Öncelikle çalışmalarınızı paylaşıma açtığınız için teşekkürler. Çalışmalarınızın çoğunluğu başarılı olmuş. Çalışmalarınızı dikkate aldığın için bazı eleştrilerde bulunacağım.
Öncelikle "Kırmızı Et, Beyaz Piliç"teki yazılar daha okunaklı olmalı diye düşünüyorum. Font seçimi olarak yemek sektörüne uygun bir font fakat daha okunaklı olmalı ki; bu sizin de malumunuzdur ki tipografinin temel kurallarından biridir.
"Zümre Koltuk"un amblemi uygun olmamış. Daha uygun bir amblem tasarlanabilirdi. Ayrıca sol alt köşedeki "koltuk" ibaresi yerini bulmamış, muallakta duruyor.
"Ajans Area" nın amblemi çok sıradan ve klasik bir amblem şekli. Amblem tasarımlarında orjinallik her zaman gözetilmeli. En azından diğer çalışmalarınızı inceledikten sonra, bu orjinalliği göstermeniz sizden beklenebilir bir durum oluyor. "Area" kelimesinden esinlenilerek yola çıkılsaydı çiçeğe benzer bir şekilden daha orjinal bir iş çıkardı elbette.
Aynı şekilde "Webintürk" teki, web+daire+mause imleci üçlemesi de oldukça sıradan kaçmış. (Müsteri beklentisi açısından bakarak amaca uygun bir çalışma yapmış olabilirsiniz tabi, bunu da anlarım.)
"DB Gayrimenkul" de ise amblemdeki bina şeklinde bariz bir persfektif hatası gözüme çarpıyor. Buna da dikkat edilmeli diye düşünüyorum. Ayrıca "Gayrimenkul" ibaresinde tırnaklı fontlar kullanmak yerine "DB" ye uygun olarak tırnaksız font kullanılması tipografik açıdan dikkate alınması gereken temel bir kural. Tırnaklı kullanılıyorsa tırnaklı, tırnaksız kullanılıyorsa tırnaksız devam edilmeli.
Eleştirilerim bu kadar. Bunun dışında benim favorim ise "Akyol Kuyumculuk" ve çalışmalarınızdan gördüğüm kadarıyla belli bir tarzınız oluşmaya başlamış.
Sabırla okuduğunuz için teşekkürler...