Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Rgb Sorunu

coreldeniz

🌟Usta Tasarımcı🌟
İndesign de 2 sayfalık bi çalışma yaptım kullandığım tüm görseller cmyk ama pdf ye çevirip yollayınca matbaa rgb geldiğiniz söylüyor pdf ye çevirirken bi ayarınız bozuk diyo ben aradım bulamadım ne olmuş olabilir.

Benzer konular

zorbayy

🏅Acemi Tasarımcı🏅
renklerde rgb kalmış olabilir mi? Select all unused ve Add unnamed colours işlemlerini mutlaka yap.

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Hangi formatta çalıştıysanız misal İndesign olarak ID yollayın efenim. Matbaacınız onun yönlendirmesi veya elindeki programla değil, sizin elinizdeki malzemeye göre çalışmak durumunda. Yapamıyorsa çalıştığınız programı başka matbaacılara iletin.

Id çalışmayı PDF yapmak, Illustrator çalışmasını Eps yapmak, çalışmayı corel e aktarmak.....Bu ne yahu günlerdir...

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Hangi formatta çalıştıysanız misal İndesign olarak ID yollayın efenim. Matbaacınız onun yönlendirmesi veya elindeki programla değil, sizin elinizdeki malzemeye göre çalışmak durumunda. Yapamıyorsa çalıştığınız programı başka matbaacılara iletin.

Id çalışmayı PDF yapmak, Illustrator çalışmasını Eps yapmak, çalışmayı corel e aktarmak.....Bu ne yahu günlerdir...

Kesin corel kullanıyordur matbaacı aman Grafink duymasın.... :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

Braveart

♾️Grafik Gurusu♾️

Hakverirsiniz ki her an çalışmaları elden teslim etme şansımız olmayabiliyor.
Bir katalogda misal Indesign dosyası 1,5 GB tutarken (ancak DVD, yada disk ortamında teslimat mümkün) PDF yaptığımızda 20-30 MB boyutlara kadar inebiliyor. Hal böyleyken internet üzerinden mail yoluyla çok daha hızlı dosya ulaştırma işlemini yapabiliyoruz.
Herkesin matbaası iki sokak ötede yada el altında olamayabiliyor.

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Kesin corel kullanıyordur matbaacı aman Grafink duymasın.... :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

Aynı konudan bende muzdaripim. :)

Hakverirsiniz ki her an çalışmaları elden teslim etme şansımız olmayabiliyor.
Bir katalogda misal Indesign dosyası 1,5 GB tutarken (ancak DVD, yada disk ortamında teslimat mümkün) PDF yaptığımızda 20-30 MB boyutlara kadar inebiliyor. Hal böyleyken internet üzerinden mail yoluyla çok daha hızlı dosya ulaştırma işlemini yapabiliyoruz.
Herkesin matbaası iki sokak ötede yada el altında olamayabiliyor.

PDF yapmak alternatif tabi. İşi garantiye almak için ama 1.5 GB lik işin 20 -30 MB ye düştüğü ben henüz göremedim. (Gerçekten)

Fakat artık program neyse o formatta yollamak ve onay mailini beklemek en mantıklısı. O da olmuyorsa :

* Her an çalışmaları elden teslim etme şansımız olmuyor fakat şehir içi ve dışı motorlu kuryeler bulunmakta.
* En basitinden wetransfer.com ile 2. GB a kadar dosya aktarımı olabiliyor.
* Matbaa da çalışan arkadaşlar zaten işleri teslim almaya gelebiliyorlar.
* Şehir dışındaysa tahmini karasal kargo ile 24 saati bulmadan kargo teslim ediliyor.

ThreeBuddha

🏆Pro Tasarımcı🏆
İndesign de 2 sayfalık bi çalışma yaptım kullandığım tüm görseller cmyk ama pdf ye çevirip yollayınca matbaa rgb geldiğiniz söylüyor pdf ye çevirirken bi ayarınız bozuk diyo ben aradım bulamadım ne olmuş olabilir.

Gelen PDF'yi muhtemelen illustratöre çekiyorlardır ve ordada sayfa renk modu RGB'dir.