Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

photoshopta dekupe sorunum

GRAFİMERVE

♾️Grafik Gurusu♾️
photoshopta dekupe ettiğim fotoyu clipping path yapıp 0,2 değer verip tiff diye kaydediyorum ama arkasıda geliyor illustratorde açtığımda nasıl yapmalıyım?

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
arkası derken hangi kısım geliyor anlayamadım :(

crazyglad

👑Efsanevi Grafiker👑
sanırım beyaz kısmından bahsediyorsun ayrı ayrı layer olarakmı kayd ettin

GRAFİMERVE

♾️Grafik Gurusu♾️
transaran gelmiyor yani demek istedim.
tek layer çalıştım backgraund üzerinden kaydettim yani yeni layer açmadım

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
evet yeni layer açman gerekiyordu :)

Yada beyaz kısmı temizlemelisin zor birsey değil :)

Canım bak şimdi photosopta çalışıyorsun dimi ?

crazyglad

👑Efsanevi Grafiker👑
backgraundu kaldır decupe ettiğin resmi ayrı layer şeklinde kaydet istediğin proğrama ımport et arka kısım gelmeyecektir.

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
background'u layere dönüştür yada dönüştürme :) sen bilirsin canım silmen yeterli olacaktır...

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
İllustrator CS2 + üst olan sürüm PSD dosya rahat açabiliyor.... patch ile beraber illustratore geliyor...

kolay gelsın

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Freehandden kalma bir alışkanlık sanırım ama gerek yok... kasta'nın söylediği psd'nin yanısıra dekupenizi yapıp; tek layer olarak pdf olarak da taşıyabilirsiniz dökumanınızı.

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
Freehandden kalma bir alışkanlık sanırım ama gerek yok... kasta'nın söylediği psd'nin yanısıra dekupenizi yapıp; tek layer olarak pdf olarak da taşıyabilirsiniz dökumanınızı.

yooo PDF bile gerek yok... photoshop programda decpe yaptığımız zaman PSD olarak kayit ediyoruz... daha sonra illustrator programda place dediğimiz zaman kayit ettığımız PSD dosya açıyoruz....

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
ben dökumanları zaten pdf olarak gönderdiğim için baskıya hep pdf üzerinden çalışıyorum... psd doğru; özellikle psd'nin yanısıra demiştim; pdf alternatiftir. pdf'i özellikle dosya içinde ön izleme olduğu için tercih ediyorum. Psd sadece yazılım desteği ile görülebiliyor.

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
ben dökumanları zaten pdf olarak gönderdiğim için baskıya hep pdf üzerinden çalışıyorum... psd doğru; özellikle psd'nin yanısıra demiştim; pdf alternatiftir. pdf'i özellikle dosya içinde ön izleme olduğu için tercih ediyorum. Psd sadece yazılım desteği ile görülebiliyor.

:) tabi ki herkesin bir alışkanlığı vardır mutlaka

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Dekupe yaptınız, path kısmından yaptığınız pathi seçip, Load path as a selection ile pathinizi seçili hale getirin. CTRL+C ve CTRL+V yapın..Eski layer üzerine yeni dekupeli hali gelecektir.. Eskiyi çöpe yeniyi farklı kaydet le masaüstüne..kolay gelsin..

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
illustrator de tif yapmadan, path çizmeden sadece transparan çalışılmış ya da sonradan backgroundu atılmış bir psd dökümanını kullanabilirsiniz. Hatta buna tüy ya da gölge vererek aynı kaliteyle illustratör içine aktarabilirsiniz de. Freehand alışkanlıklarını bırakmak lazım illustrator kullanmak çin :) kısaca, pds kaydediyorsun, zeminsiz kullanıyorsun...

se.seyma

🌱Yeni Üye🌱
iyi günler photoshopta dekupe yaptığında patini kaydedip. illüstratöre çağırdığınız zaman görselinizi Objectten Rastorize den Transparent yapmanız gerikiyo... İyi çalışmalar