım ama 'broşür yapıcam pantone koymak zorundayım değil mi' diye birşey yok Hangi programda çalışıyorsunuz. Çalışmanız ne olursa olsun baskıya gönderirken cmyk olması yeterli.
Merhabalar..Bu konuya dahil olup bende lak hakkında birşey sormak istiyorum..36 sayfalık bi katalog hazırladım kapak ve ara kapaklarda laklı bölgeler olacak..siz "çalışmada lak harici yerleri silerek lak kısmınıda lak olacak diye belirterek ayrı göndermeniz gerekir." demişsinizin. Ben şimdi 36 sayfayı birdenmi yoksa sadece kapak ve ara kapaklarımı laklı yerlerini bırakıp yollamam gerekecek? Bide başka birine sormuştum laklı yerlerin etrafını çizmen gerekir falan demişti onu tam anlayamadım?Bıçak izi gibi çizmekmi gerekir? Teşekkürler...
Merhabalar..Bu konuya dahil olup bende lak hakkında birşey sormak istiyorum..36 sayfalık bi katalog hazırladım kapak ve ara kapaklarda laklı bölgeler olacak..siz "çalışmada lak harici yerleri silerek lak kısmınıda lak olacak diye belirterek ayrı göndermeniz gerekir." demişsinizin. Ben şimdi 36 sayfayı birdenmi yoksa sadece kapak ve ara kapaklarımı laklı yerlerini bırakıp yollamam gerekecek? Bide başka birine sormuştum laklı yerlerin etrafını çizmen gerekir falan demişti onu tam anlayamadım?Bıçak izi gibi çizmekmi gerekir? Teşekkürler...
iki şekilde yapabilirsin 1. tekli olarak 2. Montajda çizmene gerek yok sadece hangi bölgeyi lak gelmesini istiyorsan sadece oraya siyah bırakman yeterli.