Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
photoshopta dekupe ettiğim fotoyu clipping path yapıp 0,2 değer verip tiff diye kaydediyorum ama arkasıda geliyor illustratorde açtığımda nasıl yapmalıyım?
Freehandden kalma bir alışkanlık sanırım ama gerek yok... kasta'nın söylediği psd'nin yanısıra dekupenizi yapıp; tek layer olarak pdf olarak da taşıyabilirsiniz dökumanınızı.
Freehandden kalma bir alışkanlık sanırım ama gerek yok... kasta'nın söylediği psd'nin yanısıra dekupenizi yapıp; tek layer olarak pdf olarak da taşıyabilirsiniz dökumanınızı.
yooo PDF bile gerek yok... photoshop programda decpe yaptığımız zaman PSD olarak kayit ediyoruz... daha sonra illustrator programda place dediğimiz zaman kayit ettığımız PSD dosya açıyoruz....
ben dökumanları zaten pdf olarak gönderdiğim için baskıya hep pdf üzerinden çalışıyorum... psd doğru; özellikle psd'nin yanısıra demiştim; pdf alternatiftir. pdf'i özellikle dosya içinde ön izleme olduğu için tercih ediyorum. Psd sadece yazılım desteği ile görülebiliyor.
ben dökumanları zaten pdf olarak gönderdiğim için baskıya hep pdf üzerinden çalışıyorum... psd doğru; özellikle psd'nin yanısıra demiştim; pdf alternatiftir. pdf'i özellikle dosya içinde ön izleme olduğu için tercih ediyorum. Psd sadece yazılım desteği ile görülebiliyor.
Dekupe yaptınız, path kısmından yaptığınız pathi seçip, Load path as a selection ile pathinizi seçili hale getirin. CTRL+C ve CTRL+V yapın..Eski layer üzerine yeni dekupeli hali gelecektir.. Eskiyi çöpe yeniyi farklı kaydet le masaüstüne..kolay gelsin..
illustrator de tif yapmadan, path çizmeden sadece transparan çalışılmış ya da sonradan backgroundu atılmış bir psd dökümanını kullanabilirsiniz. Hatta buna tüy ya da gölge vererek aynı kaliteyle illustratör içine aktarabilirsiniz de. Freehand alışkanlıklarını bırakmak lazım illustrator kullanmak çin kısaca, pds kaydediyorsun, zeminsiz kullanıyorsun...
iyi günler photoshopta dekupe yaptığında patini kaydedip. illüstratöre çağırdığınız zaman görselinizi Objectten Rastorize den Transparent yapmanız gerikiyo... İyi çalışmalar