Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

renk bilgisi

cumali12

🌟Usta Tasarımcı🌟
merhaba arkadaşlar. grafik işleriyle uğraşan arkadaşların en fazla zorlandıkları konu sanırsam renler ve bilgisi olmaktadır. bu konu hakkında varolan bilgilerimizi daha fazla paylaşabiliriz bence. site içinde parça parça bu konu hakkında bilgi olsa da tek bir başlık altında yok. arattım bulamadım. onun için benim önerim bu başlık altında renkler konusunda varolan bilgiler paylaşılabilir.
başlangıç açısından şunu söyleyeyim. okulda verilen bilgiydi.sanırsam işe yarayacaktır.
beyaz ışıgın prizmadan geçirilmesi ile renkler açığa çıkmaktadır. bu renklerin sıralaması sırayla şu şekildedir. kırmızı,turuncu,sarı,yeşil,mavi,lacivert,mor dur.bu renk sıralaması hue saturationda işe yarar. mesela kırmızı renk seçiliyken hue değeri artırılırsa renk turuncuya kayar daha fazla artırılmasıyla sarıya doğru gider. sarı renk te iken hue değeri artırılırsa yeşile biraz daha artırılırsa maviye doğru gider.diğer renkler için de aynı mantık geçerlidir.
bir diğer nokta da bu renk sıralamasına göre üç renk seçildi mi ilk ve sondaki rengin karışımı ortadaki rengi vermektedir. mesala kırmızı ve sarının karışımı turuncuyu vermektedir. sarı ve mavinin karışımı yeşili vermektedir. diğerleri için de bu şey geçerlidir.
bu sıralamayı da hatırlamak için öğretilen bir kısaltma vardı. ku-tu-su-ya-ma-lı-mı şeklindeydi. baş harfler renklerin ilk harfi olmaktadır.
benden şimdilik bu arkadaşlar.herkese iyi çalışmalar.

cumali12

🌟Usta Tasarımcı🌟
bana burası uygun gibi geldi daha uygun bir yer varsa yönetici arkadaşlar oraya koyabilirler.herkese iyi çalışmalar.