Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Merhaba... Grafikerlikte farklı farklı bölümler var mı?

CgnOck

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba;

Ben Foruma Yeni katıldım. aklıma takılan birkaç sorum var...

1-) Grafikerlikte farklı farklı bölümler var mı? Varsa nelerdir? (logo tasarımı vb...)

2-) Grafiker olmak için ne tür becerilerimizin olması gerekir? (ben daha çok logo çiziminde yetenekliyim, bişeye bakarak onu çizmeyi beceremiyorum...)

3-) Öss sınavından sonra hangi meslek başlığı altından tercih yapmam gerekiyor?

Sorularım şimdilik bu kadar. Sorularım cevaplandıkça, cevapların ışığında yenilerini buraya ''Düzelt'' seçeniğinden ve eklicem... [Mesaj sayımı arttırmaya yönelik cevap kısmından sormucam ve yeni konu açmadan sorucam:)]

Forumu gezmeye vaktim olmadığı için direk konu açtım. hata yaptıysam özür dilerim. Teşekkür Ederim... İyi Forumlar...

Benzer konular

irm.art

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
1-) Grafikerlikte farklı farklı bölümler var mı? Varsa nelerdir? (logo tasarımı vb...) ..

Bu bahsetmiş olduğunuzu bölüm olarak ayırmak yanlış olur. Vermiş olduğunuz örnek (logo) daha çok grafik tasarım içerisinde oluşturulabilecek unsur arasında yer alabilir.

2-) Grafiker olmak için ne tür becerilerimizin olması gerekir? (ben daha çok logo çiziminde yetenekliyim, bişeye bakarak onu çizmeyi beceremiyorum...)
..

Beceri illaki olacak diye bir zorunluluk yoktur. Kendimizi bu alanda yetiştirip ufak nüansları yakalattırır isek becerinin sayılabileceği noktalarda kendimizi geliştirebiliriz.

Ama şu yadsınamaz bir gerçektir ki birşeye bakarak çizmek sizi bu alanda geçerli kılmaz. Biz grafikerler sıfırdan yaratılıcığımızı ortaya koyarak üretken olmalıyız! Sadece logo çizmemiz bizi grafiker ne yazık ki kılmaz!

3-) Öss sınavından sonra hangi meslek başlığı altından tercih yapmam gerekiyor?
...

Öss klavuzu sizi grafik unsurunda yeteri kadar aydınlatabilir.
Zaten bu alanda (yanılmıyorsam) iki ana başlığınız var.
a) grafik
b) grafik tasarım

CgnOck

🌱Yeni Üye🌱
Bu bahsetmiş olduğunuzu bölüm olarak ayırmak yanlış olur. Vermiş olduğunuz örnek (logo) daha çok grafik tasarım içerisinde oluşturulabilecek unsur arasında yer alabilir.

Beceri illaki olacak diye bir zorunluluk yoktur. Kendimizi bu alanda yetiştirip ufak nüansları yakalattırır isek becerinin sayılabileceği noktalarda kendimizi geliştirebiliriz.

Ama şu yadsınamaz bir gerçektir ki birşeye bakarak çizmek sizi bu alanda geçerli kılmaz. Biz grafikerler sıfırdan yaratılıcığımızı ortaya koyarak üretken olmalıyız! Sadece logo çizmemiz bizi grafiker ne yazık ki kılmaz!

Öss klavuzu sizi grafik unsurunda yeteri kadar aydınlatabilir.
Zaten bu alanda (yanılmıyorsam) iki ana başlığınız var.
a) grafik
b) grafik tasarım

teşekkür ederim...

--------------------------------------------------------------------------------------------

ilk mesajımda düzelt seçeneği olmadığı için buraya yazıyorum.

elimle logo çizebilmem dışında photoshhopta da profesyonel olmasada bişeyler yapabiliyorum.

peki grafikerler hangi alanlarda ve hangi araçlar yardımıyla çalışıyorlar?

CgnOck

🌱Yeni Üye🌱
85 görüntülenme 2 cevap? :S

loss loneliness

🌱Yeni Üye🌱
Kimse burda cevap vermeye tennezül etmiyor bi soru soruyosun 40 yıla anca cevap, küçükken heycanlı ve meraklı olarak bi sorusordum cevap gelmedi hevesim kursağımda kaldı şimdi büyüdm eşşek kadr kız oldum sorularım yanıtını aldım ama bu sitede değil pff bu bölümn modları çok ilgenmiyor veya çok bilgili dğeiller sanırım on dan cevap gel miyor onları suçlamıyorum tabi

Kemal Bayır

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.dogudanbatiya.com
Madem öğrendiniz mesele kalmadı demektir.
Peki bizimle niye paylaşmıyorsunuz ?
Mutlaka sizin bilgilerinizden yararlanacakların da olduğu kanısındayım.

Kemal Bayır

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.dogudanbatiya.com
Başlığı yeni gördüm.

Sanatçının (grafiker) donanımına göre, önüne gelecek her işe bir çözüm bulması,
talebi karşılaması gerekecektir.

Hiç bir reklam ajansı, ayrı ayrı logo tasarımcısı, kitap kapağı tasarımcısı,
tabela tasarımcısı, hatta kısa reklam filmi tasarımcısı....
gibi ayrı ayrı elemanları istihdam edemez.

Ücret kısmı konu harici olmakla birlikte, elemanından (grafiker) (tasarımcı)
iş konusu olan siparişin firma ve müşteri lehine tamamlanmasını bekler.

Bunun için bir sanatçı çok yönlü olup, kendini geniş bir bilgi yelpazesi ile donatmalıdır.

Sizlerden Mona Liza çizmeniz, Kuğu Gölü'nü bestelemeniz,
ya da "Baba" filmini çekmeniz istenmeyecektir.

Sadece donanımlarınızla bu işin ustalarına izleyeceği yolu işaret etme, edebilme yeteneğinizi
geliştirebilmek için size ; gelişim konusunu tamamlamak ve tecrübelenmek kalmaktadır.