Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Mouse

Imperatore34

🌟Usta Tasarımcı🌟
Mouse_by_Imperatore34.jpg

alevgrf

🌱Yeni Üye🌱
gayet güzel ellerınıze sağlık..

timsah_sg

🏆Pro Tasarımcı🏆
ilüstrasyon tasarımı demek için tasarımın hemen hepsinin size ait olması gerekli oysa siz anladığım kadarı ile birkaç dekupe ile birden fazla objeyi yeni bir forma sokmuşsunuz buna ilüstrasyon denmez üzgünüm...

Imperatore34

🌟Usta Tasarımcı🌟
Başlık, slogan yada metin gibi sözel unsurları görsel olarak betimleyen yada yorumlayan bütün unsurlara genel olarak "İllüstrasyon" adı verilir. İllüstrasyonların hazırlanmasında geleneksel çizim ve boyama malzemelerinin yanı sıra, fotoğraf, kolaj ve bilgisayar tekniklerinden de yararlanılmaktadır.

Tanım kaynağı : Grafikerler.net - Türkiyenin Büyük Grafiker Topluluğu - Grafik - Tasarım - Sanat
Link : https://www.grafikerler.net/illustrasyon-nedir-t257.html

Yani ; Illustrasyon'un illustrasyon olması için tamamen self çizilmiş bir çizim veya boyama olması gerekmez. Kolaj yapma, fotomanipülasyon, hatta görsel üzerinde deformasyon yapılıp var olan görselin kendisinden farklı bir forma sokulup yapılan fotomontaj dahi kısmen illustrasyon'dur.

Saygılar...

Son düzenleme:

timsah_sg

🏆Pro Tasarımcı🏆
yanlış yorumluyor olamazmısınız burda fotoğraf derken manipülasyondan bahsettiğini düşünmüyorum

Imperatore34

🌟Usta Tasarımcı🌟
Fotoğrafların bir dizayn içerisinde kolaj yapılması dahi illustrasyon ise, fotomanipülasyon veya fotomontaj; kolajlamanın sanatsal yönü olsa gerek.. :)

Burda bir dekupe veya fotomontaj yapılmış olabilir.. Çalışma bu aşamadan sonra zaten tasarımcısına ait olmuş demektir.. Buradaki mouse'ın fotoğrafı veya araba tekerleklerinin üstündeki ferrari-lamborghini vs. ne olduğu önemli değil. Bu artık ne ilk halindeki gibi bir mouse, ne de bir ferrari. Başlı başına farklı bir mouse veya siz ne isim veriyorsanız o'dur. Bunu elle yada dijital ortamda boyuyarak ta yapabilirsiniz, çizerek veya fotomontaj ile de. Hepsinin genel adı Illustrasyon'dur. Sadece kategorileri farklıdır. Bunun kategorisi de : Fotomontaj'dır.

Saygılar...

Son düzenleme:

grafikçe_

♾️Grafik Gurusu♾️
güzel bir çalışma olmuş..
ama illüstrasyon deyince birebir sizin mouse çiziminiz sandım ve keşke şu an yarattığınız manipülasyonun illüstrasyonunu yapsaydınız..kesinlikle çok daha güzel olurdu..çünkü çalışmayı büyültmek istediğimde çözünürlük sorunu çıkıyor..
emeğinize sağlık..kolay gelsin..

Imperatore34

🌟Usta Tasarımcı🌟
güzel bir çalışma olmuş..
ama illüstrasyon deyince birebir sizin mouse çiziminiz sandım ve keşke şu an yarattığınız manipülasyonun illüstrasyonunu yapsaydınız..kesinlikle çok daha güzel olurdu..çünkü çalışmayı büyültmek istediğimde çözünürlük sorunu çıkıyor..
emeğinize sağlık..kolay gelsin..

Teşekkür ederim,

Genelde aklımdaki fikri çizim olarak yapmayı severim. Saatlerce çizimlerle uğraşmayı seviyorum. Ama bu tarz manipülasyonları işyerimdeki boş vakitlerde yaptığımı söylersem sanırım beni anlarsınız :)

Çalışmadaki mantalite ''Bakın ben bunu yaptım'' mesajı vermekten çok, inceleyen arkadaşlara değişik bir fikir olması.. ;)

saygılar..