Sevgili kardeşim, öncelikle eğitimini aldığın kurs'da sana başarılar dilerim ancak "Grafik Tasarım" 4 yıllık eğitimle Güzel Sanatlar Fakültesi'nde alınır, bu tip kurslar ancak tasarım programlarının kullanımı hakkında vasat bir eğitim verebilirler. Kurs sahipleri alınabilir tabi ama bu kursları bitirip yanımda staj eğitimi gören çok sayıda öğrencim malesef bu durumun tecrübesidir.
Çalışman hakkındaki yorumuma gelince ; Diğer arkadaşların "Çok güzel olmuş, beğendim vs." gibi iltifatları seni yanlış yönlendirmesin. Eğer bu çalışma dedikleri gibi muhteşemse, profesyonel meslektaşlarımızın yaptıkları çalışmaları nasıl ifade edebiliriz ? Ultra-Mega Süper mi !? Öncelikle şişe seçimi gerçekçi değil. Bu tip şişeler ancak Balsamik Sirkelerde kullanılır. Fiyatı en fazla 3 TL olan sirke için bu şişenin üreticiye maliyeti enaz 2 TL'dir.
Tasarıma gelince ; Siyah şişede siyah etiket ve etiketin bıçak kesimi güzel bir fikir ! Tasarım ise ; Temel grafik tasarım ilkeleri hiç dikkate alınmadan hazırlanmış. Eğitiminin en önemli parçası "Araştırma'dır". Sirke konusunda piyasada Kühne, Tariş Ta-ze, Fersan, Doğanay ve Kemal Kükrer gibi çok sayıda marka mevcut. Bu markaların ürünlerini değerlendirirken Dünya pazarındaki markalarıda mutlaka incelemelisin. Tasarıma başlamadan önce araştırma, inceleme, etüd, eskiz ve projelendirme gibi ön uygulamalar seni tırmanman gereken basamaklarda daha hızlı ve güvenilir şekilde ilerletir. Bu uygulamalar enaz ! aldığın eğitim kadar önemlidir. Tasarım yaparken kullandığımız programlar sadece düşündüklerimizi uygulamaya yarar, bu programlardaki efektlerin pek bir önemi yoktur. Grafik tasarım "Resim, yazı, şekil ve renkleri disiplin içerisinde düzenleyerek hazırladığımız görsel bir iletişim sanatıdır" Her grafik tasarım ürünü hedef kitlesi ile "iletişim" kurmak zorundadır. Yazdıklarımı dikkate alarak çalışmalarını tekrar düzenlediğinde ortaya çıkacak sonuç seni de şaşırtacaktır. Başarılar dilerim.:wink: