Neler yeni

Portfolyom için hazırladığım sirke etiketi

respot

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Portfolyom için hazırladığım deneme amaçlı hayali bir firmaya ayit
Elma Sirkesi ön ve arka etiket sunum çalışması..

Photoshop CS2 üzerinde hazırlandı, 6 saatlik bir çalışmadır.
Ayriyeten firma logo çalışması, kartvizit çalışması ve broşür çalışmalarıda
yapılmıştır.

Değerlendirmelerinizi bekliyorum..

srkec.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

respot

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
İlk yorumumu kendim yapiyim naçizane fikrim ön ambalajda yaldız sanki çok gölgede kalmış bence onu düzeltmem gerek diye düşünüyorum.
Birde ışık kırılmaları 2 taraftada aynı ya sağ yada sol taraftakini biraz azaltmam gerek sanırım.

wwaslıww

👑Efsanevi Grafiker👑
İlk yorumumu kendim yapiyim naçizane fikrim ön ambalajda yaldız sanki çok gölgede kalmış bence onu düzeltmem gerek diye düşünüyorum.
Birde ışık kırılmaları 2 taraftada aynı ya sağ yada sol taraftakini biraz azaltmam gerek sanırım

evet bunlar dışında hoş bir çalışma eline sağlık

respot

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Çalıuşmayı başarılı buldum. Amacına ulaşmış sanırım. Başarılar tebrikler

Yorumun için teşekkür ederim.. Şu anda şişe için dış kutu çalışması (metal ve karton) ve üzüm, erik sirkesi çalışmaları için başlangıç kararı aldım yakında toplu bir sunum şeklinde yayınlıyacağım..

Tekrar teşekkürler..

respot

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Başarılı bir çalışma sirkeden çok alkol şişesini andırsada ben begendim :)

Evet örneği bir içki şişesinden seçtim çünkü siyah renk bir şişeye ihtiyacım vardı. Tabi çağrışımda klasik tarz şişe görünümü olması benim için önemliydi, yani "40 yıllık sirke" sözcüğünü yerinde tamamlasın istedim

lovies' Alıntı:
Amacına ulaşmış calışmalar arasına koyup seni tebrik ediyorum .

Teşekkür ederim. İnşallah devamını tamamladığımda burada sizlerle paylaşıcam.

sdbyrk

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.ucgenmedya.com
Yapımı konusunda açıkçası çok bilgi sahibi değilim etiket yapmışlığım da yok fakat görsel olarak oldukça hoş bir görüntüye sahip olduğunu düşünüyorum. elinize sağlık.

respot

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Yapımı konusunda açıkçası çok bilgi sahibi değilim etiket yapmışlığım da yok fakat görsel olarak oldukça hoş bir görüntüye sahip olduğunu düşünüyorum. elinize sağlık.

Yorumunuza ve ilginize teşekkürler.

porcelain

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bunu 6saatte yapmak başarı sabrınıza sağlık gerçekten ben dayanamazdım. ama dedikleri gibi sabır acı meyvesi tatlı ben çok beğendim portfolyonuzda da işe yarayacağına eminim. emeğinize sağlık

respot

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐

Yorumunuz için çok teşekkürler. Çalışırken zamanın nasıl geçtiğini hiç farketmem, çünkü çok detaycıyımdır, yaptığım şeyi tam ve eksiksiz yapmış olmak isterim. Ama gözümde hala birkaç eksik var ve düzelttiğimde bu eksikler kaybolacak. :D :) Yakında diğer çalışmalarımıda burada paylaşıcam.

Son düzenleme:

erokas

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Güzel bir çalışma.
Ancak ben ürünün içeriğinin orijinal şekline uygun belirleyici objeler kullanma yanlısı bir grafiker olarak,
elma sirkesi için elma nın herkesçe bilinen şeklini birşekilde kullanmanı isterdim.

respot

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Güzel bir çalışma.
Ancak ben ürünün içeriğinin orijinal şekline uygun belirleyici objeler kullanma yanlısı bir grafiker olarak,
elma sirkesi için elma nın herkesçe bilinen şeklini birşekilde kullanmanı isterdim.

Sanırım sizi kafanızdan geçen şey sarı renkli bir sirke şişesi ve kesilmiş bir elma şekli temsili olarak ön resimde va arka fonlar elma v.b. gibi klasik tasarım tarzı birşeydi. Evet önce bunu bende düşündüm ama sonra farkettim ki bu zaten piyasanın her tarafında böyle. Sonra biraz araştırma yaptım ve balzemik sirke yani yıllanmış sirkelerin piyasada satışının olduğunu ve koyu renkli (ışık görmeyen) şişeler içinde sunulduğunu farkettim. Bende bu yüzden birazda kendi seçimim olarak bu tarz bir çalışma yaptım. Hem farklı bir hava uyandırıyor hemde prestijli bir görüntü söz konus bence yani albenisi oldukça iyi diye düünüyorum naçizane fikrimce..

Tekrar yorummun için teşekkürler..

byzed

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.zulfikarfidanci.com
Sevgili kardeşim, öncelikle eğitimini aldığın kurs'da sana başarılar dilerim ancak "Grafik Tasarım" 4 yıllık eğitimle Güzel Sanatlar Fakültesi'nde alınır, bu tip kurslar ancak tasarım programlarının kullanımı hakkında vasat bir eğitim verebilirler. Kurs sahipleri alınabilir tabi ama bu kursları bitirip yanımda staj eğitimi gören çok sayıda öğrencim malesef bu durumun tecrübesidir.
Çalışman hakkındaki yorumuma gelince ; Diğer arkadaşların "Çok güzel olmuş, beğendim vs." gibi iltifatları seni yanlış yönlendirmesin. Eğer bu çalışma dedikleri gibi muhteşemse, profesyonel meslektaşlarımızın yaptıkları çalışmaları nasıl ifade edebiliriz ? Ultra-Mega Süper mi !? Öncelikle şişe seçimi gerçekçi değil. Bu tip şişeler ancak Balsamik Sirkelerde kullanılır. Fiyatı en fazla 3 TL olan sirke için bu şişenin üreticiye maliyeti enaz 2 TL'dir.
Tasarıma gelince ; Siyah şişede siyah etiket ve etiketin bıçak kesimi güzel bir fikir ! Tasarım ise ; Temel grafik tasarım ilkeleri hiç dikkate alınmadan hazırlanmış. Eğitiminin en önemli parçası "Araştırma'dır". Sirke konusunda piyasada Kühne, Tariş Ta-ze, Fersan, Doğanay ve Kemal Kükrer gibi çok sayıda marka mevcut. Bu markaların ürünlerini değerlendirirken Dünya pazarındaki markalarıda mutlaka incelemelisin. Tasarıma başlamadan önce araştırma, inceleme, etüd, eskiz ve projelendirme gibi ön uygulamalar seni tırmanman gereken basamaklarda daha hızlı ve güvenilir şekilde ilerletir. Bu uygulamalar enaz ! aldığın eğitim kadar önemlidir. Tasarım yaparken kullandığımız programlar sadece düşündüklerimizi uygulamaya yarar, bu programlardaki efektlerin pek bir önemi yoktur. Grafik tasarım "Resim, yazı, şekil ve renkleri disiplin içerisinde düzenleyerek hazırladığımız görsel bir iletişim sanatıdır" Her grafik tasarım ürünü hedef kitlesi ile "iletişim" kurmak zorundadır. Yazdıklarımı dikkate alarak çalışmalarını tekrar düzenlediğinde ortaya çıkacak sonuç seni de şaşırtacaktır. Başarılar dilerim.:wink:

respot

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Sevgili kardeşim, öncelikle eğitimini aldığın kurs'da sana başarılar dilerim ancak "Grafik Tasarım" 4 yıllık eğitimle Güzel Sanatlar Fakültesi'nde alınır, bu tip kurslar ancak tasarım programlarının kullanımı hakkında vasat bir eğitim verebilirler. Kurs sahipleri alınabilir tabi ama bu kursları bitirip yanımda staj eğitimi gören çok sayıda öğrencim malesef bu durumun tecrübesidir.
Çalışman hakkındaki yorumuma gelince ; Diğer arkadaşların "Çok güzel olmuş, beğendim vs." gibi iltifatları seni yanlış yönlendirmesin. Eğer bu çalışma dedikleri gibi muhteşemse, profesyonel meslektaşlarımızın yaptıkları çalışmaları nasıl ifade edebiliriz ? Ultra-Mega Süper mi !? Öncelikle şişe seçimi gerçekçi değil. Bu tip şişeler ancak Balsamik Sirkelerde kullanılır. Fiyatı en fazla 3 TL olan sirke için bu şişenin üreticiye maliyeti enaz 2 TL'dir.
Tasarıma gelince ; Siyah şişede siyah etiket ve etiketin bıçak kesimi güzel bir fikir ! Tasarım ise ; Temel grafik tasarım ilkeleri hiç dikkate alınmadan hazırlanmış. Eğitiminin en önemli parçası "Araştırma'dır". Sirke konusunda piyasada Kühne, Tariş Ta-ze, Fersan, Doğanay ve Kemal Kükrer gibi çok sayıda marka mevcut. Bu markaların ürünlerini değerlendirirken Dünya pazarındaki markalarıda mutlaka incelemelisin. Tasarıma başlamadan önce araştırma, inceleme, etüd, eskiz ve projelendirme gibi ön uygulamalar seni tırmanman gereken basamaklarda daha hızlı ve güvenilir şekilde ilerletir. Bu uygulamalar enaz ! aldığın eğitim kadar önemlidir. Tasarım yaparken kullandığımız programlar sadece düşündüklerimizi uygulamaya yarar, bu programlardaki efektlerin pek bir önemi yoktur. Grafik tasarım "Resim, yazı, şekil ve renkleri disiplin içerisinde düzenleyerek hazırladığımız görsel bir iletişim sanatıdır" Her grafik tasarım ürünü hedef kitlesi ile "iletişim" kurmak zorundadır. Yazdıklarımı dikkate alarak çalışmalarını tekrar düzenlediğinde ortaya çıkacak sonuç seni de şaşırtacaktır. Başarılar dilerim.:wink:

Dediklerini anlıyorum ama benim zaten bu piyasada 7 yıllık tasarım ömrüm var lakin ben zaten makina ressamıyım ve aynı zamanda bu piyasada çokça mobilya, raf, mağaza tasarımı gibi işler yaptım yani bakış açıları ve kitleleri farklı olsada tasarımsal bilgim var. Ve yine yanısıra el eskizimde iyidir. Önce kafamda, sonra kağıtta, sonra da programda oturtuyorum herşeyi.

Şişeye gelince amacım balzemik sirke tarzı bir şişe yapmaktı zaten. Evet bazı eksikleri var başta ilettim lakin piyasada baktığım sirke şişeleri bana çok sade geliyo biraz duvarları yıkmak istedim, yine üstte anlatmıştım zaten. Şişe örneklerinede ihtiyacım var erik ve üzüm için tabi. Şimdi onları ayarlamaya çalışıyorum dediğin gibi. farklı tasarımlar ortaya çıkacak ama çok ta uçuk değil tabi bilahare çokta sıradan veya çok sade ve gündelik bişey olmasınıda istemiyorum. Bu yüzden araştırmaya devam ediyorum.

Yazdıklarını dikkate alıcam yorumun için ayriyeten teşekkür ederim.

Son düzenleme: