BEDİ
sıradan bir fotografla senin bu fotografın arasındaki farkların neler olduğunu açıklayabilirmisin. Fotografçılık sanatının hangi öğeleri kullanılmıştır mesela
Portre fotoğrafı olduğu için arka planın sade olmasına özen gösterdim ve böylece konuyu ön plana çıkarmış oldum. Daha sonra arka planda kadraj içerisine giren ve ilgi odağının dağılmasına neden olan küçük bir nesneyi gözden kaçırmış olduğumu farkettim ve onu da teknik yolla düzelttim..Onun haricinde yakalamak istediğim ifade tam olarak buydu ve bu ifade için baya bi uğraşmam gerekti..Amatör bir fotoğrafçı için iyi bir kompozisyon oluşturabildiğim düşüncesindeyim...
Sizin hassas olduğunuz nokta galiba fotoğrafların orjinal hallerine yapılan değişiklikler..
Fakat bu değişiklikler fotoğrafın sadece teknik kısmıyla alakalıdır ve sanat açısından bi anlam ifade etmezler.. Çünkü fotoğraf sanatında objeleri en azından siyah beyaz çekerek, veya renklerini, lens veya filmlerin özellikleri nedeniyle değiştirmek kaçınılmazdır. Bu yüzden fotoğraf sanatı asla durağan ve o anla sınırlı kalan bir sanat değildir. Nasıl fotoğraf bir sanatsa, fotoğrafçı da doğal olarak sanatçı konumundadır ve eserlerini istediği gibi düzenleyip, istediği gibi de izleyicilerine sunma hakkına sahiptir...Bu durumda da izleyiciyi sadece sonuç ilgilendirir...
saygılarımla...