Hangi versiyonunu kullanıyorsunuz ?
3.31 de genelde bu sorunu veriyordu.
QuarkXpress 7 sürümüyle gazete hazırladım kaydettim ve bilgisayara restart atmam gerekiyordu. Resetledim. Ardından Quark belgesini açmak istediğimde bu belge bu sürümle açılamaz gibisine bir uyarıyla karşılaştım. 3-4 ayda bir başıma gelsede bir gazeteyi baştan yapılandırmak canımı sıkıyor. Çözüm konusunda bilgisi olan varsa çok memnun olurum
muhtemelen kulandığın fontlarndan biri veya bazıları bu sorunu veriyor.. bir de kaydedip çıktığın zaman reset atınca kuarkın geri planda çalışmadığından emin ol... sorunun bu ikisinden biri olabilir...
tabi birde dosyanın ismini değiştir.. aaa.qxd yap mesela verdiğin baslıklarda türkçe karakter olmasın.. hatta resim klasöründe bile türkçe karakter olmasın..
multi leagune (çok dilli) bir quark kullanıyorsan kuarkı aç dili değiştir, türkçe ise ingilizce ingilizce ise türkçe gibi sonra aç komutu ile dosyayı açmayı dene
bir çok sebepte olabilir ama genel olarak bunları bir dene istersen..
iyi calismalar,
merhabalar
macos sistemin nedir.. ve kullandığın quark versiyonun nedir...
Merhaba
bilgisayarın sistemi Mac Os X
Quark ise 6.5
Bu sorunu Quark 7.3'te yaşamıyorum, ama çalışmam 6.5 üzerinde ve 7.3'le açınca bir çok cevabını bilmediğim ek sorun oluşuyor. Mesela türkçe karakterlerin - ş, İ, ı, ğ - yerine boşluklar oluşuyor - harfler ortada yok... Elimle tek tek yazdığımda oluyor, ama bu da ikinci bir emek demektir...
Çıkamadım işin içinden bir türlü... Yardımcı olursanız çok makbule geçecek.
İlginize öncelikle teşekkürler.
İyi çalışmalar
öncelikle selam arkadaşlar quark 7 kullanıcısıyım ve gazate tsarlıyorum ama yaptığım gazeteyi jpeg olarak kaydedemiorum yardımcı olur musunuz ??