Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

pentool ile çizilen şekli diğer şeklin içinde transparan olarak koyma

apparent

🌱Yeni Üye🌱
bu ifadeyi eminim kelimelerle anlatamayacağım onun için şekil ile anlatacağım. şimdi arkadaşlar aşağıdaki resim sorumu net bir biçimde sizlere soracaktır.

1 ve 2. aşama tamam bu hale getirebiliyorum :rofl: ama 3. aşama?

Benzer konular

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
Şekilden ne demek istediğinizi hiç anlamadım ama, şeffaf (transparan) olmasını istediğiniz şeklin opacity değerini düşürmeniz yeteri olmuyor mu?

apparent

🌱Yeni Üye🌱
Şekilden ne demek istediğinizi hiç anlamadım ama, şeffaf (transparan) olmasını istediğiniz şeklin opacity değerini düşürmeniz yeteri olmuyor mu?

demek istediğim transparanlık değil. mesela bir yuvarlak birde üçgen çizim yaptım. bu üçgeni yuvarlağın içinde sanki tek çizimmiş gibi yapmak istiyorum. bir örnek daha verecek olursam. o harfi diyelim. aslında iki yuvarlak içiçe koyulmuş. içerdeki yuvarlak, disaridaki yuvarlaktan silinmiş gibi tek parça halinde duruyor. çok karıştırdım galiba :crying:

leod

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Yanlış anlamadıysam dairenin içindeki şekillerin dolgu rengini silmek istiyorsunuz. yani sadece şekil belli olacak içi transparan olacak. eğer doğru anladıysam:) 2. aşamadan sonra transparan yapmak istediğiniz şeklin etrafını pen tool ya da lasso tool ile seçili hale getirin. backspace tuşuna basın. içi transparan olacaktır. umarım işinize yarar.

Tylcn

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.ademyalcin.net
Elips tool var biliyorsundur...Onla bir elips daire paths çizebilirsin daha sonra da pen tool ile de bir üçgen , kare çiz içine ... Pen tool aracında iken çizdiğin pathların üzerine sağ tıkla make selection dedikten sonra çizdiğin pathların etrafı çizili olacak ... Hangi yeri bir renkle doldurmak istiyorsan paint bucket tool ile de foreground rengini seç boya...Transparan bırakmak istediğin yeri boyamazsın transparan kalır...
kolay gelsin... saygılarımla...

apparent

🌱Yeni Üye🌱
Elips tool var biliyorsundur...Onla bir elips daire paths çizebilirsin daha sonra da pen tool ile de bir üçgen , kare çiz içine ... Pen tool aracında iken çizdiğin pathların üzerine sağ tıkla make selection dedikten sonra çizdiğin pathların etrafı çizili olacak ... Hangi yeri bir renkle doldurmak istiyorsan paint bucket tool ile de foreground rengini seç boya...Transparan bırakmak istediğin yeri boyamazsın transparan kalır...

bir renk ile doldurmak istemiyorum. tabir yerinde mi bilmiyorum ama istediğim o yuvarlağın içine üçgen ve dikdörtgen delik açmak istiyorum.

apparent

🌱Yeni Üye🌱

dediğin gibi iç bölgeyi kestim ama vektörelliğini kaybetti istediğim tam olarak bu değil.

Tylcn

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.ademyalcin.net
Photoshop vektör bir program değildir ki , ps piksel tabanlıdır...
Benim demek istediğim şudur ; pen tool ya da elips tool da pathslar oluşturur...Daha sonra stroke vererek kenarlık oluşturursunuz ve istediğiniz yeri istediğiniz dolgu da boyama imkanınız...1 layer da elips daire çizip daha sonra 1 layer açıp ona da üçgen ve kare şekil oluşturmanızdan daha da kolay bu...
Photoshopta vektör çalışmak yerine illustrator ve coreldrawda kullansanız , kolay gelsin!

Pinars1

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
1-ÖNCELİKLE DAİRENİZİ VEYA ŞEKLİNİZİ ÇİZDİNİZ VE DOLGU RENGİ VERDİNİZ

2- HERHANGİ BİR LAYER AÇMADAN ŞEFFAF VEYA ŞEKLİN ALTINDAKİ RENGİ, BACKGROUNDU GÖRMEK İÇİN ŞEKLE GELİN OLUŞTURMAK İSTEDİĞİNİZ ŞEKLİ PEN ARACI İLE ÇİZİN (PATHS SEÇENEĞİ İLE ) İÇİ BOŞ OLACAK ARDINDAN ÇİZİMİ BİTİRDİKTEN SONRA CTRL+ENTER SEÇİLİ HALE GETİRİN VE DELETE TUŞUNA BASIN.

yani umarim dogru anlamisizdir.

apparent

🌱Yeni Üye🌱
söylediklerinizi uyguluyorum ama bir türlü istediğim gibi yapamadım :sweating:

şu aşamaya kadar geldim.

yapmak istediğim ise, şu şekilde...

delice

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaş fon +daire den sonra shape tıkla istediğin şekli seç sürükle bırak sistemiyle şekli istediğin büyüklükte çiz sonra ctrl+enteryap delete yap tamamdır
ben bu sistemi denedim yukarıdaki verdiğin resmi elde ettim.kolay gelsin

Joymen

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.trvitrin.com
Böylemi yapmak istiyorsun :S Yoksa resmin başka bir yerinden kestiğin üçgen ve kareyi o halkanın içinemi yapıştırmak istiyorsun ?

adszcci.png

Pinars1

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
arkadasin yanlis yaptigi sey 2. sekli cizerken dolgu rengi vererek cizmesi ve bunu silemiyor galiba dogru mu?

apparent

🌱Yeni Üye🌱
joymen evet tam olarak bunu yapmak istiyorum. ama istediğim ikinci birşeyde bu şekli büyüttüğümüz zaman bozulmanın olmaması.

Pinars dediğin gibi o seçilen alanı silemiyorum.

tüm seferber olan arkadaşlar sağolun. inşallah çözeceğim bu olayı :D

Pinars1

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
secmeye calistiginiz alani dolgu rengi vermeden cizerseniz ctrl+enter ile secili hale getirip delete tusuna basarsaniz silecek.

Pinars1

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Asagida anlattim insallah olacak bu sefer:)

anlat304m.jpg

apparent

🌱Yeni Üye🌱
evet oldu :) ama son hali shape olarak kalmalı istediğim tam olarak bu :(