Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Serap Agr. Lb. Logo

Cahit GÜLDEN

Eğitimci Grafiker
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.cahitgulden.com
Hollanda Deen Haag da bulunan ANAHTAR ajansa çalıştığım Serap Agr. Lab. isimli firmanın logosu.

FİRMA ADI : Agr. Lb. Serap
Adres : Herman Costerstraat 396
2571 PN DEN HAAG

FİRMA FAALİYET ALANI :Seracılık (domates serasi)

LOGODA KULLANDIĞIM YAKLAŞIMLAR: Firma tarımsal bir işletme olduğu için, bitkisel temalı bir yaklaşım kullanmaya özen gösterdim S harfinin doğal ritmine uygun olarak, S'nin alt arka kıvrımlı bölümüne yerleştirdiğim ritmik yaprak imgelerle bu yaklaşımı simgeledim.

Çalışmada Fontlar hariç hiçbir hazır öge kullanılmamıştır. Ana fikir olan S ve yaprak imgelemleri tamamen tarafımca üretilmiştir.

seraplogo.jpg

Benzer konular

fatihcee

♾️Grafik Gurusu♾️
Sizden çok daha iyisini beklerdim :) Yani sanki aceleye gelmiş gibi olmuş :)

İyi çalışmalar

Cahit GÜLDEN

Eğitimci Grafiker
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.cahitgulden.com
Sizden çok daha iyisini beklerdim :) Yani sanki aceleye gelmiş gibi olmuş :)

İyi çalışmalar

Daha iyisi derken, lütfen ben nasıl açıkladıysam sizde benim açıkladığım gibi, neden daha iyisi değil? Açıklarsanız sevinirim.

Çünkü yüzeysel ifadeler, yüzeysel sonuçlar doğurur. Nedeni ile nasılı ile ayrıntılı bir açıklama, hem daha eğitici, hemde daha tatmin edici olacaktır. Ben bana göre daha iyisini sunmuş bulunuyorum.

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Aksine ben çalışmayı çok başarılı buldum, sunumda gayet iyi.
Ana fikir, kullanılan simge ve renkler firmayı en iyi biçimde yansıtıyor...ki gerçekten emek verilmiş bir çalışma...emeğinize sağlık Cahit Bey.

İyi çalışmalar.

fatihcee

♾️Grafik Gurusu♾️
Daha iyisi derken lütfen, ben nasıl açıkladıysam sizde benim açıkladığım gibi, neden daha iyisi değil açıklarsanız sevinirim.

Çünkü yüzeysel ifadeler, yüzeysel sonuçlar doğurur. Nedeni ile nasılı ile ayrıntılı bir açıklama, hem daha eğitici, hemde daha tatmin edici olacaktır. Ben bana göre daha iyisini sunmuş bulunuyorum.

Benim açıklamada bulunmama gereğim bu işi benden daha iyi bildiğiniz içindi.

Ama renk uyumu ve font seçimi bana hoş gelmedi. Zayıf duruyor açıkçası.
Daha kalın ve düz bir font daha iyi dururdu. Sanırım isimden dolayı eğik ve ince kullnadınız. Benim düşüncelerim bunlar

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Çalışma çok hoşuma gitti.Sadece yeşilin tonu biraz daha açık olursa daha hoş duru gibime geliyor.Elinize sağlık.

bigmuntha

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.umaycubukcu.com
Fatih'e katiliyorum, bana da font zayıf geldi...

Yine de emeğinize sağlık, temiz bir çalışma olmuş...

Cahit GÜLDEN

Eğitimci Grafiker
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.cahitgulden.com

Daha kalın ve düz bir font daha iyi dururdu. Sanırım isimden dolayı eğik ve ince kullnadınız. Benim düşüncelerim bunlar

Fatih'e katiliyorum, bana da font zayıf geldi...

Yine de emeğinize sağlık, temiz bir çalışma olmuş...

Firmanın kurumsal renklerinin dışına çıkmam mümkün olmadığından, font seçimi üzerinde biraz durayım madem kafanıza takıldı.

Ana fikir olan S harfi diğer harflerden kasıtlı olarak biraz daha kalın tutulmuştur. Nedenine gelince, orada öyle hassas denge kurmak lazımdıki, hem S harfi ve bitki fikri kolay algılansın, hemde Serap kelimesi rahatça okunsun. Bu nedenlerden dolayı erap harflerini daha zayıf bir karakterle vurgulayarak, bir ana gövde oluşturmaya çalıştım.

fatihcee

♾️Grafik Gurusu♾️
Ana fikir olan S harfi diğer harflerden kasıtlı olarak biraz daha kalın tutulmuştur. Nedenine gelince, orada öyle hassas denge kurmak lazımdıki, hem S harfi ve bitki fikri kolay algılansın, hemde Serap kelimesi rahatça okunsun. Bu nedenlerden dolayı erap harflerini daha zayıf bir karakterle vurgulayarak, bir ana gövde oluşturmaya çalıştım.

Anladım müşteri sınırlaması içinde ise ve beğenildiyse, sizinde içinize sindiyse
bize birşey demeye gerek kalmıyor zaten :)
iyi çalışmalar

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Hocam kurumsal renkler bu ise eleştirimi geri alıyorum.

S harfinin diğer harflere göre baskın olması gayet doğal bence.Başka da nasıl vurgu yapılabilir ki.

Cahit GÜLDEN

Eğitimci Grafiker
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.cahitgulden.com
Anladım müşteri sınırlaması içinde ise ve beğenildiyse, sizinde içinize sindiyse
bize birşey demeye gerek kalmıyor zaten :)
iyi çalışmalar

Renk konusunu geçelim o benle alakalı birşey değil. Ben konumuzun font olduğunu sanıyordum, font konusunda ve oradaki denge konusundaki açıklamalar sanırım seni tatmin etmedi. Eğer varsa bu konuda kafana takılan çekinmeden yazabilirsiniz.

fatihcee

♾️Grafik Gurusu♾️
Renk konusunu geçelim o benle alakalı birşey değil. Ben konumuzun font olduğunu sanıyordum, font konusunda ve oradaki denge konusundaki açıklamalar sanırım seni tatmin etmedi. Eğer varsa bu konuda kafana takılan çekinmeden yazabilirsiniz.

Hocam yok ben açıkça belirttim sadece içime sinmediğini :)
Ama sizde açıklamanızı yaptınız. Bi sorun yok yani bi çalışma olur kimisi beğenir kimisi beğenmez. Ben nedeninide söyledim zaten. Bunu dışında diyecek bir şeyim kalmadı :)

Cahit GÜLDEN

Eğitimci Grafiker
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.cahitgulden.com
Bu çalışma nedeniyle biraz logo nedire cevaplar aramaya çalışalım.
Logo en az görsel ögeyle en fazla şeyi anlatma sanatıdır. Çalışmalarımı inceleyenler çalışmalarımda herhangi bir efekt zemin vs. kullanmadığımı göreceklerdir. Burada amaç dikkati ve algıyı mümkün olduğunca çabuk ve kuvvetli bir biçimde mesaja odaklamaktır. Bu çalışmayı ele alacak olursak dikkat mümkün olduğunca S ve yaprak imgelemine odaklanmıştır. Çalışmalarımı inceleyen birisi benim bir tarzım olduğunu, örneğin deconstrüktif tipografiyi çalışmalarımda sıklıkla kullandığımı göreceklerdir. Dekontruktüvizm:amaca yönelik kasıtlı hatalar ve bozulmalar demektir. Bunu en yoğun olarak grafikerler.net logosunda kullandım. Bu çalışmadada kasıtlı bozulma olarak harflerin kalınlıkları olarak görebilirsiniz. Ayrıca amaca yönelik başka bir bozulmada S harfinin arka tarafında yer alan yapraklarda vardır, aşağıdaki resimde yapraklara dikkatle bakıldığında yapraklar birbirinin aynı değildir. Burada dikkat çekilmek istenen şey birbirine benzer yaprak olmadığıdır. Yani dolaylı olarak, doğallık mesajı verilmek istenmektedir.

seraplogo1.jpg

Bir başka şey ise sunum ve logonun birbirine karıştırılması olayıdır. Size başka bir çalışmamla örnek göstermek istiyorum.

Aşağıdaki çalışmam logonun aslıdır.
76-firca01.jpg

Bu ise sunumudur.
94-brushb1.jpg

Burada amaç her kalıba uyan bir logo oluşturabilmektir. Yanılgı ise ana gövdeden çok, dekorasyondan başka birşey ifade etmeyen, background, gradient gibi efektif ögelerin dikkate alınmasıdır. Logo: Sanatçısının özelliğini ve zekasını yansıtan, bir sanat eseri olmalıdır.

fatihcee

♾️Grafik Gurusu♾️
Hocam ikinci açıklamanızla daha doğru şekillendi logo beynimde
Sadece şunu demek geçti içimden s yi o şekilde tek kullanıp
şirket ismini falan altta kullanmak
Ama şimdi daha iyi anladım sizi

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Neden font bu kadar mesele olmuş? Gerçi aydınlığa kavuşmuş konu. Ben sadece renkleri sevmedim. Korkarım ona yapacak bir şey yok. Artık yeşil dalda nasıl da güzel durur mor çiçekler aslında diye düşüneceğiz :) ben ısrarla düşünüyorum, renkler konusunda kendimi ikna etmeye çalışıyorum... Harflerdeki girintiler çıkıntılar bitkilerin küçük çıkıntılarını çağrıştırdı bana... hani olur ya küçük yapraklar, dikenler... Ellerinize sağlık.

EmsaL

🌱Yeni Üye🌱
Efem açıkcası hoş duruyor yani herşeyin size ait olması (font dışında)
gayet güzel de yanlız birşey sorucam pembe renk özellikle mi seçildi yani seracalık demişsinizde çicekçi görünümü almış logo sanki ?

Cahit GÜLDEN

Eğitimci Grafiker
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.cahitgulden.com
Efem açıkcası hoş duruyor yani herşeyin size ait olması (font dışında)
gayet güzel de yanlız birşey sorucam pembe renk özellikle mi seçildi yani seracalık demişsinizde çicekçi görünümü almış logo sanki ?

Renk konusunu son defa hatırlatarak firmanın kendi kurumsal renkleri diyorum.
Bu arada ana gövde rengi pembe değil mor. Pembe olsa bile rengin bir kurumu, başka bir kuruma dönüştüreceğini nasıl iddia edebiliriz veya böyle bir kural varda bizimmi haberimiz yok. Sektöre göre renk kullanımı diye birşey yoktur efendim. Kurumun marka bilincine göre renk vardır.