4 kardeş aynı ilkokulda okuyorduk..benden biyaş buyk olan ablamla ben 3.sınıfta ve aynı sınıftayız.erkek kardeşim alt katta 1.sinifa yeni baslamıs o dönem.basladıgı sene okulun maskotu oldu adeta..hocaları parmagında oynatıyordu

neyse bigun bunlar matematikten sınav oluyor..kardeşim onur da hiçbişey anlamamıs ama hiç çaktırmazdı bilmediğini,bilir gibi davranır renk vermezdi...sen cocuk,sınav bitişine yakın tüm sınıf hocanın basına sınav kagıtlarını vrmek için topandıgı anda sınıftan cık,üst kata bizim sınıfa gel..kapı çalar:

onur: ögretmenim ablalarıma bişey sorabilirmiyim?
ögrt:tabi gel onur,noldu hayırdır?
onur gülerek yanımıza gelir,ders bölünür tabi

elinde sınav kagıdı,"ya bnlardan bişey anlamadım abla heemn çözün bunları bana

..sınav 4 işlemden olusyo ve bi sürü soru var..biz gülme krizi içinde çzödük hepsini,tabi sınıfta onurun elinde getirdiği şeyin sınav kagıdı oldugunu sadece ablam ben ve onur biliyoruz

çözdük soruları,bu bide cok bilmiş soruyor bize,
onur:hepsini dogru yaptınız dimi kontrol edin
ve jet hızıyla cıkar ögretmene tesekkur ederek,kapıyıda son seste carpar gümm diye..sınıfta bir gülme krizi hocayla beraber..
okul cıkısı onurun anlattıkları,
onur hocaya kagıdnı verir,bası hala kalabalık hocanın ve onurun sınıftan cıktıgını bile farketmemiş..hocanın bişeyden haberi yok.alır kagıdı ,sonucları aynı anda sınıfta okuyup notlandıryomus meger o anda,o yuzden bası kalabalıkmış
neyse aradan vakit gecer..onurun kagıdı tam not

adam saskın,onur nasıl yaptın sen bunu..senin daha yasın kaç ya küçüksün sen,demiş..(onur 5 yasında) onur da,evet ama ablalarım beni hep calıstıyor demiş..sınıftaki en yuksek ve tam not onurundur
adam hala inanamıyor..bir deha var sanıyor sınıfında

ogunden sonra onura özel ilgi,hassasiyet filan.hocalarla paylaşıyormuş bunu..sınıfmda harika bir ögrenci var diyerek koltuk kabartıyormus
bigün anneme anlattı kahkahalar içinde..olayı annem saskınlıkla dinledi tabi ama bizde ogune kadar anneme bişey anlatmadık sakladık

onurun son sözü bu ögretmenelr nekadar salakmış koca adamı uyuttum ya hahahha diyerek gerilyor küçücük boyuyla ..annem şokkk
ertesi gun annem okula gelir,durumu ögretmene tek tek anlatır özür dileyerek,oğlum böle böle yapmıs filan...adam hönkkkkk

kahkahalarla gülerler ikiside ve onuru hemen bulup yanına getirr..aralarında gecen diyalog sudur:
-onur seni tebrik ederim..30 yıllık ögretmenlik hayatımda ilk kez 5 yasında bi çocuk bni böyle kandırdı ve ben hiç anlamadım cevirdiğin dümeni..deha oldugunu sanıyordum ama sen fazlasıymışsın be cocuk..
(onurda hiç utanma yok)
-ama napim,ben nerdenbilim o soruları sizde zor zormussunuz..bide ögretmensiniz,ben sınıftan çıkyorum giryorum haberiniz yok

(kıhkıhkıh)
falan filan derken annem utanctan kızarır

onurun yüzsüzlüğü adamın daha cok hoşuna gider ve ogunden sonra kanki olurlar

şimdi hala görüşyolar..adam emekli oldu onursa şimdi 23 yaşında ve sınıf ögretmeni

bu olay hala anılır....